Marketing Report
Even bellen met … Danny van de Wetering over zijn overstap naar Natwerk interview

Even bellen met … Danny van de Wetering over zijn overstap naar Natwerk

Danny van de Wetering, business director bij DDB Amsterdam en voormalig partner/MT lid van Etcetera maakt de overstap naar Natwerk. Hij wordt er Head of Business. We bellen hem over deze stap.

Wat heeft je gemotiveerd om de overstap te maken van DDB Amsterdam naar Head of Business bij Natwerk?

Sinds 2000 heb ik met ongelooflijk veel plezier en energie gewerkt voor succesvolle netwerkbureaus met alle power en mogelijkheden die daarbij horen. Maar Madison Avenue bepaalt steeds meer en managet op de cijfertjes onderaan het wereldwijde Excel-sheet. Ik had sterk de behoefte om zelf mee te kleuren op de kleurplaat. Een lokaal geleid bureau dus. Toen ik Reinier voor het eerst ontmoette, was daar meteen de persoonlijke en zakelijke klik. En maakte ik de overstap van de Herengracht naar hartje Jordaan.

Hoe zie je de match tussen jouw ervaring bij DDB Amsterdam en de cultuur van Natwerk, en hoe denk je dat dit zal bijdragen aan het succes van het bureau?

De rode lijn in alle bureaus waar ik heb gewerkt is duidelijk. Bij TBWA\ draaide alles om Disruption, bij Etcetera maakten we Spraakmakend Effectief werk. En DDB focust zich op 4 procent memorability. Kortom, business-veranderende ideeën die klanten commercieel vooruithelpen. Ik zie daar grote overeenkomsten met hoe Natwerk zich succesvol heeft gemanifesteerd als bureau dat met buitengewoon opvallende – soms atypische - concepten commercieel resultaat brengt voor haar klanten. Met 28 jaar ervaring in mijn achterzak hoop ik Natwerk vanuit die ambitie verder te helpen groeien.

Wat zijn volgens jou de echte uitdagingen en kansen in jouw nieuwe rol als Head of Business bij Natwerk?

Er zit ongelooflijk veel potentie in dit bureau. We zien dat onze propositie aantrekkingskracht heeft op steeds meer grote adverteerders. Niet zo gek, want ook zij hebben steeds meer moeite om bereik en impact binnen alle versplintering te genereren. Het out-of-the-box denken en hands-on handelen zit in het DNA van Natwerk: van events tot FEBO-slippers, van online activaties tot aan commercials. En omdat we als ondernemend bureau echt dicht tegen onze klanten aanzitten, mogen we af en toe ook best schuren om tot de best mogelijke oplossing te komen. Nu willen we die geweldige ideeën nog sterker verankeren in het merk en business van onze klanten.

Je was bij DDB, als onderdeel van het DDB Management Team, verantwoordelijk voor het Culture & Inclusivity portfolio. Hoe denk je deze waardevolle ervaring in te zetten bij Natwerk?

Natwerk is een ontzettend leuke, jonge en bruisende club. Dat DNA zetten we in om steeds grotere adverteerders verder te helpen. Het draait allemaal om balans: onze pragmatische instelling combineren met een smart organisatie, creatieve uitspattingen binnen een lange termijnstrategie plaatsen en wat sturing geven aan een cultuur waarin een uitgesproken mening alle ruimte krijgt. Toevoeging van wat senioriteit – zoals Natwerk heeft gedaan door collega’s met ervaring bij KesselsKramer, N=5 en Alfred aan te trekken - gaat helpen om door te groeien, maar met behoud van het DNA. Tevens zijn we op initiatief van Reinier bezig om de interne cultuurwaarden om te zetten naar een goed intern evaluatie- en opleidingsprogramma, om al dat jonge talent verder te ontwikkelen, aan te trekken en te behouden. Dat blijft toch een van onze grootste uitdagingen in het vak.

Je hebt flink wat award-winning campagnes op je naam staan. Hoe ga je die creativiteit inzetten bij Natwerk?

Ik heb altijd geloofd dat de rol van account een faciliterende is. Account moet ervoor zorgen dat alle inhoudelijke, financiële en procesmatige voorwaarden worden geschept om strategie en creatie te laten excelleren. Al vind ik het als gemankeerde creatief te leuk om af en toe ook eens zelf eens een idee op te gooien, of om even flink te discussiëren over een woordje, edit of lay out. Maar wel met het probleem van de klant als uitgangspunt. Ik krijg rode vlekken als iemand in een interne creatieve review vraagt of het idee wel een goede casefilm voor Cannes oplevert…..

www.natwerk.nl

Lees ook:

[Marketing Report TV] Reinier Steures: Natwerk is een a-typisch bureau

14-02-2024 | 09:21:00
Te gast bij Marketing Report TV, spreekt Reinier Steures over de kracht van Natwerk en de nieuwe aanwinst: Danny Van De Wetering

Maurits Denekamp, Daphne Weers en Tim Teunissen naar Natwerk

15-01-2024 | 16:00:19
Met deze versterkingen vergroot Natwerk niet alleen de capaciteit maar tilt het ook de afdelingen strategie, account en creatie naar een hoger niveau

Danny van de Wetering stapt over van DDB naar Natwerk

15-01-2024 | 10:21:00
Danny van de Wetering, business director bij DDB Amsterdam en voormalig partner/MT lid van Etcetera maakt de overstap naar Natwerk.

Overname RTL Nederland door DPG Media is Overname van het Jaar 2023

30-12-2023 | 13:49:00
Ja, en daar is ie dan; het overzicht van de belangrijkste overnames in de Nederlandse media en marcom industrie in 2023. Maar voordat we overgaan tot het sorteren van de belangrijkste overnames eerst een paar woorden in historisch perspectief. Want na een aantal jaren overnames ranken, hebben we wel wat gevoel bij de ontwikkelingen.

HUB (blowUP media) en Natwerk ontwikkelen (D)OOH activatie H&M

21-12-2023 | 09:49:00
De innovatieve afdeling van blowUP media, HUB, brengt (D)OOH campagnes tot leven

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.