
Erjon Tuenter en Erik Wiese richten La Masia op
Erjon Tuenter en Erik Wiese richten La Masia op, een bedrijf gericht op het coachen van founders en MT’s. Net als bij Blauw Gras wordt er opnieuw een link gelegd met topvoetbal.
La Masia is de opleidingsacademie van FC Barcelona, die volgens de Cruyff-filosofie werkt.
De eerste lichting, zoals in voetbaltermen wordt gesproken, begint al gestalte te krijgen. Erjon Tuenter: “We zoeken 11 bedrijven die samen de eerste lichting vormen. Zij worden individueel door ons gecoacht, maar krijgen ook de mogelijkheid om samen een netwerkje te vormen, om zodoende elkaar te helpen en inspireren."
Oprichting Blauw Gras
In 2011 begon het ondernemersavontuur van Erjon Tuenter en Erik Wiese. Vanuit de studentenkamer werd onder de projectnaam Barça socialmediabureau Blauw Gras opgericht. Klanten als Samsung, KNVB en McDonald’s werden binnengehaald, daarmee was het bureau op zijn piek met 55 medewerkers. Het bedrijf werd in 2020 verkocht aan ACE.
Erjon Tuenter: “De afgelopen maanden hebben we allebei los van elkaar nagedacht over onze volgende stap. We kwamen al snel tot het besef dat we graag met ambitieuze mensen en ondernemers werken. Mensen die net als ons met hard werken ver proberen te komen, en hun bedrijf naar de volgende fase van groei willen loodsen. Zelf hebben wij namelijk gemerkt dat het knap lastig kan zijn om in de dagdagelijkse gang blijvend te werken aan die stip op de horizon. Daarom lanceren wij nu La Masia, om bedrijven en ondernemers daar op te coachen. Van vraagstukken op het gebied van branding en purpose, tot schaalbare infrastructuur. En van people en culture, tot marketing en commercie.”
Erik Wiese: “We kwamen gaandeweg tot het besef dat we echt een krachtig team zijn, maar bovenal ook heel veel lol hebben samen. Dat zie je niet vaak na een samenwerking van 12 jaar. Maar het feit dat ik onlangs getuige was op zijn huwelijk zegt volgens mij veel. La Masia wordt een belangrijk onderdeel van een fijne mix aan activiteiten. Het is inderdaad niet het enige wat we doen. We willen ook zelf ervaringen blijven opdoen als ondernemers, zelf met de poten in de klei.”
Lees ook: