Marketing Report
Fresh Bridge: Fresh Media Updates #14 nieuws

Fresh Bridge: Fresh Media Updates #14

TikTok heeft een nieuwe feature aangekondigd waarbij het mogelijk is om de For You-page te refreshen. Een handige functie wanneer de video’s niet meer aansluiten bij je interesses of wanneer je te lang in een rabbit hole bent blijven hangen, waar je niet meer uitkomt. Volg dan deze stappen en refresh je algoritme:

  • Ga naar de instellingen in de app
  • Scroll naar beneden en open content preferences
  • Klik op refresh your For Youf-eed

Let op! De refresh geldt alleen voor de For You-pagina. Je profiel, volgers en gevolgde accounts en inbox blijven gewoon hetzelfde. Bij content references zie je ook direct de optie staan om specifieke keyword te filteren, wanneer je deze niet meer terug wil zien op de For You-pagina. Momenteel wordt deze nieuwe feature uitgerold, dus binnen enkele weken moet deze voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Top-3 sticker in Instagram Stories?

Instagram test momenteel een nieuwe sticker in de stories: Top 3! De sticker is de volgende feature waarmee Instagram het engagement wil verhogen. Zoals de naam van de sticker al doet vermoeden, kan met de sticker een top 3 van @-handles, plaatsen of muziek gedeeld worden in de Stories. De sticker zal ongetwijfeld comments en shares opleveren door accounts die de Top 3 behaald hebben, maar mogelijk wordt er ook een aantal vrienden tegen de schenen geschopt wanneer ze niet jouw top 3 gehaald hebben. Of de sticker verder uitgerold gaat worden, of dat het bij een test blijft is nog niet bekend.

Adverteer reminders nu op meta

Middels de advertentiemogelijkheid Reminder Ads kun je gebruikers nu herinneringen sturen voor (digitale) events! Nadat gebruikers op de button herinner mij klikken zullen zij drie herinneringen ontvangen rondom het event:

  • 24 uur voor het event
  • 15 minuten voor het event
  • Zodra het event begint

De reminders kunnen vanaf drie maanden voor het event worden ingezet. Met deze advertentie-mogelijkheid wil Instagram merken een mogelijkheid bieden om hun live-events te boosten. De mogelijkheid wordt de komende periode voor alle adverteerders uitgerold.

Populariteit reels blijft stijgen

Meta heeft al even de focus op Reels. Dit omdat ze ervoor zorgen dat steeds meer personen tijd doorbrengen in de app. Meta ziet dat steeds minder personen originele content plaatsen op Instagram en Facebook, maar wel meer tijd spenderen op de platformen. Het gebruik verschuift dus meer en meer naar ontdekken en consumeren van de content. Zo is Meta momenteel bezig om Reels replays in volledige lengte terug te laten komen in Stories (dus niet meer slechts 15 sec) en ook qua advertentie-mogelijkheden is er steeds meer mogelijk in de Reels:

  • Click to messenger ads: mogelijkheid om meteen een privé gesprek te beginnen met het merk (grotere CTA-button).
  • Gelinkt met WhatsApp (komt overeen met plannen om dit meer business aantrekkelijk te maken) + veel meer mensen delen content nu privé ipv openbaar.
  • Engagementsdoelstelling-optie toegevoegd.

www.freshbridge.nl

Lees ook:

[CMTA] Fresh Bridge: Nutrilon

08-11-2023 | 10:37:00
Nutrilon wilde een jaar lange content campagne die het totale verhaal en alle subonderdelen vertelde voor alle kanalen.

Fresh Bridge presenteert playbook Black Friday

07-11-2023 | 17:32:00
Black Friday. Overgewaaid vanuit de VS waar het, de vrijdag na Thanksgiving, de traditionele aftrap is voor Holiday-season

ACM waarschuwt consumenten: eerst review checken, dan pas kopen

06-11-2023 | 14:56:00
De Autoriteit Consument & Markt (ACM), de Consumentenbond, het Europees Consumenten Centrum (ECC), de Fraudehelpdesk en het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie trekken samen op in een campagne tegen oplichting en misleiding door webshops

[CMTA] Fresh Bridge - Olvarit Knijpfruit: Een fruitig feestje voor jouw kindje en de natuur

04-11-2023 | 14:20:03
Olvarit is marktleider op het gebied van peutermaaltijden, maar in het knijpfruit segment niet

[CMTA] Fresh Bridge: Team Rens

02-11-2023 | 15:19:20
Een shock ging door ons team na het horen van het nieuws: de man van Cristine (collega) heeft de meest progressieve vorm van MS

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.