[Dutch PR Awards 2024] Ninette Neuteboom over USP Marketing PR

[Dutch PR Awards 2024] Ninette Neuteboom over USP Marketing PR

USP Marketing PR doet mee aan de Dutch PR Awards 2024 en zendt in voor PR Bureau van het Jaar 2024. Aan het woord is Ninette Neuteboom, Interim Operations Director bjj USP Marketing PR.

Kun jij USP Marketing PR introduceren?

USP Marketing PR is een persoonlijk, creatief en ambitieus PR & Marketingbureau gevestigd in hartje Amsterdam dat gespecialiseerd is in het vertegenwoordigen van de meest prestigieuze horeca-, reis-, luchtvaart- en lifestylemerken wereldwijd. Met 30 jaar expertise en een uitgebreid media- en tradenetwerk in Nederland en daarbuiten, creëert het bureau impactvolle en creatieve campagnes, strategieën en evenementen voor haar klantenportfolio.

Wat is jouw visie op de ontwikkeling van het PR-vak?

Het leuke aan werken in de PR industrie, is dat deze continue verandert en ontwikkelt. Als PR bureau houden wij deze ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten, om zo in te spelen op trends en vernieuwende campagne ideeën. Daarbij houdt verandering ons scherp en creatief, dus zijn we blij dat wij binnen deze industrie ons steentje bij kunnen dragen.

Welke nieuwe klanten hebben jullie gewonnen in 2023 en 2024?

Dubai Economy and Tourism, Japan National Tourism Organisation, PLAY airlines, Business Finland, Citadines, Les Menuires en Slovenian Tourist Board.

Kun je een PR-campagne uit 2023 of 2024 beschrijven waar je trots op bent?

Sinds begin 2023 vertegenwoordigt USP Marketing PR, een toonaangevend PR bureau in Amsterdam, Dubai Economy and Tourism. Het toerismebureau van de stad Dubai heeft USP aangesteld om toerisme naar de wereldstad te promoten en specifiek ook de diversiteit van de bestemming aan te tonen. Dubai staat wereldwijd bekend als een bestemming met glitter en glamour waar niets te gek is. Aan het Amsterdamse PR bureau de taak om ook de andere kanten van Dubai te laten zien, door middel van een meerjarige PR strategie. In 2023 en 2024 is dit inclusief vele persbezoeken opgedeeld in verschillende thema’s waaronder; culinair, outdoor, budget Dubai, cultuur en kunst en wellness om zo ook de delen van Dubai te tonen die nog niet dagelijks door media worden uitgelicht. In totaal zijn in 2023 en begin 2024 meer dan 25 invloedrijke journalisten en bloggers afgereisd naar Dubai om alle facetten van de bestemming te ervaren. Dit leidde tot aanzienlijke aandacht in vooraanstaande magazines en online media, waardoor reizigers het hele jaar door op meerdere contactpunten aan de bestemming werden herinnerd. Daarnaast zijn er ook meerdere tv producties naar Dubai afgereisd om zo de diversiteit en mogelijkheden in Dubai te tonen. Denk hierbij aan Sky High Dubai, een succesvol programma dat op RTL 4 en Videoland te zien is. Door de continue media aandacht verdeeld over verschillende kanalen, werden er verschillende doelgroepen en type reizigers aangesproken. De media-aandacht zorgde voor een beter begrip vanuit Nederlandse reizigers over de bestemming Dubai, alsmede een plek in de top 20 belangrijkste markten wat betreft toerisme in Dubai.

En ook...

Business Finland is een van onze klanten waarvoor we onder andere PR promotie verzorgen met als doelstelling meer toeristen naar Finland brengen. Als winterbestemming, vooral rond Lapland kent Finland al veel populariteit, aan USP Marketing PR de uitdaging om de bestemming ook op de kaart te zetten als zomerbestemming. Er is gekozen om PR tools in te zetten om de unieke kenmerken van Zuid-Finland als zomerbestemming te benadrukken, waaronder de duizenden meren, water- en natuuractiviteiten en bosrijke omgeving. Dit deed USP niet enkel voor Business Finland maar ook Voigt Travel, Pure Noorden specialist en aanbieder van unieke Finse reismogelijkheden. In totaal zijn in 2023 bijna 30 invloedrijke journalisten en contentmakers afgereisd naar Zuid-Finland om alle facetten van de bestemming te ervaren. Dit leidde tot aanzienlijke aandacht in vooraanstaande magazines en online media, waardoor reizigers gedurende een aantal maanden op meerdere contactpunten aan de bestemming werden herinnerd. Online- en printartikelen, maar ook social media content waren het resultaat waarin onderscheidende activiteiten binnen vier thema’s; culinair, outdoor, wellness en luxe benadrukt werden. Door de reizen op te delen in deze thema’s, werden er verschillende doelgroepen en type reizigers aangesproken. De media-aandacht zorgde voor een aanzienlijke toename van de bekendheid van Finland als zomerbestemming.

www.usp.nl

www.dutchpr-awards.nl

Lees hier alles over de Dutch PR Awards en hoe in te zenden

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.