[Dutch PR Awards 2024] Leontine Smith over Smith Communicatie

[Dutch PR Awards 2024] Leontine Smith over Smith Communicatie

Smith Communicatie doet mee aan de Dutch PR Awards 2024 en zendt in voor PR Bureau van het Jaar 2024. Aan het woord is Leontine Smith, oprichter en CEO van Smith Communicatie.

Kun jij Smith Communicatie introduceren?

Smith Communicatie creëert al meer dan 20 jaar zichtbaarheid voor bedrijven, overheden en non-profit organisaties in Den Haag en heel Nederland. Dit door doelgerichte inzet van de PR-professionals op het gebied van public relations. Smith Communicatie heeft een hoge track record in het realiseren van zichtbaarheid voor haar opdrachtgevers, waarbij het compacte team keer op keer de (landelijke) media weet te behalen. Wij werken onder meer voor Merlin Entertainments, Milieu Centraal, Stichting het Gehandicapte Kind, de Nationale Kinderherdenking, Verpact, AFAS Foundation, verschillende brancheorganisaties, waaronder de vuurwerkbranche en diverse restaurants en hotels.

Wat is jouw visie op de ontwikkeling van het PR-vak?

Het matchen van de juiste verhalen, met de juiste journalisten op de juiste manier is belangrijker dan ooit. Waarin vooral dit laatste, op de juiste manier, succesvol blijkt te zijn. We gaan op zoek naar de perfect match tussen verhaal en journalist en werken samen met de journalisten aan het verhaal en de boodschap van onze opdrachtgevers. Net zoals ons medialandschap verandert, verandert ook de manier van communiceren met onze doelgroepen. Wij hebben veelal contact met onze warme persrelaties via WhatsApp, in plaats van via de mail of de redactietelefoon. Onze visie op de ontwikkeling van het PR-vak zit hem dan ook in dat alles persoonlijk afgestemd moet worden. Vandaar dat onze visie: Aandacht, het geheim van Smith’ met alles wat we doen in ons achterhoofd zit.

Welke nieuwe klanten hebben jullie gewonnen in 2023 en 2024?

Trots zijn we op onze nieuwe opdrachtgever Milieu Centraal waar wij tot nu toe drie PR-projecten voor uit hebben gevoerd. In 2023 waren wij voor het eerst verantwoordelijk voor de media-aandacht rondom de Nationale Kinderherdenking 4 mei en zijn wij dit in 2024 weer. De Haagse Vrouwendagen is een mooi project die wij in 2023 succesvol hebben afgerond waarbij er direct toezegging is gedaan voor de opdracht in 2024. Daarnaast hebben we vorig jaar ook de pitch gewonnen om het PR-bureau van bedrifjscateraar Join Program te worden. Als laatste zijn wij na een pauze wederom aan de slag gegaan voor LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen, SEA LIFE Scheveningen en Peppa Pig World of Play (Merlin Entertainments).

Kinderen met handicap worden vijf keer zoveel buitengesloten - Smith  Communicatie

Kun je een PR-campagne uit 2023 of 2024 beschrijven waar je trots op bent?

Geen kind zonder vriendjes. Dát is de missie en daar moeten we ons op focussen! Tijdens de week van het Gehandicapte Kind vragen we samen met Stichting het Gehandicapte Kind aandacht voor kinderen met een handicap die buitengesloten worden. En dat is hard nodig, want uit onderzoek blijkt dat kinderen met een handicap vijf keer zoveel buitengesloten worden dan leeftijdsgenootjes zonder handicap.

Aan Smith Communicatie de taak om hier zoveel mogelijk media hierop te attenderen om te zorgen voor aandacht en bewustwording rondom kinderen met een handicap. Daarnaast was er de oproep om de bijbehorende petitie te tekenen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we de onderzoeksresultaten bekeken en de meest nieuwswaardige en shockerende cijfers op papier gezet. Samen met de kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind, die we ook middels een mediatraining hebben voorbereid, hebben we grootschalig het nieuws behaald. Dit door de onderzoeksresultaten uit te werken in diverse verhaallijnen en de cijfers onder embargo te pitchen bij onze warme persrelaties.

Zo hebben Thomas, Vesper, Feline en Art in verschillende landelijke media hun verhaal kunnen vertellen. Ook was directeur Henk-Willem Laan ook te horen bij Standpunt.nl van Spraakmakers op NPO Radio 1 en Hart van Nederland. Daarnaast hebben onder andere LINDA., Telegraaf VROUW, Libelle, AD, ND, Telegraaf, RTL Nieuws en de NOS aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp.

Lees hier alles over de Dutch PR Awards en hoe in te zenden

www.smith-communicatie.nl

www.dutchpr-awards.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.