FL Entertainment wijzigt naam in Banijay Group met Banijay Entertainment, Banijay Live en Banijay Gaming

FL Entertainment wijzigt naam in Banijay Group met Banijay Entertainment, Banijay Live en Banijay Gaming

Het in Amsterdam beursgenoteerde FL Entertainment heeft zijn naam gewijzigd in Banijay Group. Daarmee wil het bedrijf de activiteiten en het merk  op holdingniveau beter tot zijn recht laten komen.

Banijay Entertainment omvat meer dan 130 productiebedrijven in 21 landen. In Nederland is Banijay Benelux actief met productielabels als EndemolShine Nederland, Posh Productions, Topkapi Films, SimpelZodiak, TVBV, NLFilm, Twentytwo, Scenery, Southfields en de Belgische bedrijven Jonnydepony en Banijay Belgium.

Banijay Live (voorheen Banijay Events) omvat onder meer het in Milaan gevestigde Balich Wonder Studio waar live event bedrijven in Italië, Dubai, Riyadh en Sydney onder vallen en die sinds 2023 onderdeel is van Banijay Group.

Onder Banijay Gaming vallen de (online) gokbedrijven Betclic en bet-at-home die sinds 2020 niet meer in Nederland actief zijn.

Stéphane Courbit

Banijay Group is voor 45,4 procent in handen van Financière LOV van Stéphane Courbit die ook de bestuursvoorzitter is. Vivendi (waar Havas en Canal+ onder meer onderdeel van zijn) van de familie Bolloré heeft 19,2 procent in handen, 10 procent is van het in Monte carlo gevestigde bedrijf SBM International Sàrl en 9 procent is beursgenoteerd.

De Italiaan Marco Bassetti is als CEO Banijay Entertainment en Banijay Live verantwoordelijk voor de Banijay-productiebedrijven en live/event activiteiten. François Riahi is samen met Sophie Kurinckx-Leclerc de CEO van het bedrijf.

Banijay Group heeft als slogan Creators for Life meegekregen. Banijay Entertainment krijgt de slogan Let’s Show the World mee.

Eerste kwartaal

In het eerste kwartaal draaide het bedrijf een omzet van 1 miljard euro (11 procent meer dan in 2023)met een nettowinst van 18,7 miljoen euro en een aangepaste ebitda van 163,7 miljoen euro.

De productie-tak zag zijn omzet met 2,1 procent dalen naar 541,4 miljoen euro en de distirbutie-tak met 10,9 procent naar 60,5 miljoen euro. Daarbij is sprake van een lagere vraag bij lineaire zenders, zo schrijft het bedrijf., terwijl streamingdiensten meer lokale producties bestellen waaronder non-scripted content, documentaireseries en sport. Dankzij de consolidatie van Balich Wonder Studio steeg de omzet in het live-deel fors (van 35,5 naar 77,8 miljoen euro). De aangepaste ebitda daalde met 4,5 procent naar 80,4 miljoen euro.

group.banijay.com

www.banijaybenelux.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.