Marketing Report
Fitzroy overgenomen door United Playgrounds

Fitzroy overgenomen door United Playgrounds

United Playgrounds heeft het strategische creatieve bureau Fitzroy overgenomen. Fitzroy is het zevende bureau dat zich aansluit bij deze groep, waar eerder branding agency Verve, merknamen-bureau Globrands en digital commerce bureau De Nieuwe Zaak onderdeel van werden. Diederik Breijer en Standard Investment zijn de oprichters en belangrijkste investeerders van United Playground.

Met deze stap wil Fitzroy haar creativiteit nog meer aan technologie en digital commerce verbinden en oplossingen bieden die haar opdrachtgevers meer adaptable to change maken. De reden voor United Playgrounds om Fitzroy tot de groep te laten horen is volgens Diederik Breijer om creativiteit toe te voegen op de bestaande dienstverlening die de andere overgenomen bureaus bieden voor de klanten.Jur Baart, Marnix Tiggeloven en Mischa Schreuder worden met de overname partner, cq. minderheidsaandeelhouder van United Playgrounds.

Jur Baart, samen met Marnix Tiggeloven in 2007 de oprichtende eigenaren van Fitzroy waar Mischa Schreuder zich in 2021 bij aansloot: “In de afgelopen jaren hadden we de wind goed in onze zeilen. Maar we zien ook alle veranderingen die op onze opdrachtgevers en natuurlijk onszelf afkomen. De uitdagingen worden complexer en ondanks het feit dat we strategie, creatie en design goed op orde hebben, zullen we onszelf moeten verrijken met diepere kennis op het gebied van o.a. social, AI en digital/social commerce.

Wij dagen onze opdrachtgevers altijd uit, maar willen daarnaast zelf ook worden uitgedaagd. We wilden niet overgenomen worden door een internationaal netwerk. Maar juist opnieuw mee gaan bouwen aan een nieuw verhaal. Binnen United Playgrounds zitten al toonaangevende bureaus op hun specifieke domein en omdat de groep nog relatief jong is, is er veel ambitie om verder te groeien. En daar kunnen wij als Fitzroy sturend in worden. United Playgrounds voelde vanaf het eerste moment als familie. Dat vinden we ongelooflijk belangrijk.”

Diederik Breijer, CEO en oprichter/mede-eigenaar van United Playground: “Hier staat een man met een glimlach. We zijn enorm trots dat Fitzroy, een toonaangevend strategisch creatief bureau, zich bij ons aansluit. Vanaf het eerste moment voelde dit goed. Bij de start van United Playgrounds hebben we gezegd dat creativiteit een prominente plek in het hart van onze groep moet krijgen en met Fitzroy halen we de top in huis. Deze stap markeert een nieuwe fase in onze ambitieuze plannen, waar creativiteit en technologie samenkomen in onze oplossingen voor grote en opkomende merken. Onze positionering als ‘A playground for the remarkable’ is hiermee een flinke stap dichterbij gekomen."

Jur Baart, Marnix Tiggeloven en Mischa Schreuder zullen hun werkzaamheden voortzetten en blijven de directie van Fitzroy.

www.fitzroy.nl

www.unitedplaygrounds.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Moco Museum kiest voor Fitzroy

16-04-2024 | 09:02:00
Fitzroy is gevraagd om het museum te helpen op het gebied van marketingcommunicatie in de verschillende landen

Fitzroy en Smyle creëren sneeuwkunstwerk met Simon Beck in strijd tegen plastic

12-04-2024 | 10:40:00
Dit kunstwerk zendt een urgente maatschappelijke boodschap over het maken van plasticvrije keuzes

Fitzroy genomineerd voor Dutch YouTube Works Awards 2024 met Smyle

21-03-2024 | 11:29:00
Fitzroy is met hun campagne voor Smyle genomineerd voor de Dutch YouTube Works Awards 2024 in de categorie Changemakers. We spreken ze over hun nominatie

Longlisten SAN ABC Accenten 2023

20-03-2024 | 10:06:00
In de volgende fase beoordeelt de ABC jury de door de longlist kandidaten aangeleverde whitepapers.

Marketing Report en Fightclub met AI M100 drie keer genomineerd voor SAN 2023

18-03-2024 | 14:51:00
Als organisator van diverse prijzen in ons vakgebied - Cross Media Awards, Content Marketing Awards, Dutch PR Awards - is Marketing Report niet een partij die zelf cases inzendt voor award shows
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief