[Dutch PR Awards 2024] Mèlanie Bosveld: Bij Kult&Ace draait alles om vernieuwing in marketing

[Dutch PR Awards 2024] Mèlanie Bosveld: Bij Kult&Ace draait alles om vernieuwing in marketing

Mèlanie Bosveld is Founder & Strategy Director Kult&Ace. Zij is genomineerd voor PR Persoon van het Jaar 2024. Wij spreken haar.

Een overzicht van alle nominaties voor Dutch PR Awards 2024 staat hier

Kun jij Kult&Ace introduceren?

Absoluut! Bij Kult&Ace draait alles om vernieuwing in marketing. Als culture agency gespecialiseerd in het bereiken van jonge consumenten (Gen Z en Millennials), combineren we onderzoek, strategie en creatieve campagnes met diepgaande kennis van DE&I om merken relevant te houden in een snel veranderende wereld. Al meer dan 10 jaar werken we met iconische merken zoals PUMA en Hennessy. Dankzij ons eigen internationale research panel en onze customer-based approach, creëren we merkbelevingen die echt resoneren met de jonge consumenten van vandaag en morgen.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Kult&Ace?

Ik ben verantwoordelijk voor strategie, innovatie, partnerships, visibility en relatiebeheer. Daarnaast houd ik me, samen met mijn interim MD, overkoepelend bezig met finance en HR. Geen enkele dag is hetzelfde; de ene dag duik ik met onze CFO in de cijfers, de andere dag maak ik een strategie op het gebied van DE&I en de volgende dag bestaat uit koffietjes doen met prospects en relaties.  

Hoe zie jij het PR vak de komende jaren ontwikkelen?

De focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid zal alleen maar toenemen. Consumenten, vooral de jongere generaties zoals Gen Z en Millennials, eisen meer transparantie en authenticiteit van merken. PR zal zich daarom moeten richten op het bouwen van echte, betekenisvolle relaties en het bevorderen van waarden die resoneren met deze bewuste consumenten.Succesvolle PR draait niet alleen om zichtbaarheid, maar om relevantie, duurzaamheid en impact. Dat is ook een van de redenen dat wij een 360-graden benadering toepassen, die onderzoek, strategie en campagne integreert.De komende jaren zal PR dieper gaan dan bereikcijfers en oppervlakkige exposure. Ik geloof dat PR eindelijk volwassen wordt, waarbij merken zich gaan realiseren dat het bouwen van langdurige relaties gebaseerd op vertrouwen en gedeelde waarden centraal moet staan. Culture marketing zal hierbij een cruciale rol spelen; het gaat om het afstemmen op de normen, waarden, levensstijl en voorkeuren van een bepaalde doelgroep. Het is van cruciaal belang om deze te begrijpen, te respecteren en intern te integreren, omdat alleen zo authentieke verbindingen kunnen worden gemaakt.

Hoe belangrijk gaat AI worden in PR?

Ik denk dat AI een steeds belangrijkere rol gaat spelen in PR, zoals in elk vakgebied. AI biedt mogelijkheden om repetitieve taken te automatiseren, data-analyse te verfijnen en waardevolle inzichten te genereren. Dit maakt het werk van PR-professionals efficiënter en stelt hen in staat om zich te concentreren op strategische en creatieve elementen.PR is echter in essentie een 'human-centric' vakgebied. Het draait om het opbouwen en onderhouden van relaties, het aanvoelen van mensen, het voorspellen van trends en het creëren van authentieke verhalen. Deze aspecten vereisen een bepaald inlevingsvermogen en ‘fingerspitzengefühl’ dat AI momenteel nog niet kan evenaren.Kortom, AI zal een krachtige aanvulling zijn, maar de menselijke touch blijft onmisbaar in PR. Het samenspel tussen technologie en menselijk inzicht zal de toekomst van PR vormgeven.

Op welke Kult&Ace case uit 2023 ben je trots?

Ik ben vooral trots op onze duurzame klantrelaties, die veelal al sinds onze oprichting bestaan. We zijn geboren vanuit PR, maar beschouwen PR vooral als een integraal onderdeel van een holistisch geheel.

Een voorbeeld hiervan is ons project PUMA Creative Camp, waar we eerst uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de behoeften van onze doelgroep, creatieve jongeren. Op basis daarvan ontwikkelden we een strategie en concept waarbij jongeren een dag lang samenkwamen in de natuur om zich creatief te ontwikkelen en met elkaar te verbinden. Voor het geven van de creatieve workshops nodigden we rolmodellen uit (zoals Guillaume Philibert van Filling Pieces), zetten we influencer campagnes op, deden we media-inkoop en voerden we een PR-traject uit. Het resultaat? Een succesvolle case met niets dan positieve reacties uit zowel de community als vanuit de pers, wat resulteerde in een exponentiële groei van de merkwaarde.

Ons Foot Locker event voor Pride was ook erg mooi; hierbij gaf Foot Locker aan vooral van de LGBTQI+ community te willen leren. Maar ook ons grootschalige en zeer succesvolle PR traject voor Free Heri Heri op 1 juli tijdens Keti Koti heeft een speciaal plekje in mijn hart; hierin hebben we letterlijk culturen met elkaar verbonden.

Wat zie jij als jouw belangrijkste PR wapenfeit uit 2023?

Wat ik beschouw als ons belangrijkste PR-wapenfeit uit 2023 is de oprichting van onze eigen stichting, PACT United, naast uiteraard al onze projecten voor gewaardeerde klanten. Hoewel we er zelf nog geen grootschalige PR-campagne omheen hebben gevoerd, ontvangen we veel liefde en waardering vanuit de community voor dit initiatief. En het raakt echt de kern van Kult&Ace; verbinden en impact maken.

Met PACT organiseren we workshops, evenementen, mentorships, speeddates en meer om jonge creatives met elkaar te verbinden en te laten groeien. Voorheen bestonden de mogelijkheden voor deze doelgroep uit buurthuizen, lokale creative communities en dan, een stuk exclusiever, clubs zoals Soho House. Echter, er was weinig ruimte voor een tussenweg op (inter)nationaal niveau. Met PACT als overkoepelend initiatief verbinden we creatieven, communities en merken, waardoor een nieuwe ruimte ontstaat voor jongeren om te participeren en te groeien. Via PACT streven we ernaar een zo gemiste 'third place' te creëren: een plek waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan ontwikkelen.

Wat is het laatste nieuws?

Voor Kult&Ace ligt de focus dit jaar op het vergroten van onze impact, bijvoorbeeld door middel van partnerships en samenwerkingen. Op dit gebied nog geen nieuws dat we kunnen delen, maar we houden jullie op de hoogte! 

4Daarnaast wil ik graag nog verder ingaan op PACT: binnenkort starten we met een eerste ronde voor Founding Friends voor PACT, waarbij we merken en bureaus betrekken bij dit sociaal-maatschappelijk initiatief. We zijn erg benieuwd naar de animo, aangezien vele merken en bureaus verkondigen dat ze DE&I belangrijk vinden. Dit project biedt een concrete manier om die overtuiging in de praktijk te brengen, waarbij de stemmen van jonge creatieven van verschillende achtergronden worden versterkt en hun creatieve capaciteiten worden ontwikkeld. We kijken er dan ook naar uit om het PACT initiatief nog groter en inclusiever te maken, so to be continued!

www.kultandace.com

 

Nominaties | Uitreiking | kaarten

Een overzicht van alle nominaties voor Dutch PR Awards 2024 staat hier

De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni. Bestel hier kaarten voor de Dutch PR Awards

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.