Fama Volat en Randstad introduceren het Inzendbureau

Fama Volat en Randstad introduceren het Inzendbureau

Ondanks aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt worden statushouders nog steeds massaal over het hoofd gezien. Volgens Randstad zijn het niet de statushouders met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar eerder een arbeidsmarkt die afstand houdt van statushouders. Om deze reden heeft Randstad Nederland, geïnspireerd door Fama Volat, eenmalig het Inzendbureau geopend.

Het Inzendbureau is een initiatief om de Nederlandse arbeidsmarkt wakker te schudden en aandacht te vragen voor onbenut arbeidspotentieel. Bram van de Riet, creatief bij Fama Volat: "Er zijn overal tekorten, maar er zijn ook veel mensen in Nederland die heel graag willen werken maar door gebrek aan gelijkwaardige kansen niet aan een baan kunnen komen. Het Inzendbureau geeft deze mensen een stem en biedt onder begeleiding van Randstad concrete handvatten om ze zo snel mogelijk aan een baan te helpen."

Pop-up

Het Inzendbureau opende als pop-up in Almere, maar betekent de introductie van een nieuwe werkwijze binnen Randstad om statushouders gelijkwaardig, sneller en duurzamer aan werk te helpen. Randstad werkt al jaren met statushouders en heeft in samenwerking met het COA, gemeenten, mkb-ers en grote bedrijven bewezen dat er nog veel meer potentie is voor deze doelgroep en vraagt hiervoor nadrukkelijk aandacht van werkgevers.

Bram van de Riet: "Nu gaat het over statushouders, maar dit is wat ons betreft pas het begin. Het is een initiatief waar verschillende doelgroepen onder kunnen vallen."

Werner Klaassen, algemeen directeur van Randstad Nederland: "Vandaag noemen we dit het Inzendbureau, maar vanaf morgen is het gewoon hoe wij werken."

De pop-up op 11 april bracht 38 statushouders in contact met bedrijven zoals Hunkemöller, Greetz en KPN. Werkgevers presenteerden zich aan de statushouders om vervolgens persoonlijk met hen in gesprek te gaan. Om gelijkwaardigheid te waarborgen werden onder andere tolken ingezet en werden uitnodigingen in verschillende talen verspreid op relevante locaties, zoals buurtcentra, koffiehuizen en COA-locaties. Bram van de Riet: "Het feit dat een jongen die tijdens het evenement slechts Arabisch sprak, een week later al kon beginnen bij Greetz, toont de bereidheid van werkgevers en statushouders om samen te werken."

Benadering in eigen taal

Om de taalbarrière tussen statushouders en werkgevers te verkleinen, werd er voor de werving en communicatie met statushouders gesproken in vier talen: Nederlands, Engels, Arabisch en Koerdisch. Met behulp van een AI-oplossing nodigde Werner Klaassen statushouders met video’s in hun eigen taal uit voor het Inzendbureau. Ook werden er flyers en posters in deze vier talen verspreid. Tijdens het evenement werd het programma live vertaald en kon iedereen door het gebruik van een silent disco koptelefoon naar het programma luisteren in eigen taal.

www.famavolat.com

www.randstad.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Fama Volat ontwikkelt campagne voor auto.nl: Voor blije blikken

11-04-2024 | 11:24:00
Auto.nl lanceert de campagne met bijbehorende brand video ter ondersteuning van de merkidentiteit en pay-off.

Fama Volat ontwikkelt introductiecampagne auto.nl

04-04-2024 | 09:30:00
In de introductiecampagne, met onder meer rebranding van de website, online video en social advertising, zal character Aad centraal staan

auto.nl kiest voor Fama Volat

21-03-2024 | 12:13:00
Het bureau is verantwoordelijk voor de herpositionering en merkidentiteit. De merkcampagne wordt midden april gelanceerd

Fama Volat ontwikkelt ludieke actie Bonduelle

05-03-2024 | 09:10:06
Bonduelle promoot nieuwe peulvruchten met oudste samplingteam van Nederland

Fama Volat ontwikkelt campagne Beekse Bergen

25-01-2024 | 09:45:00
De campagne laat de totaalbeleving van Beekse Bergen zien en dat – wanneer je wakker wordt tussen de wilde dieren – safari als nooit tevoren wordt beleefd
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.