Fama Volat ontwikkelt introductiecampagne auto.nl

Fama Volat ontwikkelt introductiecampagne auto.nl

auto.nl kondigt een vernieuwde positionering aan. In de introductiecampagne, met onder meer rebranding van de website, online video en social advertising, zal character Aad centraal staan. Deze prettig gestoorde autoverkoper is het tegenovergestelde van een stereotype autohandelaar.
 
Uit eigen positioneringsonderzoek blijkt dat sommige consumenten zelf niet de kennis en vaardigheden hebben om een nieuwe auto of occasion goed te beoordelen op basis van een korte proefrit en snelle check. Hierdoor vertrouwen ze vaak op de persoon die de auto aan ze verkoopt.
 
Zoë van der Zee, brand- en marketingmanager bij auto.nl: "Het gevoel van betrouwbaarheid komt niet voort uit het oordeel over de auto, maar juist het oordeel van degene van wie je ‘m koopt. De website, de mensen en de locatie. Kortom: totale uitstraling. Mensen kopen tenslotte het liefst van mensen."
 
Waar auto.nl in het verleden vooral gefocust was op het online verkopen van auto’s middels een online-only strategie, wordt er nu de nadruk gelegd op een omnichannel aanpak. De tagline De webshop voor auto’s, komt door de vernieuwde positionering en strategie te vervallen.

Merkcampagne

Op 15 april zal de eerste campagne met de pay-off gelanceerd worden. Hoofdpersoon in de communicatie is de behulpzame en betrouwbare Aad. Zoë van der Zee: "Met de introductie van Aad willen we laten zien dat auto.nl alles anders doet in de autobranche. In onze creatieve uitingen spelen wij daarom met de clichés uit de automotive industrie, maar altijd op een grappige manier. Aad is eigenlijk een verpersoonlijking van alle medewerkers bij auto.nl. Hij is ontzettend vriendelijk, super behulpzaam, altijd vrolijk, een tikkie rebels en zegt eigenlijk altijd overal ja op. Met het echt oprecht blij maken van onze klanten zetten wij nét dat stapje extra."
 
Joris Raaijmakers, Creative Director Fama Volat: "Het karakter Aad is volledig gebaseerd op de mensen die we bij auto.nl hebben ontmoet. Het is die bevlogen en betrouwbare buurman die je naast je wilt hebben zitten als je een proefrit maakt. Met de pay-off vatten we de hele missie van het merk en de mensen achter het merk goed en passend samen."

Auto.nl, de meest menselijke autoverkoper

Het doel van de introductiecampagne is om de meest menselijke kant van de branche te benadrukken en te laten zien dat auto.nl het echt anders doet. Deze niet typerende benadering binnen de automotive branche komt terug in de merkbelofte en pay-off: Voor blije blikken

www.famavolat.com

www.auto.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Fama Volat en Randstad introduceren het Inzendbureau

19-04-2024 | 10:18:00
Ondanks aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt worden statushouders nog steeds massaal over het hoofd gezien

Fama Volat ontwikkelt campagne voor auto.nl: Voor blije blikken

11-04-2024 | 11:24:00
Auto.nl lanceert de campagne met bijbehorende brand video ter ondersteuning van de merkidentiteit en pay-off.

auto.nl kiest voor Fama Volat

21-03-2024 | 12:13:00
Het bureau is verantwoordelijk voor de herpositionering en merkidentiteit. De merkcampagne wordt midden april gelanceerd

Fama Volat ontwikkelt ludieke actie Bonduelle

05-03-2024 | 09:10:06
Bonduelle promoot nieuwe peulvruchten met oudste samplingteam van Nederland

Fama Volat ontwikkelt campagne Beekse Bergen

25-01-2024 | 09:45:00
De campagne laat de totaalbeleving van Beekse Bergen zien en dat – wanneer je wakker wordt tussen de wilde dieren – safari als nooit tevoren wordt beleefd
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.