Marketing Report
Energiedirect en PSV verlengen sponsorship tot 2026 nieuws

Energiedirect en PSV verlengen sponsorship tot 2026

Energiedirect en PSV hebben hun partnerschap verlengd tot 2026 verlengd. Energiedirect had van 2016 tot medio 2022 een zichtbare positie op eerst de voorzijde en vanaf 2019 op de achterzijde van het shirt als hoofdsponsor. Daarna bleef Energiedirect betrokken als official partner. Ook was het merk verbonden an PSV Esports en PSV Vrouwen. Metropoolregio Brainport Eindhoven (van ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten) is sinds 2022 de hoofdsponsor met GoodHabitz als rugsponsor.

Energiedirect is onderdeel van Essent en daarmee een dochterbedrijf van het Duitse E.ON. Energiedirect heeft als doel de club, fans en het merk dichter bij elkaar te brengen. Op die manier worden met het partnership niet alleen belangrijke bedrijfsdoelstellingen behaald, maar wordt ook meerwaarde gecreëerd voor de fanbeleving van PSV’ers.

Frans Janssen, Commercieel Directeur van PSV: “Ik vond dat zo’n lef dat zij destijds ná Philips besloten: wij gaan nu op het shirt. En het heeft hen geen windeieren gelegd, noch qua naamsbekendheid, noch qua klantenbestand. Dat vind ik heel slim en gedurfd. Zo zijn wij ook, innovatief. PSV en Energiedirect zijn daar samen in opgetrokken en hebben gezamenlijk mooie dingen gedaan en bereikt. Dat Energiedirect na dit seizoen nog twee jaar doorgaat, geeft bovendien aan hoe trouw deze partner ook is.”

Nick Poldermans, Head of Branding, Propositions & New Business bij Essent: “Met opvallende campagnes proberen we de leukste sponsor van PSV te zijn. Dat doen met de PSV Kersttrui en de PSV Walk of Fame, maar ook met het weggeven van tickets, shirts en unieke ervaringen. Het gaat dus echt om het verbinden van de fans met de club en Energiedirect. fans herkennen ons van deze acties en zijn er zelfs bij betrokken. Dat is bijzonder en willen we samen verder uitbouwen.

SponsorRing

In 2023 wonnen Energiedirect en PSV een Zilveren SponsorRing in de categorie Sport voor de PSV Walk of Fame.  

www.psv.nl

www.energiedirect.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

MediaMarkt hoofdsponsor Feyenoord

03-04-2024 | 15:02:00
MediaMarkt Nederland heeft een driejarig contract gesloten als hoofdsponsor van Feyenoord. Het partnership gaat in op 1 juli 2024 en is afgesloten tot en met 30 juni 2027

Feyenoord: Mediamarkt hoofdsponsor?

15-03-2024 | 17:16:00
De Telegraaf meldt dat Mediamarkt de hoofdsponsor wordt van voetbalclub Feyenoord. Net als Feynoord is het hoofdkantoor van Mediamarkt Nederland in Rotterdam gevestigd

[Column] David de Jong: VodafoneZiggo, KPN, Odido en Delta Fiber zijn blaffende honden die niet bijten

23-02-2024 | 17:20:00
De telecombedrijven VodafoneZiggo, KPN, Odido en Delta Fiber probeerden een transparante biedingsprocedure voor elkaar te krijgen voor onder meer de live rechten van het Eredivisievoetbal

[Onderzoek] DPG Media/Panel Inzicht: 83 procent van de Nederlanders gaat de sportzomer volgen

09-02-2024 | 14:58:00
EK voetbal, de Tour de France en Olympische Spelen zorgen voor Intensieve aandacht voor sportnieuws via diverse kanalen Veranderend consumptiegedrag.

Real Madrid sluit sponsordeal met HP

04-02-2024 | 15:47:00
Real Madrid heeft een wereldwijde technologie-sponsorovereenkomst met HP aangekondigd
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief