Marketing Report
Fremantle benoemt Marijke Somers tot CFO en Manon van der Hoek tot Chief Commercial & Legal Affairs Noord Europa nieuws

Fremantle benoemt Marijke Somers tot CFO en Manon van der Hoek tot Chief Commercial & Legal Affairs Noord Europa

Fremantle heeft per 1 januari 2024 Marijke Somers en Manon van der Hoek benoemd tot respectievelijk Chief Financial Officer (CFO) en Chief Commercial & Legal Affairs voor de regio Noord Europa. Zij rapporteren aan de CEO van Noord Europa, Georgette Schlick.

Daarmee hebben beiden promotie gemaakt bij Fremantle, het productiebedrijf van RTL Group. Marijke Somers is sinds maart 2023 werkzaam voor Fremantle als interim CFO voor de Nordics en Polen. Zij heeft haar verantwoordelijkheden uitgebreid voor alle landen in Noord Europa, waaronder Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Polen.

PWC en RTL Nederland

Marijke Somers was eerder werkzaam als register-accountant bij PricewaterhouseCoopers en was werkzaam in diverse financiële en strategische functies bij onder meer Phillips-Van Heusen, WE Fashion en RTL Nederland. Bij RTL Nederland stuurde zij als Manager Finance & Control het finance team aan. Zowel RTL Nederland als Fremantle maken onderdeel uit van RTL Group, waarbij RTL Group voornemens is RTL Nederland te verkopen aan DPG Media; Fremantle bijft onderdeel van RTL Group.

Manon van der Hoek wordt als Chief Commercial & Legal Affairs Northern Europe verantwoordelijk voor alle zakelijke en juridische aangelegenheden van de verschillende Fremantle-labels in Noord Europa. Van januari 2022 tot januari 2023  vervulde zij deze functie voor Nederland en België; darvoor werkte ze sinds 2017 als Director Business & Legal Affairs Nederland bij Fremantle. Manon van der Hoek is tevens sinds februari 2021 voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP).

Georgette Schlick, CEO Noord-Europa van Fremantle: “Het talent van zowel Marijke Somers als Manon van der Hoek is uniek. Ieder met haar eigen expertise en ervaring vormt een belangrijke aanvulling op het leiderschapsteam van Fremantle Northern Europe.

 De focus ligt op het intensiveren van de samenwerking binnen deze regio, zodat we de onderlinge synergien kunnen versterken. Naast hun inhoudelijke kwaliteiten spelen de verbindende skills van zowel Marijke Somers als Manon van der Hoek in dit proces een cruciale rol. Ik kijk er met enorm veel plezier naar uit om de uitdaging die voor ons ligt met deze talentvolle vrouwen aan te gaan!”

Marijke Somers: “Nadat ik eerst als interim CFO voor Fremantle in de Nordics werkzaam ben geweest, ben ik blij deze samenwerking nu in een vaste vorm en bredere rol voort te zetten. De passie, energie en gedrevenheid van de medewerkers en teams bij Fremantle is fantastisch en inspirerend.

Ik zie het dan ook als een voorrecht om met hen samen te mogen werken. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan de groei ambities van de regio Noord Europa. Daarvoor zijn in de huidige uitdagende markt veerkracht en snelheid essentieel. Ik denk dat ik kan helpen daarin het verschil te maken en verheug mij dan ook enorm op deze nieuwe rol.”

Manon van der Hoek: “In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe getalenteerd en gepassioneerd mijn Fremantle collega's zijn en dat goed teamwork kan leiden tot topprestaties. Ik kijk er dan ook naar uit om ook in deze levendige en verkwikkende regio samen te werken. Net zoals ik vol overgave sneeuw en natuurijs ervaar, ga ik met dezelfde vastberadenheid en energie de uitdagende kansen van de positie van Chief Commercial & Legal Officer Noord Europa aan.”

 

Lees ook:

[Vacatures] De Stroom (Part of Fremantle Netherlands) zoekt een Creative Podcast Producer

23-01-2024 | 09:40:00
De Stroom (Part of Fremantle Netherlands) is per direct op zoek naar een Creative Podcast Producer

[Vacatures] De Stroom (Part of Fremantle Netherlands) zoekt een Project Manager

23-01-2024 | 09:33:00
De Stroom (Part of Fremantle Netherlands) is per direct op zoek naar een Project Manager

[Vacatures] Fremantle zoekt een Recruiter

12-12-2023 | 08:20:00
Fremantle is per direct op zoek naar een Recruiter (startdatum in overleg)

[Vacatures] Fremantle zoekt een Allround HR-medewerker

12-12-2023 | 08:09:00
Fremantle is per direct op zoek naar Allround HR-medewerker ​(32 - 40 uur)

Georgette Schlick prolongeert eerste plaats in Producenten50

08-12-2023 | 10:58:00
Georgette Schlick, CEO van Fremantle Northern Europe, is de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse wereld van producenten. Het is voor het derde jaar op rij dat Georgette op nummer 1 staat in de Producenten50
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.