Marketing Report
Coca-Cola-fabriek behaalt certificaat voor duurzaam waterbeheer nieuws

Coca-Cola-fabriek behaalt certificaat voor duurzaam waterbeheer

De Coca-Cola-fabriek in Dongen (Noord-Brabant) heeft het platina certificaat voor duurzaam watermanagement behaald van de wereldwijde Alliance for Water Stewardship (AWS).

Dit is het hoogste niveau dat binnen dit certificaat voor duurzaam waterbeheer behaald kan worden. Daarmee is de fabriek de eerste fabriek in Nederland die AWS-gecertificeerd is. Duurzaamheid is een grote prioriteit voor de fabriek die de ambitie heeft om tegen 2023 CO2-neutraal te opereren.

Kris Moortgat
, Group Operations Director van Coca-Cola Enterprises Northern Europe: “De goede kwaliteit van het water van de mineraalwaterbron de Wildert is een belangrijke reden dat we hier sinds 1957 gevestigd zijn. Duurzaam omgaan met water en onze bronnen met grote zorg beschermen is essentieel. We zijn trots op deze erkenning en zien het vooral ook als motivatie om hier onverminderd hard aan te blijven werken." 

Dankzij de inspanningen op duurzaam watergebruik ontving de fabriek in 2012 het gouden EWS-certificaat (European Water Stewardship). Nu bereikt het bedrijf een volgende stap met het behalen van de wereldwijde platina AWS-certificering, uitgevoerd door Conrol Union. Het Alliance for Water Stewardship is wereldwijd actief en werkt samen met bedrijven, de publieke sector en NGOs. AWS beoordeelt hoe de fabriek omgaat met wateronttrekking, het beschermen van de lokale bronnen en de diverse waterbesparingprogramma's. Een belangrijk onderdeel van de lokale aanpak van de Coca-Cola-fabriek in Nederland is onder meer het bronbeschermingsplan, de inzet op hergebruik en reductie. Om de 5 jaar vindt opnieuw een risicobeoordeling plaats en wordt in kaart gebracht hoe de bronnen en het ecosysteem duurzaam beschermd kunnen worden en impact beperkt kan worden.  

Jos Peeters, Environment Manager bij Coca-Cola Europacific Partners: “Wij zijn continu bezig het waterverbruik te verminderen en om de omgeving en het water te beschermen. Het Bronwater Beschermingsplan, waarmee we het voedingsgebied van de waterbron in Dongen beschermen tegen mogelijke vervuiling, is daarvan een goed voorbeeld. Vanuit Dongen willen we de hoogste kwaliteit dranken aan de consument aanbieden, waarbij we er alles aan doen om ook het waterverbruik in de productie tot het strikte minimum te beperken.”
 
www.coca-cola.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief