[Dutch PR Awards 2024] Food Cabinet: Bar Bietstro

[Dutch PR Awards 2024] Food Cabinet: Bar Bietstro

Naam Case: Bar Bietstro | Inzender: Food Cabinet | Categorie: FMCG

Kun jij Food Cabinet introduceren?

Als Creative Agency helpt Food Cabinet merken en organisaties impact te maken. Dit doen we voor startups, multinationals, pioniers en achterblijvers – voor iedereen die vindt dat het beter kan. Met onze PR- en communicatiecampagnes maken we de keuze voor good food onweerstaanbaar.

Alles wat we doen begint met onze liefde voor goed eten. Wij zijn specialist in food marketing en hebben een unieke combinatie van kennis en creativiteit. We weten als geen ander wat erbij komt kijken als je het eetgedrag van mensen wilt veranderen. Eten is zo sterk verbonden aan de omgeving, bestaande routines en identiteit. Als specialistisch bureau zijn we al meer dan 10 jaar actief in food en hebben zo een sterk netwerk opgebouwd van journalisten, influencers en chefs. We weten wat er speelt op het gebied van nieuws en trends, en kunnen daarom snel schakelen met het juiste verhaal, bij de juiste contactpersoon. Zo brengen we jouw verhaal onder de aandacht bij de juiste mensen, met de best passende invalshoek zodat zij erover gaan berichten.

Wie was de opdrachtgever?

De Bietenclub

De briefing en de doelstellingen

In 2023 is De Bietenclub opgericht. Een nieuw samenwerkingsverband van Nederlandse bietentelers, zaadveredelingsbedrijven en verwerkers met als doel om de groente weer top of mind te maken en terug op het menu te krijgen.

De briefing: ontwikkel een opvallende PR-campagne om de rode biet op een vernieuwde manier op de kaart te zetten. Inspireer de doelgroep en verlaag de drempel om met bieten aan de slag te gaan. Laat zien dat de biet veelzijdig is en perfect past binnen een moderne lifestyle.

Doelstelling
Stimuleer de consumptie van bieten onder de huidige en nieuwe doelgroep (pre-nesters). Deze groep heeft nog geen kinderen en staat open voor nieuwe gerechten. Zodra deze groep eenmaal kinderen heeft grijpen ze terug naar gerechten die ze kennen.

Kennis: De rode biet is een lekkere, gezonde en duurzame groente.
Houding: Ik weet wat ik met bieten kan maken en hoe ik ze moet bereiden.
Gedrag: Ik koop vaker bieten

Inzichten en strategie

Slechts 1 op de 3 mensen in Nederland eet biet blijkt uit onderzoek van GfK (2022). Rode biet heeft zoveel voordelen te bieden. Het is één van de meest veelzijdige groenten, ze smaken heerlijk, passen perfect binnen een gezond voedselpatroon en zijn ook nog eens heel duurzaam.

De doelgroep die biet eet is over het algemeen iets ouder. Pre-nesters kennen de biet natuurlijk wel maar kunnen er minder mee uit de voeten. 

De rode biet verdient een groter podium en daar gaan wij voor zorgen. We vieren de meest kleurrijke, smaakvolle en veelzijdige groente van Nederland in al haar glorie. Met een opvallende en smaakvolle PR-activatie laten we de doelgroep de smaak en veelzijdigheid van de biet ervaren. We stoffen het oubollige imago af en laten zien dat de rode biet een van de meest hippe en lekkere groente is.

De case

We openen een exclusief pop-up restaurant waar het twee dagenlang allemaal draait om de meest kleurrijke, smaakvolle groente: de rode biet. Op 2 en 3 oktober opende Bar Bietstro haar deuren voor lunch en diner. Chef Estée Strooker, bekend van o.a. 24Kitchen en Masterchef en groot fan van lokale groenten, liet al haar creativiteit los in een indrukwekkend 6-gangen menu.

Geïnspireerd op de Franse bistro serveerden we klassiekers met een bietentwist, zoals een Bieten macaron, Millefeuille van bietenham, Tarte tatin en gerookte biet. Chef Estée liet met dit menu de eindeloze mogelijkheden van de biet zien. Estée Strooker: “Dat ik de chef ben van Bar Bietstro vind ik echt fantastisch. Het brengt twee grote liefdes samen: Parijs en de biet in al haar glorie. Ik maak een fantastisch menu met de biet in de hoofdrol. Van mijn signatuur amuse de bieten-hazelnootmacaron tot bieten steaks, tarte tatins met biet, millefeuille en bieten winegums.”

Bar Bietstro
Maandag 2 oktober, middenin de Amsterdamse Jordaan opende Bar Bietstro haar deuren met een exclusieve lunch voor pers, chefs en influencers. Artikelen en foto's werden massaal gedeeld op sociale media. Naast pers hebben we ook bewust chefs uitgenodigd zoals Vanja van der Leeden, London Loy, Hugo Kennis, Sara Shawkat, Sandra Ysbrandy en Samuel Levie. Hen inspireerden we om vaker met biet te koken. Na de lunch kregen gasten een tasje bieten mee naar huis. Zo zorgde Bar Bietstro voor een succesvolle spin off: Veel van de gasten, chefs en influencers waren zo enthousiast dat ze thuis ook een recept met biet hebben gemaakt en dat op hun social kanalen hebben gepost.

Na de persopening was Bar Bietstro twee dagen open voor publiek. Dit verhoogde de nieuwswaardigheid, omdat het ook als evenement kon worden meegenomen in de pers. De overige 3 shifts zaten helemaal vol. Alle gasten, zowel pers als bezoekers, kregen Estée's recepten mee naar huis. We deelden deze recepten ook op de sociale media van de Bietenclub. Zo zette Bar Bietstro meteen aan tot een concreet handelingsperspectief.

www.foodcabinet.nl

www.dutchpr-awards.nl

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.