[Dutch PR Awards 2024] En Serio: TU Delft Dream Hall high tech media event

[Dutch PR Awards 2024] En Serio: TU Delft Dream Hall high tech media event

Naam Case: TU Delft Dream Hall high tech media event | Inzender: En Serio | Categorie: Tech

Kun jij En Serio introduceren?

En Serio is een PR- en content marketingbureau uit Amsterdam, 100 procent gespecialiseerd in de tech sector. We zijn een B Corp en werken voor tech innovators.

Wie was de opdrachtgever?

TU Delft Dream Hall. Dit is een onderdeel van de universiteit dat verantwoordelijk is voor de locatie van de TU waar een selecte groep studententeams aan hun innovatieve projecten werken, waaronder een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie, een waterstofboot en waterstofauto, een hyperloop en een AI team.

De briefing en de doelstellingen

Het doel was om deze bijzondere doch voor het publiek onbekende broedplaats van innovatie open te stellen voor media. De inzet was om de studententeams in contact te brengen met de voor hen relevante journalisten.

De individuele teams hebben de afgelopen jaren meerdere pogingen gedaan om journalisten uit te nodigen voor hun event, met weinig resultaat. Door een evenement speciaal voor de media te organiseren namens de Dream Hall en alle studententeams die daar zitten, konden we de Dream Hall op de kaart zetten, waardevolle mediaconnecties leggen voor de studententeams en het voor journalisten het meer dan waard maken om te komen.

Inzichten en strategie

De strategie was er op gericht om journalisten uit te nodigen om tijdens het media event met meerdere studententeams te praten en zo met meerdere verhalen de hal weer uit te laten lopen. Dit maakte het voor journalisten die niet uit de buurt komen de moeite waard om naar Delft af te reizen.

De case

5 jaar geleden stapte Eric, oprichter van En Serio, voor het eerst de Dream Hall binnen voor een kickoff (van een pro-bono samenwerking) met een van de studententeams Project MARCH, die een exoskelet bouwen voor mensen met een dwarslaesie.

Geïnspireerd door de locatie - een mix tussen een loods met machines, kantoorruimtes waar de teams zitten en de hyperloop, waterstofauto's, raketten en exoskeletten - ontstond het idee om deze plek bekend te maken bij zoveel mensen via de media.

4 jaar later breidde En Serio de werkzaamheden voor de TU Delft verder uit met een programma voor PR-ondersteuning voor alle teams. Naast een aantal PR-workshops, organiseerde En Serio ook voor het eerst het High Tech media event. Een droom die in vervulling kwam: voor Eric maar vooral voor de studententeams die nu hun projecten tijdens dit event konden laten zien aan het grote publiek.

In 6 weken werd dit event opgetuigd. Activiteiten bestonden uit: het bepalen van de juiste perslijst voor de uiteenlopende projecten, de uitnodiging opstellen met de meest interessante informatie en ontwikkelingen vanuit de teams en interviews met de journalisten en woordvoerders bij de teams inplannen.

www.enserio.nl

www.tudelft.nl

www.change.inc

www.bnr.nl

www.nu.nl

www.dutchpr-awards.nl

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.