Marketing Report
Food Cabinet en Future of Food Institute presenteren Food Profiles nieuws

Food Cabinet en Future of Food Institute presenteren Food Profiles

Food Cabinet, creative agency for good food, en Future of Food Institute, marktonderzoekbureau voor duurzaam consumentengedrag, lanceren gezamenlijk de doelgroepsegmentatie Food Profiles.

Uitgebreid kwantitatief en kwalitatief onderzoek resulteerde in zes profielen van consumenten op het gebied van koopgedrag van voeding. Deze Food Profiles maken duidelijk wat de consumenten in deze groepen drijft en welke onderliggende waarden sturend zijn voor de keuzes die zij maken. Hiermee kan iedereen aan de slag om te zorgen dat hun merkverhaal en communicatie zo goed mogelijk aansluit bij de consument.

Van eigenzinnig gewoontedier tot zelfkokende prijskoper

Voor ieder profiel is een shopper-, lifestyle- en duurzaamheidsprofiel omschreven. Zo zijn bijvoorbeeld voor de eigenzinnige gewoontedieren (14 procent van Nederland) gemak en genieten leidend in de voedselkeuzes die zij maken. De zelfkokende prijskopers (18 procent) hebben daarentegen betaalbaarheid met stip op één staan, maar nemen ook de tijd om te koken. Voor de bewuste voorhoede (17 procent) zijn gezondheid en duurzaamheid de belangrijkste thema’s. Nieuw is de belangrijkste drijfveer van trendvolgers, en voor de behoudende pragmaticus (22 procent) zijn gemak en betaalbaarheid leidend. Experimenterende thuischefs (14 procent) kiezen voor kwalitatief genieten.

Sebastiaan Aalst, strategisch directeur Food Cabinet: “Als specialistisch bureau in food hebben wij ervaren dat bestaande modellen en segmentaties vaak tekortschieten in het vaststellen van de juiste doelgroep, en onvoldoende houvast bieden in strategie- en conceptontwikkeling. We hebben gemerkt dat veel marketeers, ondernemers en brand managers daarmee worstelen. Met dit model hebben we echt een tool in handen die opdrachtgevers en bureaus helpt om gezamenlijk de doelgroep heel scherp te definiëren. En minstens net zo belangrijk: het geeft de juiste handvatten om de boodschap ook op deze doelgroep af te stemmen.”

De whitepaper over dit onderwerp is te downloaden via www.foodprofiles.nl.

www.foodcabinet.nl

www.futureoffood.institute

Lees ook:

[Vacatures] Positive Digital zoekt een Lead Client Consultant

22-02-2024 | 06:44:00
Positive Digital is per direct op zoek naar een Lead Client Consultant · Full-time, Rotterdam

John Meulemans vertrekt bij Endeavour

20-02-2024 | 11:40:29
John Meulemans stond 14 jaar aan het roer als oprichter van de influencermarketing & social media propositie

[Vacatures] ZIGT zoekt een Online Marketing Consultant

16-02-2024 | 08:43:00
ZIGT is per direct op zoek naar Online Marketing Consultant – Arnhem

[Vacatures] finally an agency zoekt een Medior Projectmanager

15-02-2024 | 12:34:06
finally an agency is per direct op zoek naar een Medior Projectmanager  

[Vacatures] ZIGT zoekt een Junior Creative Digital Advertising

15-02-2024 | 07:35:00
ZIGT is per direct op zoek naar Junior Creative Digital Advertising – Hooddorp

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.