[Dutch PR Awards 2024] Glasnost: Shared Shop van Vodafone Business

[Dutch PR Awards 2024] Glasnost: Shared Shop van Vodafone Business

Naam Case: Shared Shop van Vodafone Business | Inzender: Glasnost | Categorie: B2B

Kun jij Glasnost introduceren?

Glasnost is een creatief PR bureau gespecialiseerd in marketing PR en corporate PR. Met een strategische en eerlijke benadering van communicatie helpen wij onze klanten met het verstevigen van hun positie in de maatschappij en de harten van consumenten. Onze diensten variëren van creatieve campagnes tot crisis communicatie en reputatie management. Ons klantportfolio bestaat uit A-merken in onder andere de tech, FMCG en retail industrie.

Wie was de opdrachtgever?

Vodafone Business
Vodafone slaat de handen ineen met ondernemers. Samen kijkt het naar de kansen die ondernemers kunnen benutten om meer uit hun datasysteem te halen en nóg slimmer in te spelen op ontwikkelingen. Innovatie en verduurzaming moet immers niet voelen als rem, maar als katalysator.

De briefing en de doelstellingen

Briefing
Vodafone Business vraagt Glasnost aan MKB-bedrijven te laten zien dat Vodafone Business hun partner voor vooruitgang is. Vodafone Business helpt MKB-bedrijven bij hun digitale transformatie, om klaar te zijn voor de toekomst, en daarmee succesvol te zijn. Met de Fit for the Future propositie wil Vodafone Business er zijn voor ondernemers die een stabiel bedrijf willen runnen, nu en in de toekomst. Zij wil overbrengen dat je bij hen flexibel gebruik kunt maken van alle mogelijke technologieën. Bij hen ben je altijd klaar voor uitdagende tijden in een steeds veranderende wereld.

Doelstellingen
1. Laten landen van de Vodafone Business Shared Shop binnen diverse media segmenten
2. Laden van de perceptie ‘Partner for Progress’
3. Het verbindende en technologisch faciliterende karakter van Vodafone Business op de eindgebruiker overbrengen.

Inzichten en strategie

Inzichten en strategie:

- Ondernemers zoeken stabiliteit en ontwikkeling: groeien, efficiëntie, omzet en optimalisatie. Echter gaat de energie voor velen naar kleine frustraties, in plaats van grootse ambities. De ‘last’ van IT houdt zo zelfs de grootste dromers van experimenteren, terwijl juist business experimentatie de sleutel is tot innovatie. Het stimuleert groei in je bedrijf, met IT als katalysator. Je haalt het maximale uit je bedrijf als je zonder zorgen kunt ontdekken met IT.

- Kleine online winkeliers hebben vaak moeite een groot publiek te bereiken en zien een enorme behoefte aan blended winkelervaringen, zonder onderscheid tussen fysiek, digitaal en virtueel. Echter, het samenbrengen van deze winkelervaringen als online ondernemer is vaak moeilijk door het gebrek aan middelen en het ontbreken van een fysieke winkel.

De case

Ondernemers zoeken stabiliteit en ontwikkeling: groeien, efficiëntie, omzet en optimalisatie. Echter gaat de energie voor velen naar kleine frustraties, in plaats van grootse ambities. De ‘last’ van IT houdt zo zelfs de grootste dromers van experimenteren, terwijl juist business experimentatie de sleutel is tot innovatie.

Vodafone Business begrijpt dat het soms lastig kan zijn om als kleine online winkelier een groot publiek te bereiken en ziet daarnaast een enorme behoefte aan blended winkelervaringen, zonder onderscheid tussen fysiek, digitaal en virtueel.

Daarom introduceerde Vodafone Business de Shared Shop, waar drie ondernemers het maximale uit hun bedrijf kunnen halen, zonder zorgen ontdekken met IT en voor het eerst in het ondernemersbestaan een fysieke winkel openen.

De popup Shared Shop biedt de online winkels Studio Subtl, Moyee Coffee en Yummygums samen de kans om, met behulp van Augmented Reality-technologie, hun lang gekoesterde droom van een eigen fysieke winkel te realiseren.

Consumenten ervaren in de Shared Shop een nieuwe vorm van winkelen, door in een lege ruimte meer over de drie verschillende ondernemingen te weten te komen en producten aan te schaffen door middel van een AR-omgeving opgezet door Capitola.

De campagne flow bestond uit pre-event, tijdens en post-event. Pre-event hebben wij een digitale uitnodiging voor het openingsevenement van de Shared Shop ontwikkeld met daarnaast ook verschillende versies van persberichten voor lokale, marcom, lifestyle, business en nieuwsmedia. De opening werd gehost door trendwatcher Lieke Lamb en de oprichters van de ondernemingen kwamen aan het woord naast Fleur van Beem, director Strategy & Digital Transformation van VodafoneZiggo. Tijdens het evenement werd er een aftermovie geschoten wat post-evenement weer is doorgezet in de social owned kanalen van de ondernemers en VodafoneZiggo zelf. Daarnaast werd deze ook gedeeld op de social kanalen van trendwatcher Lieke Lamb die betaald geboost werd vanuit Vodafone_nl op Instagram.

www.glasnost.amsterdam

www.dutchpr-awards.nl

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.