Marketing Report
Gert-Jaap Hoekman (NU.nl) per 1 september 2023 hoofdredacteur NOS Sport nieuws

Gert-Jaap Hoekman (NU.nl) per 1 september 2023 hoofdredacteur NOS Sport

Gert-Jaap Hoekman wordt per 1 september 2023 de hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt daarmee de overstap naar de NOS. Hij wordt verantwoordelijk voor de redactie en de journalistieke koers van NOS Sport.

Ruim 10 jaar bij NU.nl

Gert-Jaap Hoekman is sinds april 2012 werkzaam bij NU.nl, eerst als adjunct-hoofdredacteur en per juli 2013 als hoofdredacteur. Gert-Jaap Hoekman is sinds mei 2019 lid van het bestuur van de Raad voor de Journalistiek en is sinds oktober 2018 lid en secretaris van het Genootschap van Hoofdredacteuren.

Gert-Jaap Hoekman: “Het is een geweldige eer om leiding te mogen geven aan de grootste sportredactie van Nederland. Er is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven. Ik heb vooral heel veel zin om met al mijn nieuwe collega’s iets moois op te bouwen.”

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS: “Met Gert-Jaap Hoekman zijn we erin geslaagd de journalistieke en hoofdredactionele senioriteit in huis te halen die we wensten voor NOS Sport. Gert-Jaap Hoekman beschikt over een open persoonlijkheid en een menselijke benadering. Ook zijn aan de dag gelegde visie op de potentie voor NOS Sport, zowel inhoudelijk als ten aanzien van de digitale strategie, in een mediawereld die zich snel ontwikkelt zal bijdragen aan de verdere versterking van de positionering van NOS Sport.”

Erik van Gruijthuijsen, directeur publishing van NU.nl-eigenaar DPG Media bij NU.nl: "NU.nl heeft veel te danken aan Gert-Jaap. Snel was NU.nl altijd al, maar onder Gert-Jaap kreeg NU steeds meer autoriteit door breder en dieper te gaan. De laatste jaren ging de redactie steeds meer eigen nieuws maken in plaats van het alleen maar door te geven. DPG Media gaat Gert-Jaap missen, maar we feliciteren hem van harte."

Formeren hoofdredactie

Een van de eerste taken van Gert-Jaap Hoekman is het formeren van een hoofdredactie van NOS Sport. In maart 2023 trad de viertallige hoofdredactie (Maarten Nooter en adjunct-hoofdredacteuren Pim Marks, Selma Schuurman en Ewoud van Winsen) van NOS Sport terug, naar aanleiding van de inventarisatie naar omgangsvormen bij NOS Sport. Momenteel is Jacqueline Smit ad interim Hoofd Sport.

www.nos.nl

www.dpgmedia.nl

www.nu.nl

Lees ook:

[Grow] Case: Center Parcs activeert jonge ouders met branded content

20-09-2023 | 14:47:00
Center Parcs wil graag jonge ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar bereiken om hun parken ook buiten de schoolvakanties optimaal te vullen.

Airborne produceert AD-podcast De Stiefmoedermoord

20-09-2023 | 11:04:00
In deze true crime-podcast probeert een Zweedse onderzoeksjournalist te achterhalen of de juiste persoon is veroordeeld voor een moord in huiselijke kring

[CMTA] DPG Media: De vernieuwde Margriet

19-09-2023 | 10:07:00
Daily Dose of Nature is succesvol in content, pr én distributie. Het resultaat: de beste retailactie ooit in z’n soort. Voor het eerst werd een door pr-gebooste contentcampagne als brug gebruikt om klanten naar conversie te leiden

[Grow] Dit hebben we geleerd van één jaar Seamless ads

19-09-2023 | 10:06:00
Een jaar na de lancering op het DPG Media Netwerk concluderen we dat de verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen

[Vacatures] DPG Media zoekt een Junior Accountmanager

18-09-2023 | 10:37:31
DPG Media is per direct op zoek naar een Junior Accountmanager - Groningen 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.