GAMMA lanceert data-driven YouTube-format ter ere van 50-jarig bestaan

GAMMA lanceert data-driven YouTube-format ter ere van 50-jarig bestaan

GAMMA heeft in samenwerking met Team5pm de YouTube-serie Ik Kan Het ontwikkeld, waarin families met elkaar een droomproject bouwen.

Uit de Team-5pm-analyse van de YouTube-data van GAMMA’s eigen videokanaal én YouTube-breed kwam naar voren dat de GAMMA-doelgroep ook graag Slow TV formats kijkt. De eerste aflevering van Ik Kan Het gaat over een familie die een mega boomhut in de achtertuin bouwt, vanaf nu te zien op het YouTube-kanaal van GAMMA.

Op basis van een data-analyse uit de YouTube-data van GAMMA’s eigen videokanaal én een volledige data- en marktanalyse YouTube-breed heeft Team5pm GAMMA geadviseerd om een compleet nieuw format te ontwikkelen. De analyse liet zien dat YouTube-gebruikers een grote interesse hebben in content waarin klussers van A tot Z iets uitvoeren. Met dit inzicht ontwikkelde Team5pm samen met GAMMA het format. De kijker ziet een video die langzaam en volledig van A tot Z een gebeurtenis laat zien, zonder te praten.

Laura van Riggelen, Brand & Content Manager van GAMMA: “Voor de 50e verjaardag van GAMMA zijn we op zoek gegaan naar een inspirerend format om de jubileumcampagne Klussen zit in onze genen te laden op YouTube.”

Stef van der Burg, Lead Consultant van Team5pm: “We hebben daarbij ook analyses gedraaid op wat de ideale videolengte voor de GAMMA-kijker zou moeten zijn. Daarnaast hebben we onderzocht waarom deze vorm van content een hit is; dit blijkt in zelfontwikkeling, ontspanning, en projecten bekijken die men zelf nooit zou uitvoeren, en dan het liefste zo absurd mogelijk’ te zitten. Middels data hebben we keuzes gemaakt hoe de uitvoering eruit

www.gamma.nl
www.team5pm.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.