[Dutch PR Awards 2024] Vera Kops over TEAM LEWIS

[Dutch PR Awards 2024] Vera Kops over TEAM LEWIS

TEAM LEWIS doet mee aan de Dutch PR Awards 2024 en zendt in voor PR Bureau van het Jaar 2024. Aan het woord is Vera Kops, Vice-Precident voor TEAM LEWIS Benelux.

Kun jij TEAM LEWIS introduceren?

Natuurlijk, TEAM LEWIS is een wereldwijd creatief PR- en marketingbureau dat bekend staat om het leveren van uitzonderlijke campagnes en resultaten voor onze klanten. Ons succes wordt gedreven door kwaliteit, creativiteit en een sterk teamgevoel binnen een internationale omgeving. Van concept tot eindproduct: vanuit onze vestigingen in Eindhoven en Amsterdam creëert ons 74-koppige team indrukwekkende PR- en marketingcampagnes. Wat ons uniek maakt? Een mix van Amsterdamse bravoure in Eindhoven en een flinke dosis Brabantse nuchterheid in Amsterdam.

Onze missie is om niet alleen succesvolle campagnes te creëren, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Dat doen we onder andere met de TEAM LEWIS Foundation, die centraal staat in onze inzet voor sociale verantwoordelijkheid en impact. Al onze medewerkers krijgen met de TEAM LEWIS Foundation de kans om 1000,- euro te doneren aan een lokaal goed doel. In 2023 en 2024 hebben we in Nederland alleen al ruim 60 goede doelen gesteund met in totaal ruim 70.000 euro. Daarnaast helpen we veel van deze goede doelen ook pro bono met ondersteuning op het gebied van onder andere pr-, marketing, en socialmediasupport.

TEAM LEWIS heeft een NPS-score van 8,5 en is winnaar van de Fonk500. Maar onze grootste prestatie is ons commerciële succes. Onder economisch lastige omstandigheden slagen wij erin om te groeien en te blijven investeren in onze mensen. Zo zijn er volop opleidingsmogelijkheden en stimuleren we onze collega’s ook om op een laagdrempelige manier buitenlandervaring opdoen, door onze kantoren wereldwijd te bezoeken met onze zogeheten Passport trips en Secondments. Dit doen we om de samenwerking tussen onze teams te optimaliseren, zodat alle klanten van onze lokale kantoren profiteren van de creativiteit en expertise van onze collega’s wereldwijd.

Wat is jouw visie op de ontwikkeling van het PR-vak?

We geloven dat het PR-vak voortdurend evolueert en dat het essentieel is om voorop te blijven lopen in deze veranderingen. Waar we vroeger in de branche vooral keken naar coverage en scoren, zien we bij TEAM LEWIS dat reputatiemanagement en impact maken steeds belangrijker wordt voor onze klanten. Bij TEAM LEWIS zetten we naast het maken van impact dan ook volop in op het delen van kennis met onze collega's en klanten. We geven communicatietrainingen op het gebied van Diversiteit en Inclusie en investeren in innovatie, zoals met ons Innovation Center dat zich bezighoudt met ontwikkelingen en toepassingen van AI.

Begin dit jaar lanceerden we onze LEWIversity, een platform waarop onze collega’s hun kennis en expertise beschikbaar maken voor een groot publiek. Daarnaast zien we dat creativiteit en beelddenken steeds belangrijker worden binnen PR. In de afgelopen jaren hebben we dan ook volop ingezet op creatieve storytelling met uitbreidingen van ons creatieve team en de opening van onze studio in Eindhoven

Welke nieuwe klanten hebben jullie gewonnen in 2023 en 2024?

In de afgelopen jaren hebben we een aantal indrukwekkende nieuwe klanten mogen verwelkomen bij TEAM LEWIS. Enkele daarvan zijn Marktplaats, Madame Tussauds, VRT, Brabant Sport, KPMG, Skyscanner, Piaggio, Chiquita, Milence, en Port of Antwerp. We zijn enorm trots op het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld en de impactvolle PR-campagnes die we al voor hen hebben opgezet of nog gaan lanceren.

