Global Media & Entertainment krijgt voorlopige exploitatie buitenreclame RET (Rotterdam)

Global Media & Entertainment krijgt voorlopige exploitatie buitenreclame RET (Rotterdam)

Vanaf 1 mei 2024 is Global minimaal 3 maanden terug in de gemeente Rotterdam met bijna 3000 Out-of-Home postervlakken behorende bij tram en bushaltes op straat en in de metro van RET. Global won een door het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET uitgezette tijdelijke aanbesteding in afwachting van een uitspraak in kort geding die Global samen met JCDecaux had aangespannen. Het zou kunnen dat RET de tijdelijke gunning na 3 maanden met nog eens 3 maanden verlengt.

Medio mei is de verwachting dat de rechtbank in kort geding een uitspraak doet over de gedane aanbesteding die Clear Channel en CS Digital hadden gewonnen. CS Digital won daarbij de digitale exploitatie. Die gunning is niet betwist.

JCDecaux heeft met de gunning de exploitatie in de havenstad verloren, maar ging daartegen in beroep tegen RET. Global is volgens eigen zeggen marktleider met Digital Out-of-Home alsmede de grootste speler in de 100.000+ gemeentes van Nederland. Door de toevoeging van Rotterdam is Global vertegenwoordigd in meer dan de helft van deze steden, waaronder Den Haag, Groningen, Apeldoorn en Amersfoort.

Iedereen op een effectieve en efficiënte manier buiten bereiken

Eric Kip, Managing Director van Global: “Onze missie is iedereen op een effectieve en efficiënte manier buiten bereiken. De toevoeging van Rotterdam per 1 mei. draagt daar in een grote mate aan bij. We zijn blij om na zes jaar weer terug te zijn in deze stad van geen woorden maar daden!”

Typerend

De situatie rondom de buitenreclame gunning is typerend van de buitenreclamesector waar exploitanten veel juridische procedures voeren tegen gunnnigen en aanbestedingen. Dit leidt wel vaker tot ingrijpen van rechters in ondeugdelijke aanbestedingprocedures van overheden.

www.global.com/nl

Lees ook:

[Vacatures] Global Media & Entertainment zoekt een (Junior) Account Manager

31-05-2024 | 07:57:00
Global is per direct op zoek naar (Junior) Account Manager (32-40 uur)

[Marketing Report Radio] Siebe-Geert de Boer (Global): BRO Next was de missing link in het buitenreclameonderzoek

27-05-2024 | 12:02:00
We spreken Siebe-Geert de Boer over de recente introductie van BRO Next, een uitgebreid en uitdagend bereiksonderzoek in de buitenreclame sector

Dit zijn de winnaars van de AMMA Awards 2024

17-05-2024 | 08:54:00
De grote winnaar van de avond was dentsu, dat maar liefst vier AMMA Awards mee naar huis mocht nemen, waaronder die van Bureau van het Jaar

Dit zijn de winnaars van de Your Craft DOOH-design challenge 2024

02-05-2024 | 11:29:00
Deze samenwerking bood jong talent de kans om een innovatieve Digital Out-of-Home campagne te ontwikkelen voor op het netwerk van Global

Global telt af met NOC*NSF naar de Olympische Spelen

17-04-2024 | 08:55:59
Op duizenden plaatsen in ons land tellen de digitale klokken af tot de start van de Olympische Spelen in Parijs
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.