Marketing Report
Een op drie werknemers wil kerstpakket doneren nieuws

Een op drie werknemers wil kerstpakket doneren

Maar liefst 36 procent van alle werkende Nederlanders is bereid om dit jaar zijn of haar kerstpakket te doneren. Dit blijkt uit onderzoek van ZustainaBox onder 1077 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.

Tegelijkertijd is een aanzienlijk gedeelte van de Nederlanders nog altijd zeer gehecht aan het eindejaarsgeschenk. Zo zegt 27 procent van alle ondervraagden minder gemotiveerd te zijn om hun werk goed te doen, als ze geen kerstpakket krijgen.

Met 41 procent zijn vooral hoogopgeleiden bereid om hun kerstpakket aan een goed doel te schenken. Onder praktisch- en middelbaargeschoolden geldt dit voor slechts 29 procent en 33 procent van de respondenten.

Traditie

Manon van Leeuwen, oprichter en eigenaar van ZustainaBox: “Het kerstpakket is een oer-Hollandse traditie en een prachtige manier om als werkgever aan het einde van het jaar je waardering uit te spreken richting medewerkers. Het is de hoogste tijd om de negentiende-eeuwse krat van de knecht in te wisselen voor een inclusief cadeau waar je echt iets aan hebt, óf een ander blij mee maakt. Doneren past daarbij, net zoals het verder verduurzamen van de inhoud. De meest duurzame optie is overigens helemaal stoppen met kerstpakketten. Niet alleen gaan we daarmee verspilling tegen, het verzacht ook de logistieke druk tijdens de overvolle decembermaand.”

Ondanks dat een kwart van de werkende Nederlanders gedemotiveerd raakt wanneer ze geen kerstpakket ontvangen, twijfelt maar liefst één op de drie werkenden aan het nut van de klassieke doos met geschenken. Vooral mannen zijn kritisch: bijna veertig procent van hen ziet de toegevoegde waarde er niet van in, tegenover slechts 25 procent van de vrouwen. Een vijfde van alle werkenden zou daarom liever helemaal geen kerstpakket ontvangen.

Duurzaam schenken

Manon van Leeuwen: “De feestdagen draaien om verbondenheid en samenzijn, thuis en op het werk. Bedrijven die een duurzaam kerstpakket geven, kiezen ook vaker voor andere groene arbeidsvoorwaarden zoals een fietsvergoeding of gratis reizen met het openbaar vervoer. Een duurzaam kerstpakket of verjaardagscadeau past wat dat betreft perfect in dat plaatje.”

Beeld: Midjourney

www.mediatic.eu

www.zustainabox.nl/

Lees ook:

[Interview] Thomas Bekker & Dennis Mensink: Mediatic barst uit z’n voegen

22-02-2024 | 15:49:00
PR- en contentbureau voor impactpartijen Mediatic groet als kool, zowel nationaal als internationaal

[Interview] Esther van der Storm (STORMPUNT): Iedereen is creatief

14-02-2024 | 10:48:00
Na drie jaar als strategisch adviseur bij het UWV, weet Esther van der Storm het zeker: zelf ondernemer worden is haar droom

[CMTA] Mediatic: Een ongewoon goed gesprek

02-11-2023 | 15:16:49
Om duidelijk te maken hoe waardevol gelijkwaardigheid is, is er een podcastserie gemaakt

GaragePark opent tweede park Twente

02-11-2023 | 02:36:00
Na de recente opening in Hengelo biedt het garagepark in Almelo ruimte voor tachtig garageboxen in drie verschillende groottes

Mediatic aan de slag voor IFAW

26-10-2023 | 09:00:00
NGO één van groeiend aantal impactpartijen dat kiest voor Amsterdams pr- en contentmarketingbureau

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.