Marketing Report
Erjon Tuenter en Erik Wiese richten La Masia op nieuws

Erjon Tuenter en Erik Wiese richten La Masia op

Erjon Tuenter en Erik Wiese richten La Masia op, een bedrijf gericht op het coachen van founders en MT’s. Net als bij Blauw Gras wordt er opnieuw een link gelegd met topvoetbal.

La Masia is de opleidingsacademie van FC Barcelona, die volgens de Cruyff-filosofie werkt.

De eerste lichting, zoals in voetbaltermen wordt gesproken, begint al gestalte te krijgen. Erjon Tuenter: “We zoeken 11 bedrijven die samen de eerste lichting vormen. Zij worden individueel door ons gecoacht, maar krijgen ook de mogelijkheid om samen een netwerkje te vormen, om zodoende elkaar te helpen en inspireren."

Oprichting Blauw Gras

In 2011 begon het ondernemersavontuur van Erjon Tuenter en Erik Wiese. Vanuit de studentenkamer werd onder de projectnaam Barça socialmediabureau Blauw Gras opgericht. Klanten als Samsung, KNVB en McDonald’s werden binnengehaald, daarmee was het bureau op zijn piek met 55 medewerkers. Het bedrijf werd in 2020 verkocht aan ACE.

Erjon Tuenter: “De afgelopen maanden hebben we allebei los van elkaar nagedacht over onze volgende stap. We kwamen al snel tot het besef dat we graag met ambitieuze mensen en ondernemers werken. Mensen die net als ons met hard werken ver proberen te komen, en hun bedrijf naar de volgende fase van groei willen loodsen. Zelf hebben wij namelijk gemerkt dat het knap lastig kan zijn om in de dagdagelijkse gang blijvend te werken aan die stip op de horizon. Daarom lanceren wij nu La Masia, om bedrijven en ondernemers daar op te coachen. Van vraagstukken op het gebied van branding en purpose, tot schaalbare infrastructuur. En van people en culture, tot marketing en commercie.”

Erik Wiese: “We kwamen gaandeweg tot het besef dat we echt een krachtig team zijn, maar bovenal ook heel veel lol hebben samen. Dat zie je niet vaak na een samenwerking van 12 jaar. Maar het feit dat ik onlangs getuige was op zijn huwelijk zegt volgens mij veel. La Masia wordt een belangrijk onderdeel van een fijne mix aan activiteiten. Het is inderdaad niet het enige wat we doen. We willen ook zelf ervaringen blijven opdoen als ondernemers, zelf met de poten in de klei.”

www.la-masia.nl 

www.erikwiese.nl

Lees ook:

Rian Verhagen (ex Media.Monks) lanceert cx-startup 10Nineteen

28-11-2023 | 07:41:00
10Nineteen wil merken voor hun customer experiences minder afhankelijk maken van externe consultants en agencies

1,2 miljoen euro voor start-up BALZY

22-09-2023 | 11:07:00
Met deze kapitaalinjectie wil Balzy de internationale expansie te versnellen

[Interview] Kelly Ann Butler over de vrouwensportzender W-Sport

29-08-2023 | 22:04:00
W-Sport is op 18 augustus 2023 voor het eerst in Nederland via KPN beschikbaar gekomen. De zender die zich uitsluitend op vrouwensport richt, startte op 1 juli 2021 en is inmiddels in meer dan 30 landen te zien waaronder in Portugal, België en Nederland

[Interview] Erik Wiese (La Masia): eens ondernemers, altijd ondernemers om anderen te laten groeien

22-08-2023 | 13:10:00
Erjon Tuenter en Erik Wiese, de oprichters van Blauw Gras, hebben met La Masia een bedrijf opgericht dat founders en managementteams wil coachen. We spreken Erik Wiese hierover

Dentsu Creative organiseert Marked: Branding event voor startups

10-08-2023 | 16:55:00
Dentsu Creative slaat de handen ineen met Crisp, Mollie, Pieter Pot, Check, KPN en Keen Venture Partners en lanceert Marked. Dit is een jaarlijks terugkerend masterclass programma voor startups en scaleups op het gebied van positionering en brand identity

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.