[Dutch PR Awards 2024] HvdM Public Relations: De Snel Thuis-aanpak

[Dutch PR Awards 2024] HvdM Public Relations: De Snel Thuis-aanpak

Naam Case: De Snel Thuis-aanpak | Inzender: HvdM Public Relations | Categorie: B2B

Kun jij HvdM Public Relations introduceren?

Doordacht, helder en resultaatgericht. Dat is HvdM Public Relations. We zijn sterk in het ontwikkelen én uitvoeren van PR-campagnes met maatschappelijke impact. Voor de overheid en het bedrijfsleven. Dat doen we al 70 jaar. Ons doel: de doelstellingen van onze klanten bereiken door mensen in beweging te brengen. En daarmee de wereld een beetje mooier maken.

Wie was de opdrachtgever?

Bouwbedrijf Van Wijnen.

De briefing en de doelstellingen

De briefing van Van Wijnen was letterlijk 1 zin van de CEO in een videocall: Zorg ervoor dat binnen een half jaar 40 gemeenten interesse hebben in de betaalbare woningen uit de woningfabriek van Van Wijnen. Want met de woningen uit de woningfabriek kunnen zij snel en betaalbaar woningen bouwen die zo hard nodig zijn in Nederland.

Inzichten en strategie

Meer betaalbare woningen bouwen. Dat is dé opdracht voor 342 gemeenten in Nederland. Ook wethouders en gemeenteambtenaren willen zo snel mogelijk betaalbare woningen realiseren voor hun inwoners. Dat kan met betaalbare woningen uit de woningfabriek van Van Wijnen. Tegelijkertijd lossen die kant-en-klare woningen het personeelstekort bij gemeenten niet op.

Dat vormde ons eerste inzicht: bij veel gemeenten is simpelweg niet voldoende menskracht voor de vergunningsprocedures en de communicatie met omwonenden. Hoe we dat oplosten? Met een slimme positionering. We zetten niet de betaalbare woningen, maar de aanpak om wethouders en gemeenteambtenaren te ontzorgen, centraal in onze strategie. Met de Snel Thuis-aanpak bood Van Wijnen gerichte hulp. Bijvoorbeeld bij het voorbereiden van de vergunningsaanvraag en juridisch advies.

Inzicht 2: je neemt hulp niet van iedereen aan. Al is de woningnood nog zo hoog. Daarom kozen we voor een hyperpersoonlijke aanpak. Door wethouders en gemeenteambtenaren direct en persoonlijk aan te spreken, wisten zij zeker dat de oplossing van Van Wijnen ook echt voor hén bedoeld was.

Inzicht 3: media-aandacht helpt gemeenten om tot actie over te gaan. Met het blootleggen van het maatschappelijk sentiment, maakten we duidelijk dat Nederland enthousiast zijn over de Snel Thuis-aanpak

De case

Om te beginnen ontving iedere wethouder RO/Wonen een opvallende pop-upkaart met een begeleidende, persoonlijke brief. Daarin refereerden we aan de woonopgave van hun gemeente en hoe de Snel Thuis-aanpak daarbij kan helpen. Een contactpersoon van Van Wijnen uit de regio ondertekende de brief. Met 342 gemeenten in Nederland was dat een flinke klus.

Ook met een gerichte LinkedIn-campagne en aandacht in vakmedia kregen we gemeenten in beweging. We benutten hiervoor het See, Think, Do, Care-model. Dat werkte. Zodra we de aandacht hadden getriggerd, bleven we wethouders en ambtenaren boeien. Uit de webstatistieken bleek dat zij echt de tijd namen voor de content. Bijvoorbeeld voor het stappenplan en de verhalen van gemeenten die al met de Snel Thuis-aanpak werken. Kortom, de content die we maakten, sprak de doelgroep aan.

9 op de 10 Nederlanders wil een straatje erbij
Met ‘een straatje erbij’ koppelden we het aanbod van Van Wijnen aan de actualiteit. Want het Economisch Instituut voor de Bouw berekende dat ‘een straat erbij in iedere stad of dorp’ de woningnood snel vermindert. Om de Snel Thuis-aanpak óók via de media onder de aandacht te brengen bij gemeenten, deden we representatief onderzoek onder bijna 1600 respondenten. Want zitten Nederlanders wel te wachten op ‘een straatje erbij’? Nou, ze staan nog net niet te springen. Want 9 op de 10 (!) Nederlanders vinden ‘een straat erbij’ een goed idee.

www.hvdm.nl

www.dutchpr-awards.nl

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.