Kun je een PR-campagne uit 2023 of 2024 beschrijven waar je trots op bent?

Ik ben bijzonder trots op twee recente PR-campagnes die we hebben uitgevoerd. Ten eerste, onze samenwerking met B2B-klant TomTom voor de lancering van de Traffic Index in 2023 en ten tweede, de consumer PR-campagne voor Sunweb rondom het vroegboekseizoen begin dit jaar.

Voor TomTom's 13e jaarlijkse Traffic Index-rapport hadden we maar één doel: TomTom positioneren als dé expert op het gebied van locatietechnologie. Met een strategische aanpak hebben we de rapportage van TomTom in Nederland gelanceerd. Door gebruik te maken van data van meer dan 600 miljoen apparaten per dag, brachten we de inzichten van de wereldwijde mobiliteit in kaart. Voor de TomTom-campagne hebben we niet alleen een wereldwijd bereik gerealiseerd, maar ook concrete resultaten behaald. Onze datagedreven aanpak resulteerde in sterke analyses van verkeerstrends die resulteerde in 65 publicaties, waardoor TomTom werd gepositioneerd als dé autoriteit op het gebied van locatietechnologie met een indrukwekkend bereik van bijna 50 miljoen mensen. We ondersteunen TomTom jaarlijks met de Traffic Index en het komt door de creatieve en proactieve benadering van het team dat we jaar na jaar zoveel PR-succes behalen. Dat vind ik een enorme prestatie.

Aan de andere kant hebben we met Sunweb een warme en uitnodigende PR-campagne gerealiseerd, die de liefde voor vakantie deelde met de wereld. Door proactief trends en inzichten te delen, gingen we verder dan alleen het promoten van Sunweb als reisorganisatie. We creëerden momenten die relevant waren voor de doelgroep en inspeelden op actuele thema's zoals de "high cost of living". Met een focus op relatie, relevantie, creativiteit, snelheid en consistentie hebben we Sunweb gepositioneerd als dé expert op het gebied van vakanties. Dit resulteerde niet alleen in een mediawaarde van zo’n 390.000 euro, 105 artikelen en een enorm bereik van 70.5 miljoen, maar ook in een stijging van 30 procent in zomerboekingen ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze resultaten bevestigen de effectiviteit van onze strategische aanpak en de waarde van onze continue beschikbaarheid en snelle, deskundige reacties op media.

www.teamlewis.com

www.dutchpr-awards.nl

Lees hier alles over de Dutch PR Awards en hoe in te zenden

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Dutch PR Awards 2024] 2twintig PR: Stedin - De Zonnerette

06-06-2024 | 12:03:00
2twintig PR is een full-service PR-bureau voor opdrachtgevers als Stedin, Koninklijke Verkade, Jacobs Douwe Egberts en Hoppenbrouwers

[Dutch PR Awards 2024] Claire Slootheer (Iconic Studios): Het is key om onderwerpen aan te snijden die er toe doen

30-05-2024 | 12:27:00
In de voortdurend veranderde wereld van creatieve PR en marketing, is Iconic Studios uitgegroeid van een traditioneel PR-bureau tot een full-service agency

Dutch PR Awards 2024 | Koop nu kaarten!

30-05-2024 | 06:44:00
De Dutch PR Awards 2024 worden uitgereikt tijdens M100 Summer Edition op woensdag 26 juni in Corendon Schiphol Hotel

[Dutch PR Awards 2024] Free Heri Heri for All 2023

28-05-2024 | 08:05:00
Op 1 juli 2023 vond voor het 21ste jaar de Nationale Herdenking en Viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij plaats

[Dutch PR Awards 2024] Dutch Design Week 2023 (Dutch Design Foundation)

28-05-2024 | 08:05:00
Dutch Design Foundation is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. Dutch Design Foundation biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.