Marketing Report
GARM en Ad Net Zero lanceren gids voor duurzame media voor adverteerders nieuws

GARM en Ad Net Zero lanceren gids voor duurzame media voor adverteerders

Samen met Ad Net Zero heeft GARM 's werelds eerste gids voor duurzame media voor adverteerders gelanceerd.

De gids identificeert tien onderdelen in planning, inkoop en activering waar adverteerders nu al actie kunnen ondernemen om de directe CO2-uitstoot van hun reclameactiviteiten te verminderen.

GARM Duurzaamheid

De GARM Duurzaamheid: Action Guide to Reduce Media Greenhouse Gas Emissions heeft als doel ervoor te zorgen dat adverteerders en de bureaus en technische partners waarmee zij samenwerken hun steentje kunnen bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs en het beperken van de temperatuurstijging tot 1,5 graden tegen het einde van de eeuw.

De gids consolideert de huidige best practices op het gebied van duurzaamheid in de media en is samengesteld door het GARM Sustainability Steer Team, waarin merken en brancheorganisaties zoals Diageo, Unilever, Procter & Gamble, Mars, L'Oréal, Reckitt, Mastercard, 4A's, Ad Net Zero, ANA, ISBA, WFA en het Responsible Marketing Agency samenwerken. Ook agentschapsholdings, uitgevers en leveranciers van gegevens en technologie hebben een belangrijke rol gespeeld bij het opstellen van de gids.

Climate Science Expert Group

De belangrijkste onderdelen waarop adverteerders actie kunnen ondernemen, zijn onderverdeeld in vier verschillende onderdelen, variërend van leveranciersselectie tot het optimaliseren van creativiteit en mediaplanning en -inkoop.

Onder de gedetailleerde suggesties zijn manieren om duplicatie in programmatische acties en infrastructuur te verminderen, een groene lijst van leveranciers op te stellen, de waarde van bestaande creatieve middelen te maximaliseren en digitale advertentieformaten te comprimeren om de energie die nodig is om ze af te spelen te verminderen.

Om ervoor te zorgen dat de inspanningen in lijn zijn met de huidige wetenschap, heeft GARM ook een Climate Science Expert Group opgericht, met Brain Oxygen, BSI Group en Chief Sustainability Officers van Mastercard, Reckitt en Unilever, die alle suggesties hebben bekeken om ervoor te zorgen dat ze echt een verschil zullen maken.

Geen excuus om niets te doen

Rob Rakowitz, Lead bij GARM Initiative: "Medialeiders hebben de macht om een impact te maken voor het klimaat en er is genoeg dat ze nu kunnen doen, door samen te werken met hun collega's op het gebied van inkoop en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat de mediafunctie een echte impact kan leveren op directe emissies. We hebben nog veel werk te doen om echte transformatie binnen marketing te bewerkstelligen, waaronder het kijken naar gemeenschappelijke definities, gemeenschappelijke meetmethoden, gedeelde tools en onafhankelijke verificatie. Maar deze gids is een zinvol startpunt en benadrukt de huidige best practices."

Sebastian Munden, voorzitter van Ad Net Zero: "Iedereen die betrokken is bij de mediaplanning en inkoop van reclamecampagnes kan onmiddellijk stappen ondernemen om hun impact koolstofarmer te maken. Deze gids beschrijft heel duidelijk wat u kunt doen en waar u koolstofuitstoot kunt verwijderen uit uw dagelijkse mediaplannen. Hierdoor kunt u de negatieve impact verminderen terwijl u de volledige effectiviteit van uw advertentie-uitgaven behoudt. Klimaatverandering is een reëel en aanwezig probleem in al onze levens - er is geen excuus om niets te doen en we dringen er bij u op aan om ervoor te zorgen dat collega's in de sector hetzelfde doen."

Sustainable Marketing 2030 Report

De nieuwe publicatie sluit aan bij het recente Sustainable Marketing 2030 Report van het WFA, waarin een nieuwe circulaire benadering van marketing wordt belicht en de belangrijkste hefbomen worden geïdentificeerd die marketeers kunnen gebruiken om invloed uit te oefenen op zowel interne initiatieven als op het veranderen van consumentengedrag.

Het vormt ook een aanvulling op het werk van IAB Tech Lab in haar eerder deze maand gepubliceerde Sustainability Playbook. Dit streven om de mediatoeleveringsketen voor adverteerders koolstofarmer te maken, maakt deel uit van bredere inspanningen van Ad Net Zero, met steun van de WFA, om de reclame-industrie snel koolstofarm te maken en duurzamere producten, diensten en gedrag te bevorderen.

Ad Net Zero heeft nu de verplichte vaststelling en rapportage van wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen van alle supporters ingevoerd (binnen 12 maanden na toetreding) om de verandering die in de hele branche nodig is, te helpen versnellen.

WFA, GARM en Ad Net Zero hebben ook hun krachten gebundeld in een versnellingsagenda om een standaardkader te identificeren voor het meten van de CO2-uitstoot van mediacampagnes, met als doel om dit voor eind 2023 voor te leggen aan een breder overleg binnen de sector.

www.wfanet.org

www.adnetzero.com

Lees ook:

blowUP media breidt samenwerking met Justdiggit uit

07-09-2023 | 17:00:33
Met onmiddellijke ingang zullen alle campagnes worden gecompenseerd door middel van de vergroeningsprojecten van Justdiggit in Afrika

Nederlands Film Festival sluit circulaire samenwerking met Swapfiets

05-09-2023 | 16:14:01
Met deze samenwerking moedigen NFF en Swapfiets het gebruik van de fiets aan als vervoermiddel in de stad Utrecht

SuperRebel ontwikkelt campagne DCB Energy Tankt Vooruit

05-09-2023 | 13:04:00
DCB Energy sloeg 10 jaar geleden een weg in waarbij duurzaam rijden voor iedere weggebruiker toegankelijk werd

Heldergroen ontwerpt duurzaam toiletpapier voor The Good Roll

01-09-2023 | 12:32:00
De nieuwe wikkeldesigns vangen de essentie van een positieve strijd en impact, geïnspireerd door iconische superhelden als Batman en Robin.

[Grow] Krachten bundelen voor succes: #SameDream inspireert een nieuwe generatie

31-08-2023 | 10:25:53
De kwalificaties voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs zijn inmiddels begonnen. Voor veel topsporters is het een grote droom

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.