Fitzgerald creëert Omdat jij het waard bent-campagne voor L’Oréal Paris

Fitzgerald creëert Omdat jij het waard bent-campagne voor L’Oréal Paris

L'Oréal Paris introduceert haar merkcampagne Omdat jij het waard bent in de Benelux. Fitzgerald won de pitch voor het creatieve concept dankzij de inzichten in Gen-Z en het concept dat in lijn is met de visie van L’Oréal Paris. Doel is om de zelfwaardering van Gen-Z te vergroten en vrouwen (en zij die zich zo identificeren) te ondersteunen in gevoelens van eigenwaarde. 

Omdat je het waard bent

Met de merkcampagne zet L'Oréal Paris een belangrijke stap in haar voortdurende missie om vrouwen van alle generaties te ondersteunen en hun zelfwaardering te versterken. De campagne viert zelfexpressie en moedigt vrouwen aan positieve affirmaties te delen. 

Vrouwen een spiegel voorhouden

Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat meer dan de helft van jonge vrouwen het lastig vindt om aan het traditionele schoonheidsideaal te voldoen. Daarnaast vindt 40 procent van de jongeren dat sociale media te veel invloed hebben op hun zelfbeeld (UvA). In de maatschappij en online wordt daarmee een norm geschetst hoe je je als vrouw zou moeten gedragen of zou moeten zijn. L’Oréal Paris roept alle vrouwen van Nederland – bekend of onbekend – op om hun onzekerheden van zich af te schudden en hun eigenwaarde te vieren. Samen met internationale ambassadrices en lokale influencers geeft het merk het startsein door inspirationele #worthit verhalen te delen in verschillende media. 

De landelijke mediacampagne wordt door mediabureau OMD uitgevoerd, en omvat een socialmediacampagne in combinatie met influencers, onlinevideo boodschappen van internationale ambassadrices, (D)OOH in grote steden en rondom de straatactivaties, podcasts en geotargeted promotie. Middels een roadshow van de Wall of Worth nodigt het merk consumenten uit om deze positieve boodschap persoonlijk te ervaren. Met de Wall of Worth, houdt het merk vrouwen letterlijk een spiegel voor. De activatie moedigt (jonge) vrouwen – onder meer met aanwezige coaches –  aan om complimenten aan zichzelf en anderen op te schrijven, negatieve gedachten van zich af te schudden en zich positief uit te spreken over hun eigenwaarde. Door middel van zelfaffirmaties willen zij hen laten inzien dat hun eigenwaarde niet bepaald wordt door de mening van anderen. 

Worth It-pact

De campagne werd afgetrapt tijdens het openingsevenement in het Pulitzer hotel in Amsterdam. In een panelgesprek deelden Quinty Misiedjan, Eva Eikhout, Milou Deelen en Awura Abena hun successen en obstakels rondom zelfwaarde en tekenden samen met L’Oréal Paris het You’re Worth It-pact, waarna verschillende kopstukken uit de Nederlandse media volgden. Met het tekenen van het You’re Worth It-pact beloof je dat je je actief inzet voor de zelfwaarde van vrouwen. Dit doen ondertekenaars door online en offline andere vrouwen te steunen die zich uitspreken over hun gevoel van eigenwaarde en elkaar niet af te vallen hierop. 

De campagne is te zien op social media, online video, (D)OOH, bij influencers, in podcasts en op de website van het merk. De Wall of Worth-activatie is in Nederland en België voor iedereen toegankelijk op de volgende locaties:  

  • 30 mei in Utrecht, Vredenburghplein van 12:00 tot 20:00
  • 2 juni in Den Bosch, Kerkplein van 13:30 tot 20:30
  • 14 (15:00 tot 19:00), 15 (11:00 tot 19:00) en 16 (11:00 tot 19:00) juni in Rotterdam, Eendrachtsplein
  • 22 juni in Antwerpen, Wapper van 12:00 tot 20:00
  • 6 en 7 juli in Gent, locatie en tijd volgt

Credits:

Opdrachtgever: L’Oréal Paris | Bureau: Fitzgerald | Mediabureau: OMD | Productiemaatschappij: Tasty Lemon

www.fitzgerald.amsterdam

www.loreal-paris.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Greener Power Solutions kiest Fitzgerald als PR- en communicatie bureau

03-07-2024 | 13:21:00
Naar aanleiding van een bureau pitch koos het energiebedrijf voor Fitzgerald om hen te ondersteunen bij hun PR- en communicatievraagstukken

La Place start campagne met kok en tv-presentator Nick Toet

06-06-2024 | 15:31:58
Nick Toet reist met de Good Truck, gevuld met verse kruiden en groenten, door Nederland om mensen te laten proeven van het La Place-menu.

Finn Dekker en Guus van Duijn naar ACE Fitzgerald

27-05-2024 | 12:26:10
Finn Dekker en Guus van Duijn sluiten zich aan bij het team van communicatiebureau ACE Fitzgerald

[Dutch PR Awards 2024] Fitzgerald: SIRE pr-campagne Vind je lichtpuntje en durf te hopen

08-05-2024 | 06:00:00
De grote vraag voor veel bedrijven en organisaties anno 2024 is: hoe blijft je relevant wanneer de enige constante verandering is?

Dorien Kuiken over ACE | Fitzgerald

02-05-2024 | 11:14:00
We geloven dat de kern van elk geweldig merk is opgebouwd uit een why, een missie, die het verdiend gehoord te worden

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.