[Dutch PR Awards 2024] Marcommit: ZilverWerkt

[Dutch PR Awards 2024] Marcommit: ZilverWerkt

Naam Case: ZilverWerkt | Inzender: Marcommit | Categorie: B2B

Kun jij Marcommit introduceren?

Marcommit, onderdeel van Only Creative Entrepreneurs, is hét B2B PR- en contentmarketingbureau in Nederland. Het bureau is opgericht in 2000 en heeft haar wortels in de PR voor IT-bedrijven. Bij Marcommit gaat iedereen voor impact. Impact op de maatschappij, op klanten en op de omgeving. Dat doet het bureau voor en met toekomstgerichte en vooruitstrevende organisaties, zoals Thales, Lightspeed, TOPdesk, Mollie, Wuunder en diverse labels binnen Conclusion, Visma en de Salta Group (voormalig NCOI). Dagelijks maakt Marcommit impact met het creëren van doordachte strategieën tot het bedenken van scherpe campagnes en verrassende invalshoeken. Alles om naamsbekendheid uit te bouwen, een expertpositie te claimen, een product of dienst te introduceren, content te creëren, leads te genereren, nieuw talent aan te trekken of een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Wie was de opdrachtgever?

ZilverWerkt is de arbeidsbemiddelaar voor mensen die willen doorwerken na pensioen. Ze zijn gespecialiseerd in de vakgebieden techniek, horeca en klantcontact. In maart 2024 is het bedrijf KlusHeeren over gegaan in ZilverWerkt, dat al eerder onder dit label viel. De onderstaande campagne gaat dus grotendeels over het toenmalige KlusHeeren.

De briefing en de doelstellingen

ZilverWerkt vindt de juiste balans tussen werk en vrije tijd belangrijk en moedigt vakmensen ook ná hun pensionering aan om hun ambacht levendig te houden. In plaats van als vakmensen stil te zitten, stimuleert ZilverWerkt hen juist om hun onmisbare gouden handen in te zetten voor allerhande bedrijven en zo actief betrokken te blijven in de samenleving. ZilverWerkt maakt het voor vakmensen mogelijk om ook na de pensioenleeftijd enkele dagen per week met passie te blijven werken. Deze inzet komt niet alleen de vakmensen ten goede, maar biedt bedrijven ook snelle oplossingen voor hun onderhoudsklussen en arbeidstekorten. Een win-win situatie. De diensten van ZilverWerkt dragen bij aan het welzijn van gepensioneerden én verrijken de algehele welvaart van Nederland. Samen met Marcommit is een doordachte PR-strategie ontwikkeld om ZilverWerkt onder de aandacht te brengen en positieve aandacht te genereren voor zowel de directe doelgroep (gepensioneerde vakmannen) als Nederlanders in het algemeen.

De gepensioneerde van nu is niet meer de gepensioneerde van een aantal jaar geleden. We worden met z’n allen ouder (vergrijzing), blijven fitter en hebben continu behoefte aan uitdaging en stimulans. Kortom, ouder worden is een hot topic en dat wil je zo vitaal mogelijk doen. ZilverWerkt wil hier aandacht voor en tegelijkertijd een hoge naamsbekendheid genereren. Om onderdeel uit te maken van de actuele discussie, is de strategie om zoveel mogelijk aan het woord te zijn in zowel landelijke, regionale, lokale pers als op RTV en in vakbladen. Zo zijn we met ZilverWerkt ingesprongen op actualiteiten in de vorm van opiniestukken, interviews met spokespersons van ZilverWerkt en hebben we vakmensen aan het woord gelaten.

Inzichten en strategie

ZilverWerkt heeft een mooi verhaal te vertellen dat perfect aansluit bij de actualiteit. Deze relevantie is de sleutelfactor voor PR-succes. Een belangrijk doel voor het bedrijf is het vestigen van hun expertise op het gebied van doorwerken na pensioenleeftijd en het effect hiervan op levenskwaliteit. Hierbij streven we naar een stevige autoriteitspositie en meer naamsbekendheid onder gepensioneerde vakmensen, de consument en facilitaire afdelingen binnen organisaties. Om de doelgroep te bereiken hebben we ons gefocust op media met een groot bereik – belangrijk daarbij was ook regionale en lokale pers, omdat uit diverse onderzoeken blijkt dat de oudere doelgroep deze met aandacht volgt. Ook de algemenere media zijn zeer relevant, omdat we ook juist kinderen van (bijna) gepensioneerden willen aanspreken. Zij zijn de grootste beïnvloeders van de uiteindelijke doelgroep van ZilverWerkt.

De case

De PR-aanpak is geënt op corporate- en responsieve PR. Bij corporate PR draait het om het neerzetten van autoriteit en kozen we bewust voor het delen van persoonlijke ervaringen/profielen van vakmensen via mediapitches en interviews. Dit zorgt ervoor dat we de expertise van ZilverWerkt en het effect van doorwerken na pensioen goed kunnen onderbouwen. Marcommit legt de focus op een persoonlijke band met topjournalisten. Deze journalisten zijn actief benaderd met profielen van technische vakmannen om direct op te vallen. Expliciet is gekozen om lokale en regionale media aan te spreken, omdat deze media bij uitstek gelezen worden door de doelgroep en hier tevens veel aandacht is voor persoonlijke verhalen van de vakmannen. Bij responsieve PR draait het vooral om herkenning en snel inspringen op het laatste nieuws met mediapitches, interviews en spraakmakende opinies. Dé truc? Continu boven op het nieuws zitten en ZilverWerkt naar voren schuiven op het juiste moment.

De eerste grote publicaties in media als De Telegraaf, Trouw en de Ondernemer werkten als katalysator. Andere RTV en geschreven pers konden vervolgens niet wachten om óók het ZilverWerkt-verhaal te delen. Onder andere BNR nieuwsradio, OmroepBrabant, Algemeen Dagblad en DUIC klopten aan om te schrijven over de visie van ZilverWerkt op het belang van doorwerken na het pensioen.

De inzet van PR zorgt voor een enorm bereik en geeft een gigantische impuls aan de websitebezoeken en socialkanalen. Ook verwelkomde ZilverWerkt nieuwe vakmensen en opdrachtgevers.

www.marcommit.nl

www.omroepbrabant.nl

www.bnr.nl

www.trouw.nl

www.dutchpr-awards.nl

Dit is een inzending voor de Dutch PR Awards 2024.

Lees alles over de Dutch PR Awards 2024 en hoe in te sturen hier

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.