[Interview] Josephine Kay over haar overstap van Cosmopolitan naar JAN Magazine

[Interview] Josephine Kay over haar overstap van Cosmopolitan naar JAN Magazine

Hearst Netherlands heeft Josephine Kay benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van JAN Magazine. Per 1 februari 2023 zal zij aan het roer komen te staan van hét authentieke Nederlandse feelgoodmerk voor 30+-vrouwen. We willen hier meer over weten en bellen de kersverse hoofdredacteur van JAN Magazine.

Proficiat Josephine met je overstap. Hoe is je nieuwe aanstelling tot stand gekomen?

Dank je! Eind september werd bekendgemaakt dat Hearst Netherlands op zoek zou gaan naar een hoofdredacteur voor JAN en kwam de vacature online. Zelf stond ik al open voor een nieuwe stap, en daarom heb ik op de functie gesolliciteerd. Twee weken geleden kreeg ik het leuke nieuws te horen!

De doelgroep is wat ouder dan bij Cosmopolitan, is dat iets wat ook mee heeft gespeeld bij je keuze voor JAN?

Ja, dat is zeker een van de redenen waarom ik graag de stap wilde zetten. Cosmopolitan is een fantastisch merk, maar ik merkte dat de doelgroep steeds verder van me af ging staan, én ik geloof ook heel erg in aanvoelen wanneer de tijd is om te gaan. Ik maak graag ruimte voor nieuw talent dat Cosmopolitan weer naar een hoger niveau kan tillen. Wat betreft JAN; ik bevind me midden in de doelgroep van JAN, dus de onderwerpen staan ook veel dichter bij mij.

JAN is een heel ander blad dan Cosmopolitan, hoe ga je je rol als hoofdredacteur invullen?

Het grootste verschil is natuurlijk de doelgroep, en dat JAN een volledig Nederlands merk is, zonder grote zussen in het buitenland. Maar het zijn allebei merken met een lifestyle-focus, die dicht bij de lezer staan en verhalen over échte mensen en onderwerpen delen.

Het blad- en merkformule van JAN is ijzersterk, maar ik denk ook dat er heel veel kansen liggen op het digitale- en marketing-vlak. Zonder al te veel weg te geven, wil ik me focussen op het uitbouwen van het merk JAN in de vorm van (tailormade) events, nieuwe digitale innovaties en ik wil graag meer zichtbaarheid creëren. Het magazine neem ik natuurlijk, samen met het team, ook onder de loep. Een nieuwe frisse look & feel zonder het échte JAN-gevoel kwijt te raken staat zeker op de agenda.

JAN is/wordt een 360-gradenplatform, hoe moeten we dat zien?

JAN is inderdaad al een 360-graden merk. JAN is naast print natuurlijk aanwezig online en op de socialmediakanalen. Ook worden er al kleinere tailormade events georganiseerd met partners. Het team heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan het verstevigen van het merk JAN in de markt. Nu is het aan mij om het naar een volgend niveau te tillen. Inhoudelijk, maar ook qua merkbeleving. Mijn doel is dat JAN over een jaar nóg groter is online en dat we events hebben waar de doelgroep elk jaar naar uitkijkt.

Wat zijn de eerste zaken die je anders wil doen bij JAN?

Ik geloof heel erg in observeren en leren van het team dat er zit. Daarna kan ik pas zien wat er anders of beter kan. Een van de dingen, zoals hierboven genoemd, is een frisse wind door het magazine brengen. Niet alleen qua onderwerpen, maar ook qua look & feel. Verder hoop ik nieuw (freelance) talent aan te trekken, zodat we in combinatie met de gevestigde garde, met een diverser team kunnen werken. 

Wat staat er op je wensenlijst wat betreft mensen die je graag nog eens in JAN wil laten terugkomen?

Mijn eerste nummer, waar ik 100 procent aan heb gewerkt, komt in april uit. Ik zou zeggen, hou die in de gaten!

Wat is het laatste nieuws?

Vorig jaar is JAN Living al uitgebreid van twee naar drie edities waarbij ook voor het eerst een abonnement genomen kon worden. Gezien het succes breiden we dit in 2023 uit naar vier edities. Verder staat 2023 in het teken van een nieuwe line en brandextension waar ik hopelijk halverwege 2023 meer over kan vertellen en we sluiten 2023 feestelijk af met het 200e nummer dat half december verschijnt. We gaan dat groots vieren met een bijzonder nummer en ons allereerste eigen event. Het belooft dus een bijzonder en spectaculair JAN jaar te worden!

www.jan-magazine.nl

www.hearst.nl

Lees ook:

Josephine Kay hoofdredacteur van JAN Magazine

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.