[Embassy Report Cannes] Ambassadeur Clear Channel stelt zich voor

[Embassy Report Cannes] Ambassadeur Clear Channel stelt zich voor

De Embassy of Dutch Creativity verhuist dit jaar naar een villa direct aan de Boulevard in Cannes. Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 juni worden tijdens de festivalweek verschillende talks en sessies georganiseerd om de Nederlandse creativiteit wereldwijd te promoten. 

Een van de ondersteunende partijen dit jaar is Clear Channel. Een van de grootste buitenreclame-exploitanten van Nederland, is hiermee een van de partners die de Nederlandse creatieve handelsmissie dit jaar ondersteunt. We stelden Wierish Debipersad, commercieel directeur van Clear Channel Nederland, een aantal vragen. 

Wierish, waarom zijn jullie als media-exploitant eigenlijk partner geworden van de Embassy? Waarom gaan jullie naar Cannes?

Wij vinden het belangrijk om creativiteit te ondersteunen, zeker waar het gaat om creatie en effectiviteit van OOH-visuals en daarom blijven we graag in gesprek hierover en in nauw contact met de creatieve industrie. Out of home (OOH) is sterk in ontwikkeling en een van de mediumtypen die het afgelopen jaar een sterke stijging heeft laten zien in marktaandeel. Daarnaast is Clear Channel Nederland haar proposities fors aan het uitbreiden op zowel digital als analoog vlak. Een mooi moment om in Cannes en in het bijzonder op de Embassy aanwezig te zijn.

Wat weten de meeste mensen nog niet van jullie?

Dat we als Clear Channel een missie & visie hebben die niet alleen commercieel is – Platform for Brands- maar waarbij we ook een Platform for Good zijn. We geven echt wat terug aan de gemeente en de inwoners; zo steunen we een aantal vaste goede doelen op gebied van duurzaamheid en zorgen we ervoor dat we onze objecten zo duurzaam mogelijk neerzetten. Denk hierbij aan het plaatsen van groene daken, AED’s op straat, nieuw meubilair dat wij plaatsen is voorzien van 100% lederlichting en de digitale objecten zijn daarnaast zeer energiezuinig. We wisselen de abri-poster deels met elektrische auto’s en wassen de objecten met osmose- of hemelwater. We blijven hierin enorm investeren, aangezien het een doelstelling is om in 2030 Carbon Net Zero te zijn.

Wat zijn de plannen voor dit jaar? Wat gaan jullie doen in Cannes cq op de Embassy?

We organiseren een lunch op de Embassy. Deze informele lunch met 20 genodigden op de Embassy zal in het teken komen van creativiteit en effectiviteit in OOH. We richten ons op creatieven en iedereen die een merk vertegenwoordigt waarbij creativiteit en effectiviteit een sleutelrol spelen.

Hoe belangrijk is creativiteit überhaupt voor een media-exploitant?

Heel belangrijk. Een goede creatie is de basis van een effectieve campagne. Dit geldt voor alle campagnes, maar voor OOH misschien nog wel meer. Binnen twee tot vijf seconden wordt een uiting gezien en begrepen. Of niet natuurlijk. Het is daarom een kunst en een mega uitdaging om deze boodschap zo te verpakken dat deze door de consument gezien en gesnapt wordt. Door de toevoeging van data kan erop digital out of home perfect ingespeeld worden op bepaalde factoren, waarbij de creativiteit weer tot nieuwe hoogten wordt gepusht. Kortom: creativiteit gecombineerd met effectiviteit is key!

Veel inspiratie gewenst, Wierish. We zien elkaar ongetwijfeld in Cannes. 

Clear Channel 

Clear Channel Nederland is onderdeel van Clear Channel Outdoor Holdings, een van de ’s werelds grootste buitenreclamebedrijven met een portfolio van ongeveer 500.000 displays in 31 landen in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië, bereikt Clear Channel miljoenen mensen per maand. Clear Channel Nederland heeft een landelijke dekking van noord tot zuid Nederland. Door het netwerk van ruim 450+ digitale schermen en 18.000 reclameobjecten is Clear Channel zichtbaar in 300 gemeentes, waarvan op straat, in scholen en parkeergarages. 

Embassy of Dutch Creativity

De Embassy of Dutch Creativity is de gezamenlijke Nederlandse handelsmissie van de gezamenlijke creatieve industrie. Sinds 2015 wordt de Embassy of Dutch Creativity ondersteund door verschillende Nederlandse brancheverenigingen, individuele bureaus en andere dienstverleners. De ambassadeurs en partners vertegenwoordigen traditioneel een brede selectie van de Nederlandse creatieve industrie, variërend van reclame tot digitaal, design, muziek en film.

De locatie van Embassy of Dutch Creativity, 24 Boulevard de la Croisette, 06400 Cannes, Frankrijk

Tekst: Frank Pynenburg

www.embassyofdutchcreativity.com

https://www.clearchannel.nl

Lees ook:

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.