Marketing Report
Fransz Finds - Vol 12. | Inspiratie waar je wat aan hebt column

Fransz Finds - Vol 12. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Toe aan wat afleiding waar je wat aan hebt? Dan is deze tweewekelijkse column precies wat je nodig hebt. Bij Fransz Finds krijgt creativiteit het podium dat het verdient. Wat maakt een goed idee goed? En wat kun jij daarmee als nieuwsgierige marketeer? De antwoorden vind je hier. Gecureerd door Daryl Fransz, Senior Creative bij MIX.

#1 Difflam Spray - The usual suspects


Bekijk hier de andere beelden

Keelpijn. Een gevoel dat we maar al te goed kennen. Er zijn dan ook niet veel woorden nodig om tot de verbeelding te spreken. Sterker nog, volgens het Engelse bureau VMLY&R zijn er helemaal geen woorden nodig. Wat wel nodig is, is Difflam Spray.

Een bokser, kat en een geblindoekt kind met een knuppel staan op het punt een huig te verbouwen. Ondanks de mooie kleuren en jaloersmakende uitwerking, is het een gevoel dat je graag uit de weg gaat. Simpele ideeën zijn zelden makkelijk te bedenken. En als zo’n simpel idee dan nog eens wordt uitgewerkt door een maker met talent; dan heb je een echte eye-catcher. Dit is wat mij betreft een schoolvoorbeeld voor OOH-campagnes.

#2 Land Rover - Go Beyond

Veel automerken moeten flink hun best doen om onderscheidend over te komen. Land Rover heeft daar minder last van. Het product in combinatie met de pay-off Go Beyond opent een wereld aan verbeelding. Het creatieve bureau RKCR/Y&R uit Londen wist daar passend gebruik van te maken.

Geen pothole, ijsplaat of bergwand kan de Defender tegenhouden. Er zijn veel voor de hand liggende opties om dit te bewijzen. Een paspoort gebruiken ter bewijsvoering is een stuk minder voor de hand liggend. En dat is dan ook wat deze uiting zo uniek en onderscheidend maakt. Een sterke visuele manier om leven te blazen in de merkbelofte én tegelijkertijd het product af te beelden. Deze print-uiting verdient een stamp of approval.

#3 PopCorners - Break into something good

De Superbowl. Een jaarlijks festijn waar - naast American football - vooral creatieve bureaus druk in de weer zijn met een wedstrijdje ver-plassen. Dit is dan ook het moment waar merken 170.000 dollar per seconde neerleggen voor uitzendtijd. Dat is niet niks. Eén van deze merken sprong er voor mij bovenuit; PopCorners. Gecreëerd door in-house agency D3.

Voor de drie mensen op de planeet die Breaking Bad niet hebben gezien zal deze reclame mogelijk minder interessant zijn. Voor de rest van de bevolking is het terugzien van Walt en Jesse glimlach-waardig. Naast de bekendheid van de serie waar het merk op meelift, is er ook een lading humor geïnjecteerd. Een duidelijke boodschap op een leuke manier verpakt. Als ik in Amerika zou wonen zou ik PopCorners door deze commercial in ieder geval proberen.

--

Hopelijk hebben deze drie prikkelende creaties je geïnspireerd. De gemene deler van deze uitingen is het idee. Hetgeen wat het doordacht maakt, emotie overdraagt en mensen in beweging brengt. En daar worden we bij MIX altijd enthousiast van.

Daryl Fransz

Daryl Fransz is Senior Creative bij MIX. Daar is hij verantwoordelijk voor onder andere Boels Rental, auto-dealer.com en BPD. Binnen MIX is hij ook de go-to trendwatcher. Dat verhoudt zich vooral tot het dagelijks volplempen van het Inspiratie-Slack-kanaal. Het team vond dat-ie daar maar eens wat meer mee moest doen.

MIX

MIX is een idee-gedreven bureau. Wat betekent dat we creativiteit inzetten als motor voor ideeën. Al het andere komt later. Data, middelen, kanalen. Het is allemaal ondergeschikt aan het idee. Wanneer het idee staat, kijken we welke uitwerking het meest passend en doeltreffend is. Middelenvrije creatie dus. Een goed idee is namelijk het enige wat écht bij mensen blijft hangen. Al het overige is ruis. Meer goede ideeën vind je op onze instagram. Daar posten we dagelijks wat ons inspireert in onze story.

Lees ook:

Fransz Finds - Vol 11. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 10. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 9. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 8. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 7. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 6. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 5. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 4. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 3. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 2. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Fransz Finds - Vol 1. | Inspiratie waar je wat aan hebt

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief