[Interview] Madelon Fortuin over het digitaal bereik in NRC en digital only adverteren

[Interview] Madelon Fortuin over het digitaal bereik in NRC en digital only adverteren

NMO is onlangs begonnen met het in kaart brengen van de bereikcijfers voor de digitale versies van de dagbladen. Mediahuis NRC blijkt met NRC 90 procent extra bereik te geven boven de papieren krant doordeweeks en 58 procent extra bereik in het weekend. Daarmee biedt NRC procentueel het grootste additionele bereik van alle nieuwsmerken. Mediahuis NRC is gestart met een digital only advertentiepropositie, in de digitale krant. We spreken hierover met Madelon Fortuin, commercieel directeur bij Mediahuis NRC.

De digitale versie van kranten bestaat al best lang, maar alleen de papieren versie werd gerapporteerd. Jullie rapporteerden er al wel wat digitale abonneecijfers, maar geen bereikcijfers. Hoe zijn die bereikcijfers voor jullie dan nu precies?

Doordeweeks is het gemiddeld editiebereik op papier 232.000. Er komt nu een klap bereik bij; 219.000, oftewel + 90 procent. Het editiebereik telt daarmee op (ontdubbeld) naar 441.000. Voor de NRC Weekend krant is het totale editiebereik nu 727.000, daarvan is 290.000 het editiebereik van de digitale krant. Waar we blij mee zijn, is dat we nu met externe cijfers kunnen laten zien wat we zelf al zagen; een groei in mensen die de krant in de digitale versie lezen.

Waarom werd dit niet eerder gemeten en hoe gingen jullie er commercieel mee om?Waarom het niet eerder werd gemeten, heeft volgens mij te maken met het opzetten van het geïntegreerde bereikonderzoek NMO. Dat heeft simpelweg tijd nodig gehad. Maar deze vraag hoort eigenlijk bij NMO thuis.

Commercieel zijn wij, vooruitlopend op de wetenschap dat we additoneel bereik hebben in de digitale krant, begonnen met productontwikkeling. Waardoor we waarde toevoegen aan de advertentie. Door bijvoorbeeld als eerste in de markt de advertenties in de digitale versie in de krant aanklikbaar te maken. Klinkt heel logisch en simpel, maar het bestond nog niet. Door advertenties aanklikbaar te maken, maak je optimaal gebruik van het platform, namelijk online, en voeg je waarde toe aan de advertentie. In feite is nu inzichtelijk geworden hoe groot het totale bereik is van de NRC-krant. En weten jullie nu dat de digitale krant doordeweeks een bereik kent van 219.000 en in het Weekend van 290.000.

Gaan jullie je tarieven daarop aanpassen?

Nee, we gaan wél tarieven toevoegen. Voor het adverteren in enkel en alleen de digitale krant. Daarvoor hebben we een nieuwe propositie ontwikkeld.

Dat is de digital only-advertentie in de digitale NRC. Hoe werkt dat?

Deze nieuwe propositie staat uitsluitend in de digitale krant staat, dus digital only. En dat product hebben we de digitale impact pagina genoemd. Dat is een schermvullende advertentie waardoor je maximale branding hebt. En doordat het aanklikbaar is, lever je de geïnteresseerde lezer af bij de spreekwoordelijke kassa van de adverteerder. Waardevolle leads dus.

Deze Digitale Impact Pagina kent 3 smaken: één pagina, twee pagina’s (een spread) en vier pagina’s. Met die laatste smaak heb je ongekende mogelijkheden om maximale branding te genereren. Aangezien dit in feite een online advertentie is, vraagt dit creatief gezien om een andere invulling dan een advertentie in de papieren krant. Met een duidelijke en aansprekende call to action genereer je behalve maximale branding ook waardevolle leads.

www.mediahuisnrc.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

NMO Print & Merken Monitor: Een kwart van de krantenlezers leest digitale editie

14-06-2024 | 17:18:00
Ruim een kwart van de 4,6 miljoen dagelijkse krantenlezers leest inmiddels de digitale versie van de krant.

[Vacatures] NRC zoekt een Projectmanager E-mailmarketing NRC Webwinkel

03-05-2024 | 11:09:00
NRC is per direct op zoek naar een Projectmanager E-mailmarketing NRC Webwinkel (fulltime)

Mediahuis Groep: Stabiele omzet en resultaat in 2023

06-04-2024 | 19:44:00
Mediahuis Groep heeft in 2023 een omzetgroei gerapporteerd van 1,23 miljard euro (0,6 procent groei) met een operationeel resultaat van 153 miljoen euro (1,7 procent lager)

[Vacatures] NRC zoekt een Technisch Webanalist

04-04-2024 | 08:49:00
NRC is per direct op zoek naar een Technisch Webanalist - 32 tot 40 uur. Rokin, Amsterdam

[Vacatures] NRC zoekt een medewerker design (freelance)

27-03-2024 | 10:03:00
NRC is per direct op zoek naar een Medewerker design (freelance)
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.