Esprix 2023: 32 bekroningen voor 26 cases

Esprix 2023: 32 bekroningen voor 26 cases

Op 9 mei krijgen 26 cases in totaal 32 Esprix’ uitgereikt. Stuk voor stuk campagnes die laten zien dat goede creatieve ideeën jaloersmakende resultaten opleveren.

Dentsu Creative Amsterdam leidt het bureauklassement met vijf bekroningen. Zes cases zijn tweemaal bekroond: Being There met de case Unox: De Langste Aanloop Ooit, DDB Unlimited met de case Van prijsvechter naar hartendief, Dentsu Creative Amsterdam met de case Andersom Solliciteren, Energize met de case PLUS Kerst 2022, iO met de case De Verdwenen SS'er en Joe Public met de case De Kilometerverzekering. Ja, dat is OHRA. De jury maakt op 9 mei tijdens de uitreiking in De Duif bekend met welke kleur – brons, zilver of goud – de winnaars worden bekroond.

Beoordeling inzendingen

De afgelopen jaren is de Esprix-jury uitgegroeid tot de meest prestigieuze marketingjury van Nederland. Het is de enige award waar creatieven, marketeers, strategen, producers en ondernemers samen jureren. De diversiteit van de jury zorgt ervoor dat de cases vanuit elke hoek bekeken worden. Zij beoordelen de inzendingen bovendien gelijkwaardig op het creatieve idee en het resultaat.

Edward van de Ridder, eindjuryvoorzitter: “Er zijn best veel creatieve prijzen in ons vak. Maar de Esprix is de enige award die creativiteit alleen bekroont als het ook bewezen goed gewerkt heeft”.

Long Term Esprix

De oogst van dit jaar, 32 Esprix, vertegenwoordigt het beste werk van 2022. Voor het eerst worden dit jaar ook Long Term Esprix uitgereikt, een bekroning voor langer lopende campagnes die jaar-op-jaar succesvol zijn vanuit hetzelfde creatieve idee.

Op dinsdag 9 mei reikt de jury in De Duif de bekroningen uit. Ook dit jaar wordt het weer een zeer bijzondere, exclusieve avond voor de top van Marketing Nederland. Kaarten voor de uitreiking zijn via de Esprix-site verkrijgbaar, echter wel beperkt i.v.m. het maximum van zitplaatsen.

Een volledig overzicht vind je op de site van Esprix.

www.esprix.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.