Fitzroy en Smyle creëren sneeuwkunstwerk met Simon Beck in strijd tegen plastic

Fitzroy en Smyle creëren sneeuwkunstwerk met Simon Beck in strijd tegen plastic

In een mix van kunst, milieubewustzijn en cartografie, heeft Smyle zich samen met sneeuwkunstenaar Simon Beck ingezet om 's werelds grootste en duurzaamste kunstwerk te creëren, in de strijd tegen microplastics en plastic verpakkingen. Gelegen in de Franse Alpen bij Les Arcs, streeft dit recordbrekende kunstwerk niet alleen naar het vestigen van een wereldrecord, maar ook naar het zenden van een urgente maatschappelijke boodschap over het maken van plasticvrije keuzes.

Dit zijn de enige voetafdrukken die we achter willen laten. Geen plastic. Geen vervuiling. Crush, Brush, Smyle. is de tekst in het kunstwerk die verwijst naar plasticvrije mondverzorging in tabletvorm.

Door een combinatie van zijn creativiteit en milieubewustzijn heeft kunstenaar Simon Beck op een bevroren en besneeuwd meer, in zijn woonplaats Les Arcs, Frankrijk, met 135.000 voetstappen de boodschap als kunstwerk tot leven gestampt. Met een indrukwekkende oppervlakte van 13.625 vierkante meter, is het kunstwerk in twee dagen met Beck's voetstappen gecreëerd, met een minimale ecologische footprint. 

Een duurzame toekomst 

De samenwerking met Simon Beck en het Nederlandse Smyle gaat verder dan het vestigen van records; het is een oproep tot actie voor zowel consumenten als bedrijven om hun ecologische voetafdruk - oftewel hun footprint - te heroverwegen. Het kunstwerk is in twee dagen gecreëerd, en op de derde dag weer met een laag van 12 centimeter bedekt. "Ik vind het een fijne gedachte dat mijn kunst tijdelijk is" zegt Simon Beck in de mini-documentaire op de website. Door gebruik te maken van de natuurlijke sneeuw in de Franse Alpen, streven Simon en het bedrijf ernaar een wereldwijde discussie op gang te brengen over de plastificering van mens en natuur.

Almar Fernhout, oprichter van Smyle: "Met dit kunstwerk willen we de gevestigde orde uitdagen, daadwerkelijk anders te denken en te doen. Onze innovatieve producten, zoals tandpasta in tabletvorm en deze boodschap in de sneeuw, is daar het bewijs van. Onze missie is om effectieve producten te leveren die zowel goed zijn voor de gebruiker als voor de planeet."

Een wereldwijde oproep tot actie

Mischa Schreuder, Creative Partner bij Fitzroy: "Smyle wil consumenten en bedrijven inspireren om bewuste keuzes te maken. Het kunstwerk is een bewijs dat duurzame verandering begint met creatief denken en anders te handelen. Dit wereldrecord is het ultieme bewijs dat je een pakkende boodschap de wereld in kan sturen met minimale footprint en minimaal budget."

Credits:

Klant: Smyle: Almar Fernhout, Roger Nefkens, Dennis Kamst | Creative Agency: Fitzroy | Dop & Editor: Renzo Merbis | Regisseur: Mischa Schreuder | Audio postproduction: SUPER-SONIC | Press Agency: Mediastorm

www.fitzroy.nl

www.wesmyle.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Fitzroy ontwikkelt gamingcampagne voor ANWB Private Lease

17-05-2024 | 09:30:00
ANWB Private Lease is de digitale wereld van Gran Turismo 7 ingedoken met hun Private Lease-modellen

[Vacancy] Fitzroy has a position for Medior Project Manager

06-05-2024 | 10:40:00
Fitzroy is directly looking for a Medior Project Manager

Fitzroy ontwikkelt OOH-campagne Heinz: Helping reduce food waste since 1869

25-04-2024 | 09:19:00
In de AI-visuals van de campagne word je meegenomen door drie verschillende tijdsperioden waarin eten wordt geconsumeerd dat anders zou zijn weggegooid

Moco Museum kiest voor Fitzroy

16-04-2024 | 09:02:00
Fitzroy is gevraagd om het museum te helpen op het gebied van marketingcommunicatie in de verschillende landen

Fitzroy genomineerd voor Dutch YouTube Works Awards 2024 met Smyle

21-03-2024 | 11:29:00
Fitzroy is met hun campagne voor Smyle genomineerd voor de Dutch YouTube Works Awards 2024 in de categorie Changemakers. We spreken ze over hun nominatie
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.