Marketing Report
Fritz-kola lanceert suikervrije superzero met campagne nieuws

Fritz-kola lanceert suikervrije superzero met campagne

Fritz-kola superzero is een suikervrije variant van de fritz-kola die het bedrijf heeft geintroduceerd. Daarbij wordt veel cafeïne, een kolanoot-extract, een vleugje citroen en geen suiker gebruikt. Deze smaak uit het fritz-assortiment kan inmiddels besteld worden bij de groothandel. Fritz-kola superzero is veganistisch.

Lancering

De lancering zal gepaard gaan met promoties op evenementen, live proeverijen, samplings, pr, social media activiteiten en zichtbaarheid in de horeca.

Doel met deze campagne is om fritz-kola superzero, te introduceren bij hen die geïnteresseerd zijn in food & beverage geproduceerd met hoogwaardige ingrediënten en aandacht voor detail. De advertenties zullen te zien zijn in onder meer gastro-magazines, presentatieboxen, out-of-home (op een later moment) en wildplakken. Daarnaast krijgt de campagne vorm op social media, met name Instagram, guerrillamarketing en sampling.

Doelgroepen

Het gebruik van printadvertenties in gastro-magazines en presentatieboxen zal besluitvormers in het horeca en Food & Beverage-segment bereiken, die interesse hebben in producten die ambachtelijk zijn en een verantwoordelijkheid voelen met betrekking tot duurzaamheid. Buitenreclame, guerrillamarketing en sampling bereikt een breder publiek en helpt om bekendheid te creëren in de beleving van de consument.

Voor de buitenreclame wordt JCDecaux en Stadsbehang ingezet. Boutique agency Our Studio en Rocket&Wink uit Hamburg (Duitsland) is ingezet als reclamebureau. Voor de Nederlandse pr is Prevolution Communications ingehuurd.

Alleen in kleine hoeveelheden

Fritz-kola superzero uitsluitend verkrijgbaar in kleine hoeveelheden: 0,2l, 0,33l. fritz-kola ziet zichzelf als een cultureel goed en niet als een massaproduct.

Fritz-kola is een initiatief van Lorenz Hampl en Mirco Wolf Wiegert (twee Duitse studenten) in Hamburg en werd in 2003 gelanceerd, waarna limonad1es en spritzers op basis van sap is gelanceerd. Inmiddels is het bedrijf actief in onder meer Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Denemarken, Zweden, België en Nederland.

www.fritz-kola.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.