Marketing Report
FX Agency behaalt B Corp-certificering nieuws

FX Agency behaalt B Corp-certificering

FX Agency heeft het officiële B Corporation certificaat ontvangen. Daarmee schaart FX Agency zich als digital experience agency in een rijtje met organisaties die een positieve impact op de wereld maken, zoals Ben & Jerry’s, Patagonia en Tony Chocolonely. 

Peter Zijlstra, co-founder van FX Agency: "Het belangrijkst is dat we hierdoor, ook als relatief kleine onderneming, elkaar en anderen kunnen inspireren en motiveren om het beter te doen. Het B Corp-certificaat betekent voor ons dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van wie we zijn, onze manier van werken, onze manier van denken en onze manier van zijn. Dat is wat we ermee hebben bereikt. Het behalen van het certificaat is geen einddoel, maar slechts het begin. Dit keurmerk is het bewijs dat je tijd, liefde en aandacht besteedt aan het verduurzamen van je bedrijf, op elk gebied."

Impact maken

Peter Zijlstra: "Purpose zat al in onze bedrijfsvoering en ons DNA; dat was al zo voor we een B Corp werden. Onze klanten weten dit dus al van ons. Maar in de samenwerking met ons zal het wel veel vaker en op meer plekken naar voren komen. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er in de offertes één pagina zit met zes tips om een duurzame impact te maken met het project. De keus is aan de klant, maar zo nemen we wel het voortouw om te laten zien wat zij kunnen doen. Een voorbeeld: laat de sprekers op je event een mix tussen man, vrouw en genderneutraal zijn, of kies voor een doelgroep die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Het gaat veel verder dan zorgen dat je geen plastic gebruikt of eten weggooit.

Naast Customers en Purpose beoordeelt B Lab, de non-profitorganisatie die het certificaat uitreikt, een bedrijf ook op de onderwerpen Workers, Community, Environment en Governance. Op het gebied van Workers deden we het al heel goed. Ook op het gebied van Community behaalden we al veel punten: zo doneren we minimaal 0,1 procent van onze omzet aan goede doelen en doen we aan vrijwilligerswerk. Governance gaat over het beleid dat je voert, een duurzame strategie die in onze brand story zit verweven. Environment was een leuk onderwerp, daarvoor kwamen veel ideeën naar boven tijdens onze brainstorms. Zaken die je meteen kunt integreren, zoals een compostbak in de tuin."

Kleine stapjes

Peter Zijlstra: "Het belangrijkst vind ik dat we hierdoor, ook als relatief kleine onderneming, elkaar én anderen kunnen inspireren en motiveren om het beter te doen, om vooruit te gaan zonder dat de wereld achteruit gaat. Natuurlijk hoop je dat de klanten met wie we in de toekomst gaan samenwerken, ook B Corps zijn of willen worden. Veel bedrijven zien het als een drempel en denken dat je elke vierkante centimeter van je bedrijf moet veranderen, maar dat is niet zo. Het gaat er vooral om dat je begint, om kleine stapjes te maken, elke dag weer. Dat blijven we doen."

www.fxagency.nl

Lees ook:

Kaliber ontwikkelt werkgeverscampagne voor Alliander

25-09-2023 | 14:35:00
Kaliber zet Alliander neer als brutaal eerlijke werkgever

NOISE sluit zich aan bij Only creative entrepreneurs

21-09-2023 | 09:55:00
De Only creative entrepreneurs community breidt met deze toevoeging uit op het gebied van conceptontwikkeling, campagnes en digital marketing

blowUP media breidt samenwerking met Justdiggit uit

07-09-2023 | 17:00:33
Met onmiddellijke ingang zullen alle campagnes worden gecompenseerd door middel van de vergroeningsprojecten van Justdiggit in Afrika

Nederlands Film Festival sluit circulaire samenwerking met Swapfiets

05-09-2023 | 16:14:01
Met deze samenwerking moedigen NFF en Swapfiets het gebruik van de fiets aan als vervoermiddel in de stad Utrecht

SuperRebel ontwikkelt campagne DCB Energy Tankt Vooruit

05-09-2023 | 13:04:00
DCB Energy sloeg 10 jaar geleden een weg in waarbij duurzaam rijden voor iedere weggebruiker toegankelijk werd

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.