Fairphone kiest Abovo Maxlead als mediabureau

Fairphone kiest Abovo Maxlead als mediabureau

Fairphone kiest Abovo Maxlead (onderdeel Abovo Media & Local Planet) voor de komende twee jaar als mediabureau voor zowel Nederland als daarbuiten.

Abovo Maxlead leverde volgens Fairphone in vergelijking met andere mediabureaus in een pitch, het best passende Europese plan met een lokale aanpak voor Nederland, Duitsland en Frankrijk. De pitch was in oktober 2022 uitgezet en medio november 2022 afgerond. DCMN was het vorige mediabureau.

Ronald van Harten, Head of Marketing Fairphone: "Natuurlijk kijk je in een pitch naar rationele argumenten: zoals het mediaplan en de aanpak. Voor ons zijn de mindset en klantgerichtheid ook erg belangrijk. Abovo Maxlead overtuigde ons met hun pro-activiteit en energie. Wij willen slim groeien en zoeken partners die ons daarin kunnen helpen."

Uitdagers

Evert Dijkstra, Client Service Director International bij Abovo Media: "De samenwerking tussen Abovo Maxlead en Local Planet helpt om de gewenste groei in Europa te realiseren. Hierdoor konden we per land een sterke mediastrategie uitrollen. Fairphone is door haar unieke en duurzame werkwijze compleet onderscheidend van de rest van de markt. Mogen werken voor zo’n bijzonder en groen merk past heel goed bij onze duurzame ambities. Zij zijn echte uitdagers in hun markt en wij ook."

Sinds 2010

Sinds 2010 is Fairphone bezig met de inzet voor eerlijke elektronica. Het bedrijf is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 70 werknemers uit 20 verschillende landen. Fairphone ontwikkelt smartphones die bijdragen aan een duurzame industrie. Op deze manier probeert het bedrijf het klimaat en de mensenrechten van arbeiders zo goed mogelijk te beschermen. Naast het produceren van telefoons, zorgt het bedrijf er ook voor dat oude telefoons opnieuw worden gebruikt.

www.abovomaxlead.nl

www.abovomedia.nl

www.fairphone.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.