Marketing Report
[Filmagenda] Gothic-romcom Humanist Vampire Too Sensitive to Kill vanaf 21 maart in de bios nieuws

[Filmagenda] Gothic-romcom Humanist Vampire Too Sensitive to Kill vanaf 21 maart in de bios

Je zult op je verjaardagsfeestje maar een clown krijgen… om te eten. De kleine Sasha gruwelt van het idee dat ze haar tanden moet zetten in de entertainer, tot afgrijzen van haar vampierenfamilie. Als stuurse puber weigert Sasha nog steeds bloedvergieten. Misschien gloort er hoop aan de horizon in de vorm van Paul, een suïcidale scholier.

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is een bekroond speelfilmdebuut van Ariane Louis-Seize voor young adults en bevat geen horror, maar wél hart en ziel. Vanaf 21 maart te zien in de bioscoop en filmtheater.

Plot

Sasha (Sara Montpetit) is een tienervampier –nou ja, een tiener van 68– met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert. Dan ontmoet ze Paul (Félix-Antoine Bénard), een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt.

Waardering op internationale festivals

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill viel wereldwijd al vijftien keer in de prijzen, met een topscore op het filmfestival van Venetië met maar liefst vier awards. De Canadese Directors Guild riep filmmaker Ariane Louis-Seize uit tot ontdekking van het jaar. Ook in Nederland werd Humanist Vampire Too Sensitive to Kill al lovend ontvangen; op het recente Imagine Fantastic Film Festival belandde de film op de tweede plek van de publieksfavorieten, waar de film het maar nipt aflegde tegen de Silver Scream Award-winnaar The Boy and the Heron.

Info

Lengte: 92 min. | Regie: Ariane Louis-Seize | Scenario: Ariane Louis-Seize & Christine Doyon | Met: Sarah Montpetit, Félix-Antoine Bénard, Steve Laplante, Madeleine Péloquin | Kijkwijze: 12 jaar | Releasedatum: 21 maart

www.triplepentertainment.nl

Lees ook:

[Interview] Marlene Wickel (Jean Mineur Mediavision): 2023 is het jaar van de onverwachte megasuccessen

21-02-2024 | 22:14:00
Marlene Wickel is Managing Director van Jean Mineur Mediavision. We spreken met haar over trends en ontwikkelingen in de bioscopen en bioscoopreclame

[Box Office] Bob Marley op de eerste plek | week 7

19-02-2024 | 14:12:04
Het verhaal achter de reggae zanger Bob Marley; hoe hij met moeilijkheden omging en de reis van zijn muziek.

[Box Office] Poor Thing direct op 1 | Week 6

12-02-2024 | 17:54:00
Poor Thing haalt in zijn eerste week direct de eerste positie van de Box Office Top 10. Poor Things vertelt het verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe)

Kinepolis Enschede opent nieuwe ScreenX zaal

09-02-2024 | 14:38:00
Om de opening van de nieuwe ScreenX zaal te vieren kun je van 16 tot en met 25 februari voordelig kennis maken met ScreenX in Enschede.

Rei (Japan), The Old Bachelor (Iran) en Green Border (Polen) winnen op IFFR 2024

05-02-2024 | 13:53:00
De Tiger Award 2024 ging naar Rei (Japan) van Tanaka Toshihiko. The Old Bachelor (Iran) van Oktay Baraheni wint de VPRO Big Screen Award 2024. Green Border van Agnieszka Holland won de Publieksprijs

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.