Fitzroy genomineerd voor Dutch YouTube Works Awards 2024 met Smyle

Fitzroy genomineerd voor Dutch YouTube Works Awards 2024 met Smyle

Fitzroy is met hun campagne voor Smyle genomineerd voor de Dutch YouTube Works Awards 2024 in de categorie Changemakers. We spreken ze over hun nominatie.

Waarom denk je dat de campagne goed past bij de categorie Changemakers? Hoe illustreert deze campagne het beste deze categorie?

Smyle is een tandpastaproduct dat geen plastic of microplastics gebruikt. Elk jaar worden er 20 miljard tandpastatubes geproduceerd, waarvan 1,5 miljard belanden op vuilnisbelten en in de oceanen. Smyle wil mensen laten zien dat hun product zorgt voor een schone glimlach en schoon is voor Moeder Natuur. Smyle is een start-up en had geen groot budget voor campagnes. Daarnaast wil Smyle alleen campagnes maken die Moeder Natuur niet schaden. Dus hebben we het grootste en schoonste billboard ter wereld gemaakt. Om de wereld dit unieke billboard te laten zien, hebben we een film gemaakt en op YouTube geplaatst. In plaats van de 100 mensen op het strand hebben we met dit schone billboard 2,8 miljoen mediaweergaven bereikt. We haalden het nationale nieuws en wereldwijde nieuwszenders.

Wat was de achtergrond en de context van de campagne?

Een product dat goed is voor je tanden en ook goed is voor Moeder Natuur is wat Smyle de wereld wil vertellen. Maar als start-up heb je geen budget nodig om op te vallen als je een opvallend stukje reclame hebt dat de wereld kan laten zien dat je er bent, ondanks een budget van nul euro.

Wat was het doel van de campagne?

We wilden de wereld laten zien dat je je tanden kunt schoonmaken zonder Moeder Natuur vuil te maken met plastic. Daarnaast wilden we geen posters of materialen gebruiken voor advertenties die schadelijk zouden zijn voor Moeder Natuur. We wilden de schoonste advertentie ter wereld maken en ook de grootste advertentie van 1200 m².

Wat was het creatieve idee en wat was de uiteindelijke creatieve uitvoering?

We hebben een belangrijke boodschap gecreëerd voor de wereld om te vertellen dat we geen plastic en microplastics gebruiken. We hebben de tekst in het zand gemaakt: Net als ons product laat dit billboard geen microplastics of afval achter. Verpletter, poets, glimlach!

Welke rol speelde deze bij het helpen bereiken van je campagnedoel(en)?

De boodschap stond in het zand geschreven, maar zou verdwijnen na het maken ervan. Door de film konden we de wereld laten zien wat we hebben gedaan en wat er met het billboard gebeurde toen het water de tekst raakte.

Via de film konden miljoenen mensen zien wat we hebben gedaan. En dit alles met een film die nul euro kostte.

Wat waren de resultaten tegen de specifieke doelen en KPI's die je wilde bereiken? 

Met de film kon Smyle nieuwe markten en supermarkten laten zien dat ze er waren. De film opende de deuren bij Plus, Albert Heijn, Etos, Holland & Barrett, Ekoplaza, Jumbo en 3000 andere retailers.

Je kunt Smyle nu krijgen bij 3000 retailers en 1300 tandartsen.

Met slechts één film en een geweldig product steeg de merkbekendheid met 500 procent!!!

Wat was de strategie om deze doelstellingen en doelen te behalen?

Smyle had merkbekendheid nodig. Zonder budget is het alleen mogelijk om op te vallen als je iets doet dat opvalt. Maar wat we probeerden te doen moest een merkverbinding hebben met het merk Smyle.

Het andere grote obstakel was dat wat we deden gezien moest worden door consumenten en supermarkten. Het moest schoon zijn en verbonden zijn met een merk dat een B-corp is. Door de stunt en het filmen hiervan, en door YouTube te gebruiken als springplank voor pers en supermarkten, werd het een enorm succes, zowel op het gebied van branding als verkoop.

www.fitzroy.nl

www.wesmyle.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Fitzroy ontwikkelt gamingcampagne voor ANWB Private Lease

17-05-2024 | 09:30:00
ANWB Private Lease is de digitale wereld van Gran Turismo 7 ingedoken met hun Private Lease-modellen

[Vacancy] Fitzroy has a position for Medior Project Manager

06-05-2024 | 10:40:00
Fitzroy is directly looking for a Medior Project Manager

Fitzroy ontwikkelt OOH-campagne Heinz: Helping reduce food waste since 1869

25-04-2024 | 09:19:00
In de AI-visuals van de campagne word je meegenomen door drie verschillende tijdsperioden waarin eten wordt geconsumeerd dat anders zou zijn weggegooid

Moco Museum kiest voor Fitzroy

16-04-2024 | 09:02:00
Fitzroy is gevraagd om het museum te helpen op het gebied van marketingcommunicatie in de verschillende landen

Fitzroy en Smyle creëren sneeuwkunstwerk met Simon Beck in strijd tegen plastic

12-04-2024 | 10:40:00
Dit kunstwerk zendt een urgente maatschappelijke boodschap over het maken van plasticvrije keuzes
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.