Marketing Report
Fitzroy ontwikkelt vernieuwde identiteit Liquido d’Oro

Fitzroy ontwikkelt vernieuwde identiteit Liquido d’Oro

Fitzroy is verantwoordelijk voor de vernieuwde positionering en de daaruit voortvloeiende identiteit van Liquido d’Oro. Liquido d’Oro is gespecialiseerd in kleine portieverpakkingen oliën, dressings en sauzen. 

Bringing instant WOW to every meal

Na het positioneringstraject was de essentie van Liquido d’Oro direct helder: Bringing instant WOW to every meal. Want de olie, mayonaise of dressing die je krijgt meegeleverd maken je maaltijd gelijk WOW. En omdat de dosettes zo klein zijn dat de volledige naam Liquido d’Oro bijna niet past, heeft dit bedrijf haar merk aangepast naar WOW.

Lonneke Mulder, Marketing Manager bij Wow by Liquido d’Oro: "Wow is nu het het woord dat op iedere portieverpakking, doos en andere communicatie staat: WOW by Liquido d’Oro. Kort en krachtig, makkelijk te onthouden en universeel herkenbaar. Daarbij is het wow-effect natuurlijk de ultieme reactie die we hopen te bereiken, zowel met onze heerlijke producten als met onze visual identity."

De flow van liquid gold

Om de hoge kwaliteit van het product weer te geven, bestaat het font uit druppels. Druppels goud.

Jur Baart, oprichter van Fitzroy: "Elke letter is daaruit opgebouwd, geïnspireerd op de levendige flow van street art. Er zit een spontane flow in de beweging van de letters die de essentie van het merk versterkt. Het kleurenpalet is opvallend en levendig. En nog belangrijker: het is gebaseerd op onze filosofie dat iedere visuele identiteit een Distinctive Memory System (DMS) moet zijn. Het moet continu optellen. Het WOW logo is op iedere dosette ge-embossed om het nog meer impact en tactiliteit te geven aan de letters. Zo springen de letters er echt uit."

www.fitzroy.nl

www.liquidodoro.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.