Marketing Report
Fiets van de zaak in trek nieuws

Fiets van de zaak in trek

Vier jaar geleden stimuleerde nog maar 18 procent van de werkgevers de fiets voor woon-werkverkeer. Inmiddels heeft een derde van de werknemers een fietsregeling via het werk, aldus leasemaatschappij ALD Automotive.

De resultaten komen uit onderzoek dat ALD Automotive voor het vierde opeenvolgende jaar heeft gedaan onder ruim 1.100 Nederlanders naar de motivatie en het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer.

Moderne mobiliteitsregeling

De groeiende stimulans van de fiets bij werkgevers gaat hand in hand met een toenemende vraag naar fietsregelingen vanuit medewerkers. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt ligt hier vooral een kans voor werkgevers om zich te onderscheiden.

Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive: “Vooral de combinatie (elektrische) fiets en elektrische auto van de zaak is een mooie mobiliteitsoplossing. Dit biedt echt mogelijkheden aangezien 72 procent van de werknemers vindt dat de fiets van de zaak thuishoort in een moderne mobiliteitsregeling.”

Fietskilometers vaak niet vergoed

Verder valt in dit onderzoek op dat 43 procent van de werknemers geen vergoeding krijgt voor de zakelijke of woon-werkkilometers die zij met de fiets afleggen, terwijl 36 procent van de medewerkers dat juist als een goede stimulans ziet om de fiets voor woon-werkverkeer te bevorderen.

32 procent van de medewerkers vindt het zelfs een goed idee als de kilometervergoeding voor een fiets hoger is dan voor een auto, of als er een beloningsprogramma wordt gekoppeld aan het fietsen.

Opmars van leasefiets

Ondertussen wordt de leasefiets steeds populairder. Momenteel rijden er ruim 60.000 leasefietsen rond, terwijl dit aantal in 2019 nog slechts 7.700 leasefietsen was (bron: VNA). Ook ALD Automotive ziet de vraag naar leasefietsen toenemen. Met name grotere bedrijven kiezen er steeds vaker voor om de leasefiets toe te voegen aan de mobiliteitsregeling.

www.aldautomotive.nl

www.countercollective.nl

Lees ook:

Onderzoek: Nederlanders vinden parkeerkosten te hoog

14-09-2023 | 08:52:19
Automobilisten willen best parkeren in garages, want er is onder andere meer parkeergelegenheid en het bespaart tijd.

Arne van Helleputte Country Director België EasyPark Group

11-09-2023 | 11:02:17
Hij zal verantwoordelijk zijn alle in België actieve merken, waaronder ook EasyPark, formerly Parkmobile, voor het leiden en versnellen van de groei

Mourik partner van Wereldhavendagen

26-06-2023 | 08:58:00
Mourik is tijdens de Wereldhavendag op 1, 2 en 3 september aanwezig en laat zien waarmee het bezig is op de thema’s water, energie en mobiliteit.

CDDN lanceert GameID voor onboarding van spelers bij kansspelaanbieders

08-06-2023 | 09:45:00
Waar dit nu soms nog meer dan 10 minuten kan duren, versnelt GameID dit proces naar 2 minuten of zelfs enkele seconden.

Lennard Moons algemeen directeur SECUTIX voor de Noord-Europese markt

31-05-2023 | 13:17:56
SECUTIX is B-2-B marktleider in geavanceerde ticketing platform oplossingen voor musea en Brand Experience Centers, theaters, concertgebouwen, live events, sportclubs en stadions en steden.

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.