Future Facts lanceert Data Science Factory

Future Facts lanceert Data Science Factory

Future Facts, onderdeel van de Hot ITem Groep, is acht jaar geleden opgericht met het doel om organisaties te helpen meerwaarde uit hun data te halen. Hiervoor is niet alleen het bijeenbrengen van datastreams binnen een stevig datafundament nodig. Juist ook de verdiepingsslag rondom Insights aan de hand van advanced modelling, waarmee niet alleen stuurinformatie beschikbaar wordt, maar daadwerkelijk in de praktijk zorgt voor verbeterde besluitvorming in verschillende scenario’s en optimalisatie.

Advanced Analytics

Jeroen Oudenaarden, CEO van Future Facts: "Steeds meer directies zien in dat organisaties die data gedreven werken, snellere groei doormaken door het nemen van de juiste factbased beslissingen. Deze factbased beslissingen worden gevoed door geavanceerde modellering, de zogeheten Advanced Analytics, waarmee aan de hand van voorspelde scenario’s beter op een verwacht toekomstbeeld ingespeeld kan worden. Dit heeft gevolgen voor onder anderen het op- of afschalen van personeel, materiaal en de inkoop van grondstoffen. Het is daarom niet verwonderlijk dat directies juist op het vlak van Advanced Analytics willen versnellen."

Data Science Factory

Organisaties met een Data Science afdeling weten hoe moeilijk het is om in deze tijden gekwalificeerd personeel te hebben en te behouden. Personeel met een Data Science specialisatie is schaars. Het verloop binnen Data Science afdelingen is hoog, met als gevolg dat projecten een langere doorlooptijd kennen of zelfs geheel stagneren, omdat de kennis weglekt. Future Facts ontzorgt deze bedrijven volledig door hooggekwalificeerde specialisten te garanderen die de versnelling op projecten leveren en tot een goed einde brengen. Dat wil zeggen dat de (zelflerende) modellen die zijn opgezet daadwerkelijk in productie worden gebracht en hun bijdrage aan het succes van de organisatie leveren.

Werkwijze Future Facts

Future Facts werft zelf de juiste medewerkers en houdt zich bezig met de ontwikkeling van het sterk in beweging zijnde expertisegebied. Zij hebben vaak jarenlange werkervaring op tal van (inter)nationale trajecten en maken deze te gelde binnen uw project.

Voor starters in dit werkveld heeft Future Facts bij indiensttreding een masterclass opgezet. Via een zesweekse training worden zij klaargestoomd als Data Scientist, Data Engineer of Analytics Translator. In deze training wordt aandacht gegeven aan zowel de hard skills (Python, IoT toepassingen), maar ook wordt er gewerkt aan zaken als presentatievaardigheden en communicatie skills.

Daarnaast heeft Future Facts een bewezen way of working ontwikkeld, waarmee zij organisaties de mogelijkheid biedt om de kennis en kunde van eigen Data Science of BI-specialisten tijdens projecten naar het volgende niveau tillen. Dit borgt de kennisoverdracht tijdens het traject, waardoor zij meegenomen worden in het gehele proces: van ideation tot industrialisatie.

www.futurefacts.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Column] Joyce Lopulalan: Hoe (deep)fake ben jij?

13-06-2024 | 10:31:37
Naast een redelijke chaoot ben ik tevens een rasoptimist als het aankomt op het maximale uit je dag halen.

[Column] Joyce Lopulalan: Moeten we Valentijnsdag niet cancellen? #MeToo

14-02-2024 | 10:22:00
De dag van de liefde staat weer voor de deur. Het moment om je (heimelijke) liefde kenbaar te maken

Budi & Thijs schrijven meest gelezen column van 2023

29-12-2023 | 10:15:00
In onze serie meest overzichtsartikelen mag deze natuurlijk niet ontbreken: de lijst met de meest gelezen columns van 2023

[Column] Joyce Lopulalan: Diepe buiging voor de rollende Nederlander

24-11-2023 | 09:26:58
Wist je dat in Nederland – naar schatting – 225.000 mensen in een rolstoel zitten? Permanent.

[Column] Joyce Lopulalan: Op de bon …

02-10-2023 | 09:04:00
Nee, ik heb geen reeks boetes ontvangen. Gelukkig niet. Hoewel ik daar een reeks columns aan had kunnen wijden.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.