GAMMA en 5PM helpen tuinklussers met data-gedreven ‘How-to’ content

GAMMA en 5PM helpen tuinklussers met data-gedreven ‘How-to’ content

Nu veel Nederlanders in de tuin werken brengt GAMMA de YouTube-serie ‘Tuinklussen’. De videoserie biedt ‘How-to’ content voor de tuin-doe-het-zelver met onder andere tips als: ‘zelf een vlonder aanleggen’, ‘zelf een houten schutting plaatsen’ en ‘een regenton aansluiten in de tuin’.

Op basis van feitelijke data en inzichten, maar ook het zoekgedrag van gebruikers op YouTube, heeft YouTube-bureau 5PM concrete aanbevelingen gegeven welke videocontent GAMMA het beste kon ontwikkelen en distribueren. En met succes! Alle zeven geproduceerde video’s staan momenteel op één in YouTube als de meest relevante zoekopdracht. Dankzij deze video’s claimt GAMMA het domein tuinklussen op YouTube.

Laurens Miedema, Manager Marketing & Communicatie GAMMA: ''GAMMA is al een poos actief op YouTube, waarop we verschillende vormen van ‘How-to’ content voor klussers publiceren. 5PM heeft ons interessante inzichten gegeven, waaronder hun Data Driven Content Creatie-methode. Afgelopen winter hebben zij ons geholpen met onze isolatie videoserie, wat een groot succes was. Nu in de zomer adviseerden zij een tuinklusserie, die nu dat iedereen thuis zit boven verwachting wordt bekeken. Met deze videocontent kunnen we onze doelgroep nog gerichter helpen met de doe-het-zelf-vragen die zij hebben.'' 

5PM is een YouTube Strategy & Services Company voor Publishers (uitgevers) en Brand Publishers (merken). Door content beter te distribueren, optimaliseren en datagedreven inzichten te geven, helpt 5PM klanten aan meer views, advertentieomzet, leads en conversie op YouTube. Het team bestaat uit de beste YouTube-experts. 5PM werkt onder andere voor De Telegraaf, Akzo Nobel, Volkswagen, Jacobs Douwe Egberts en ANWB.

www.gamma.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.