Marketing Report
Fitzroy en Circus Family creëren Interrail SoundTracks nieuws

Fitzroy en Circus Family creëren Interrail SoundTracks

Voor hun 50-jarig jubileum lanceert Interrail SoundTracks: een realtime, adaptieve audio-ervaring die reageert op de locatie, het tijdstip, het landschap en het weer van de reiziger. Zo creëren ze een unieke, voortdurend veranderende soundtrack voor elke individuele reiziger op Interrail’s Europese spoorwegnetwerk.


Fitzroy, het creatieve bureau van Interrail: "Een van de beste dingen van treinreizen is gewoon gaan zitten en kijken naar de prachtige landschappen die langzaam voorbij komen glijden. We dachten, hoe geweldig zou het zijn om een real-time gegenereerde soundtrack te hebben die mee verandert met je reis. Dag wordt nacht, de track verandert. Platteland maakt plaats voor bergen, de track verandert. Het begint te regenen, het uitzicht vanuit je raam verandert, dus daar speelt de muziek op in. Alles in real-time, voor elke Interrail reiziger op het totale netwerk."

Om dit project te realiseren, werkte Interrail samen met creatief bureau Fitzroy en interactieve installatie ontwerpers Circus Family. Circus Family: "Het enige wat we van een gebruiker nodig hebben, is hun GPS-locatie, die krijgen we anoniem. Vanuit daar kunnen we alle informatie destilleren die we nodig hebben om de experience aan te sturen. Wat we hebben gedaan, is de kaart van Europa painten, zodat de software weet of we ons in een grote stad bevinden, of op het platteland, aan de kust of in de bergen."

Kavita Kooijman, brand manager bij Interrail: "We zijn erg blij dat we Interrail-reizigers een nog mooiere en gedenkwaardigere reis kunnen bieden dan ooit tevoren met SoundTracks. We vieren het 50-jarig jubileum van de Interrail pas het hele jaar door, en wilden deze zomer onze reizigers iets unieks aanbieden om te vieren hoe prachtig het is om vanuit de trein Europa te ontdekken.

De SoundTracks experience is nu live op www.interrail.eu.

www.fitzroy.nl

www.circusfamily.com

www.interrail.eu

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.