[Dutch PR Awards 2024] Natasja Gregorowitsch over TALK ABOUT

[Dutch PR Awards 2024] Natasja Gregorowitsch over TALK ABOUT

TALK ABOUT doet mee aan de Dutch PR Awards 2024 en zendt in voor PR Bureau van het Jaar 2024. Aan het woord is Natasja Gregorowitsch, eigenaar van TALK ABOUT.

Kun jij TALK ABOUT introduceren?

TALK ABOUT is een boetiek bureau voor corporate en lifestyle PR opgericht door Karen Baelde en Natasja Gregorowitsch. Samen met onze grote en middelgrote opdrachtgevers werken we aan sterke merken en rake verhalen. Waarom boetiek bureau? Wij zijn een klein bureau met 7 collega’s. We zijn zelfstandig; geen onderdeel van een groter geheel, waardoor wij zelf alle beslissingen kunnen nemen. Dit betekent voor onze opdrachtgevers korte lijnen en snelle reacties. Wij zijn hierdoor erg flexibel en werken met veel persoonlijke aandacht en service.

Vanuit onze Bredase vestiging werken we voor Nederlandse maar ook internationale organisaties en verzorgen wij PR in Nederland en België. Ons voordeel is dat we vlak bij de grens gestationeerd zijn, centraal tussen Amsterdam, Brussel en Antwerpen en dus media in beide landen prima kunnen bedienen. We hebben bewust niet gekozen voor een bepaalde niche of branche, omdat wij merken dat juist onze ervaring in verschillende branches en met diverse organisaties ervoor zorgt dat we steeds creatief blijven en geïnspireerd worden op alle vlakken. Juist de diversiteit maakt ons sterker en completer.

Wat is jouw visie op de ontwikkeling van het PR-vak?

Voor ons is PR vooral een continu proces. Eenmalige acties zijn wat ons betreft niet zo relevant, tenzij ze erg uniek zijn en veel publiciteit opleveren. Maar dan nog is het essentieel om hier opvolging aan te geven. Voor ons draait alles om relaties bouwen en onderhouden. Relaties met je al stakeholders, of dit nu journalisten zijn, dealers of consumenten. Het is belangrijk dat alle doelgroepen van onze opdrachtgevers continu geïnformeerd worden en níet eenmalig. En juist het nieuws maken als er geen nieuws is vinden wij essentieel en uitdagend. PR is altijd zaadjes blijven planten door steeds opnieuw ieren het verhaal te vertellen, met steeds een andere invalshoek om nieuws te kunnen brengen.

Daarnaast zijn we voortdurend bezig met verbinden en samenwerken binnen ons vakgebied. Relaties kun je niet bouwen als iedereen vanuit een eilandje werkt. Wij geloven heilig in synergie binnen ons vakgebied en daaromheen. We werken daarom veel samen met mensen van (online) marketingbureaus, reclamebureaus of social mediabureaus. Wij nemen regelmatig het initiatief voor een overkoepelende aanpak waarin alle betrokkenen elkaar aanvullen en vanuit hetzelfde verhaal gaan denken en werken.
Het PR- vak bestaat al heel lang, 2 jaar geleden hebben wij, ter ere van ons 10-jarig bestaan, het eerste PR-museum geopend. Daar presenteerden we de geschiedenis van ons vak. De ontwikkelingen gaan momenteel razendsnel. Uiteraard gaan we mee in die ontwikkelingen, maar we zijn wel heel kritisch op de meerwaarde ervan. We kijken nu bijvoorbeeld wat we met AI kunnen of moeten doen; maar voor veel van onze opdrachtgevers is dat nog ver van hun bed. Daar zullen wij altijd rekening mee houden.

Welke nieuwe klanten hebben jullie gewonnen in 2023 en 2024?

Wij winnen geen klanten. Maar wij zijn wel gaan samenwerken met een groot aantal mooie nieuwe opdrachtgevers waaronder SKIL, Stedelijk Museum Breda, Ergosleep, Humble Lights, Nibe, Terneuzen hotels, hotel blooming.

Kun je een PR-campagne uit 2023 of 2024 beschrijven waar je trots op bent?

Wij werken vooral op continue basis voor onze opdrachtgevers en denken dus niet alleen in campagnes. Natuurlijk zijn die er wel. Vorig jaar hebben we een effectief PR-offensief verzorgd voor onze klant Tanis, de internationale marktleider die productielijnen voor producenten van gummysnoepjes maakt. Tanis deed een poging naar het wereldrecord grootste gummybeer van de wereld gieten. Deze gebeurtenis wilde Tanis aangrijpen om meer naamsbekendheid te verwerven in Nederland. Omdat niet zeker was of de recordpoging ging slagen, bedachten we een strategie waarin we eerst de poging aankondigden i.p.v. te wachten op het resultaat. Die strategie werkte geweldig. Hierdoor was er heel veel publiciteit vooraf aan de daadwerkelijke recordpoging. Toen de recordpoging uiteindelijk uitgesteld werd, omdat de gummybeer pas later uit de vorm gehaald kon worden, verstuurden we een tweede bericht met het nieuws ‘dat de beer nog even in winterslaap bleef’. Ook dit leverde weer publiciteit voor Tanis. Tot slot slaagde de wereldrecordpoging onder toeziend oog van het Guinness Book of Records en was er wederom veel publiciteit. Uiteindelijk waren er meer dan 40 landelijke en regionale publicaties in online en offline media (o.a. AD, voorpagina Telegraaf), maar ook op tv (Beau, Jinek, Jeugdjournaal en Omroep Brabant), en radio (Coen en Sander Show, Radio2).

Daarnaast hebben we recent een mooie campagne gedaan met Jaap Reesema voor Harol. Een campagne die we al vóór de echte doorbraak van Jaap in Nederland hebben weten te regelen via een barter samenwerking. Ik ben er trots op dat we door deze samenwerking met Jaap een enorme boost aan het Belgische merk Harol hebben weten te geven. Omdat we al vroeg op de hoogte waren van de nieuwe woning van Jaap, heeft zijn architect een overkapping van Harol in zijn ontwerp verwerkt. In ruil voor de plaatsing van de overkapping mochten wij een interview, foto- en videoshoot doen. Dit leverde ons veel mooie content op. Wij coördineerden alle content en zorgden ervoor dat deze niet alleen via Harol zelf werd verspreid, maar ook via de Harol-dealers, die van ons een uitgebreide communicatiekit met alle content ontvingen.

www.talkabout.nu

www.dutchpr-awards.nl

Lees hier alles over de Dutch PR Awards en hoe in te zenden

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.