Marketing Report
Fama Volat en HEMA komen met gepersonaliseerde AI-pyjamaverhaaltjes nieuws

Fama Volat en HEMA komen met gepersonaliseerde AI-pyjamaverhaaltjes

HEMA zet een stap in haar missie om de betekenis van het voorlezen voor het slapengaan een boost te geven met behulp van een AI-tool. Deze tool is speciaal ontworpen om het voorlezen voor ouders en kinderen aantrekkelijker te maken.

Marketing- & communicatiebureau Fama Volat ontwikkelde het concept voor deze campagne voor HEMA. Digitaal bureau Livewall realiseerde hierin de AI-tool, die vanaf maandag 20 november te gebruiken is.

War Child-pyjama’s

Deze lancering staat in nauwe verbinding met de bijzondere pyjama's die HEMA in samenwerking met War Child heeft ontwikkeld, waarbij 25 procent van de opbrengst als donatie naar War Child gaat. De QR-code op het kaartje aan de pyjama geeft toegang tot deze AI-tool en genereert gepersonaliseerde verhaaltjes waarin het kind zelf de hoofdrol speelt.

Kimberley Olthof, campagnemanager bij HEMA: "Voorlezen voor het slapengaan is een mooi en belangrijk ritueel voor kinderen. Door slim gebruik te maken van Artificial Intelligence maken we het verhaal voor kinderen heel persoonlijk en leuk omdat zij zelf hun droom kunnen uitkiezen. Hiermee hopen we kinderen nog meer te interesseren voor lezen en een bijdrage te leveren aan een goede nachtrust."

Kinderen worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun eigen pyjamaverhaal door simpelweg, via hun ouders en de tool, drie vragen te beantwoorden: "Wie speelt de hoofdrol?", "Waar vindt de droom plaats?" en “Waar mag je verhaaltje over gaan”? Op basis van deze input genereert de AI-tool een kort en persoonlijk verhaaltje dat ouders kunnen voorlezen voor het slapengaan.

www.famavolat.com

www.hema.nl/pyjamaverhaal

Lees ook:

HEMA verkoopt pyjama’s voor War Child

14-11-2023 | 08:43:10
Samen met War Child verkoopt HEMA pyjama’s waarvan een kwart van de opbrengst naar het goede doel gaat.

Fama Volat en Van den Borne haken in op aanstaande geboorte olifantjes

02-11-2023 | 09:49:00
Van den Borne lanceert samen met Fama Volat een campagne die inhaakt op de aanstaande geboorte van drie olifantjes in de Beekse Bergen.

Fama Volat ontwikkelt uuro-campagne voor Brainport Eindhoven

01-11-2023 | 15:24:33
Met de introductie van de valuta uuro weet Brainport de aandacht op het uitgavenpatroon van jongeren te vestigen. Het concept is neergezet door Fama Volat.

Fama Volat ontwikkelt campagne Den Bosch Partners

14-09-2023 | 12:27:44
Ter introductie van het vernieuwde kleurrijke stadsmerk, worden vanaf deze week 11.000 wapens in de vorm van een embleem uitgedeeld aan de inwoners van Den Bosch

Fama Volat ontwikkelt wervingscampagne onder zeeniveau voor Sif

29-06-2023 | 11:49:00
Sif, de producent van stalen fundamenten voor windmolens op zee, heeft een wervingscampagne gelanceerd om technisch personeel aan te trekken voor hun productielocatie op de Tweede Maasvlakte. Met een abri, die alleen zichtbaar is wanneer de zee zich terugtrekt, wordt de aandacht gevestigd op deze functies

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.