Esprix Awards stelt hoofdjury voor

Esprix Awards stelt hoofdjury voor

De eerste inzendingen voor de Esprix Awards stromen binnen en de hoofdjury van de dertien categorieën zitten klaar met hun team om alles goed te kunnen beoordelen. Twee jaar geleden werd de categorie New Business Concepts toegevoegd voor innovatieve, creatieve concepten die het hart van de bedrijfsvoering raken. Dit jaar komt er nog een categorie bij: Long Term.

Die is er voor alle langlopende campagnes die bijzonder creatief waren en aantoonbare resultaten hebben behaald. Deze jury wordt aangevoerd door Michiel Rijshouwer, die met zijn Zeeman-campagnes verschillende Esprix Awards én een Grand Esprix op zijn naam heeft staan.

Edward van de Ridder, hoofdjuryvoorzitter en partner bij Alfred: “De Esprix beloont van oudsher creatieve campagnes die in het afgelopen kalenderjaar jaloersmakend effectief zijn gebleken, die echt veel mensen in beweging hebben gebracht. We merkten in de jury’s dat er steeds vaker campagnes tussen zitten die langer dan een jaar lopen. Het is natuurlijk geweldig dat adverteerders weer meer investeren in hun lange termijn merk. Maar het bleek ook lastig binnen de jury, omdat die ‘korte sprintjes’ lastig te vergelijken zijn met de langlopende cases. Vandaar deze nieuwe categorie. Die campagnes met lange adem wilden we graag een eigen podium geven.”

Juryleden

Met de toevoeging van de Long Term Esprix komt het totaal op 13 categorieën, met ieder rond de 10 juryleden en een eigen juryvoorzitter. Die 13 voorzitters vormen samen met Edward van de Ridder de Hoofdjury van de Esprix, die definitief bepaalt welke cases de Gouden, Zilveren en Bronzen Esprixs uitgereikt zullen krijgen.

 1. Business to business & Employee experience - Regina Romeijn (Media.Monks)
 2. Business to consumer - Gerben van Walt Meijer (Samsung)
 3. Business for Good - Nancy Poleon (BrandedU)
 4. Charity & Not-for-profit - Joeri Jansen (Roorda)
 5. Consumer services - Nathalie Nijhuis-Lam (Philips)
 6. Durables. - Friso Ludenhoff (Publicis Groupe)
 7. Fast moving - Susan Houben (SodaStream)
 8. Long Term - Michiel Rijshouwer (Persuade)
 9. Media, Entertainment & Communications - Rindert de Lange (T-Mobile)
 10. New business concepts - Boris Nihom (Dentsu Creative)
 11. Retail, eTail & eCommerce - Richard van de Steeg (UM Nederland)
 12. Sales promotions & Activations - Annette Menheere (Ministerie VWS)
 13. Smart budget - Levi Sars (Fama Volat)

www.esprix.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.