Marketing Report
Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof naar Radio Veronica nieuws

Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof naar Radio Veronica

Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof stappen over van Talpa Network (Radio 10) en de NPO (NPO Radio 2, BNNVARA en KRO-NCRV) naar Mediahuis Radio. Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zijn ook de zenderstemmen van NPO-televisie.

Radio-dj Gerard Ekdom gaat – net als hij nu ook bij Talpa Network op Radio 10 doet – de ochtendshow van Radio Veronica presenteren. Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof de middagshow maken bij Radio Veronica. Eerder lekte dit nieuws uit via DPG Media.

Daarnaast heeft Mediahuis Radio bekend gemaakt dat Rob Stenders bij Radio Veronica blijft en zijn contract verlengt. Rob Stenders was samen met Caroline Brouwer van april 2021 tot van september 2023 programmadirecteur van Radio Veronica; Mediahuis Radio heeft circa twee maanden na de overname van Radio Veronica besloten het zendermanagement anders in te vullen en benoemde Robbert-Jan van de Velde per 1 januauri 2024 tot Station Director van Radio Veronica.

Robbert-Jan van de Velde, Station Director van Radio Veronica bij Mediahuis Radio: "Dit is de droomprogrammering zoals we ‘m al heel lang wilden. Het is de start van een nieuw spannend hoofdstuk van een legendarisch merk. Radio Veronica wordt het station waar steeds iets kan gebeuren en luisteraars niets van willen missen. Ik heb er vertrouwen in dat dit met deze mannen en alles wat nog komen gaat, zeker gaat lukken."

Gerard Ekdom in de ochtend 

Radio Veronica bouwt aan een programmering met Gerard Ekdom in de ochtend. Gerard Ekdom: "Een programma maken op Radio Veronica was mijn droom toen ik 12 jaar oud was. En nu 34 jaar later gaat dat eindelijk gebeuren. Het is de spannendste en meest risicovolle stap die ik ooit heb gemaakt en man, daar heb ik zin in!

Dat ik dit ook nog samen met een club goede radiovrienden ga verwezenlijken vind ik echt te gek. Radio Veronica is op dit moment een beetje de underdog, maar ik weet zeker dat we er samen met de luisteraar weer een ouderwets stoer merk van kunnen maken. Ik kijk uit naar dit nieuwe, retespannende avontuur." 

Wouter & Frank in de middag 

Radioduo Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof gaan de middagshow bij Radio Veronica presenteren. Wouter van der Goes: "We zijn NPO Radio 2 ontzettend dankbaar voor de mooiste tijd uit onze carrière tot nu toe. We hebben daar zoveel geleerd. De kans om met die ervaring, samen met Gerard en Rob te mogen bouwen aan Radio Veronica is bijzonder. Natuurlijk is dit spannend en doodeng, maar wij geloven heel sterk in een radiozender zoals wij die met elkaar gaan opbouwen. Met intense en echte liefde voor muziek en heel veel plezier met elkaar."

Frank van ‘t Hof: "We houden ervan om luisteraars uit te dagen om dingen te doen die je graag wil maar misschien niet direct doet. En nu maken we zelf zo’n move. Wij krijgen de kans om te doen wat we het allerliefste doen: samen een dagelijkse radioshow maken. Die kans pakken we met beide handen aan."

Of Wouter van der Goes en Frank van 't Hof de zenderstem kunnen blijven van NPO-televisie is onduidelijk.

Vernieuwde programmering 

De middagshow met Wouter en Frank zal iedere werkdag te horen zijn van 16:00 tot 19:00 uur bij Radio Veronica. De definitieve startdatum van zowel de ochtend- als middagshow wordt later bekendgemaakt. Rob Stenders is iedere werkdag samen met Caroline Brouwer van 14:00 tot 16:00 uur te horen met De Bonanza.

Gerad Ekdom werkt sinds augustus 2018 bij Radio 10 (Talpa Network); zijn contract loopt nog tot 31 juli 2024; onduidelijk is nog wanneer zijn laatste uitzending bij Radio 10 zal zijn. Frank van 't Hof werkt sinds 2004 voor NPO Radio (NPO Radio 2 en NPO 3FM) en Wouter van der Goes werkt sinds 2014 voor NPO Radio 2.

www.mediahuisradio.nl

www.radioveronica.nl

Lees ook:

Joris van Lierop directeur VINEX

20-02-2024 | 10:35:00
Carla der Kinderen (RTL Nederland/Ad Alliance) neemt de voorzittersrol over van Rien van Beemen (Mediahuis Nederland)

[Interview] Boaz Shkolnik (Mediahuis Nederland): focus op crossmedialiteit

16-02-2024 | 17:30:00
Boaz Shkolnik is Director of Advertising van Mediahuis Nederland. We spreken hem over ontwikkelingen en trends in de markt waaronder de crossmediale focus van Mediahuis Nederland

[Vacatures] Mediahuis zoekt een HR Business Partner (Radio)

14-02-2024 | 08:34:00
Mediahuis is per direct op zoek naar HR Business Partner (Radio)

Mediahuis en Talpa Network ontwikkelen campagne Bepanthen Derma

08-02-2024 | 11:31:05
In de cross-mediale campagne Huidgeluk helpt presentatrice Tooske Ragas vrouwen met een droge huid om hun zelfvertrouwen terug te krijgen

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Solution Owner Customer Journey

07-02-2024 | 07:54:00
Mediahuis is per direct op zoek naar een Solution Owner Customer Journey - Amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.