Global en The Pollinators bundelen krachten voor meer biodiversiteit in Nederland

Global en The Pollinators bundelen krachten voor meer biodiversiteit in Nederland

Global en The Pollinators slaan de handen ineen om de biodiversiteit in Nederland te bevorderen. Deze samenwerking zal het bewustzijn over het belang van biodiversiteit in onder andere stedelijke omgevingen vergroten, zowel onder adverteerders als consumenten. Als een van de eerste stappen heeft Global onlangs de campagne Voer de Bij Bij ondersteund. In de komende maanden zullen er meer initiatieven volgen.

Marieke Kattenpoel, Operations Director bij Global Media & Entertainment: "De afgelopen jaren hebben we in al meer dan 20 gemeentes duurzame abri’s en vrijstaande vitrines geplaatst. Bij deze objecten is er gebruik gemaakt van duurzame onderdelen, zoals LED verlichting, zonnepanelen en gerecyclede materialen. Daarnaast voorzien we de objecten steeds vaker van natuurlijke elementen, zoals sedum & wildflower daken. De groene daken filteren de lucht, houden koelte langer vast op warme dagen en zijn bestand tegen zeer hoge en lage temperaturen. Daarnaast wordt regenwater erin opgeslagen, de plantjes worden op deze manier gevoed, en het riool minder belast. De groene daken zijn ideaal voor de biodiversiteit in stedelijke omgevingen, want er komen veel insecten zoals bijen op af. We zorgen daarom voor de juiste samenstelling van plantensoorten en op korte termijn worden enkele bushokjes zelfs voorzien van een bijenhotel!"

Tom van de Beek, initiatiefnemer van The Pollinators: "De biodiversiteit in Nederland staat onder druk. Bestuivers, zoals bijen en vlinders, hebben het zwaar en dat terwijl ze cruciaal zijn voor het behoud van onze ecosystemen. Met The Pollinators vragen wij aandacht voor dit thema en roepen we bedrijven en burgers op om voor de bestuivende insecten in actie te komen. Dankzij de samenwerking met Global kunnen we meer aandacht genereren en samen een grotere positieve impact realiseren."

www.global.com

www.thepollinators.org

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

JCDecaux kan exploitatie digitale schermen in Utrecht alsnog starten; Clear Channel moet binnenkort stoppen

16-07-2024 | 16:46:00
JCDecaux kan de exploitatie van digitale buitenreclame in abri's binnenkort alsnog starten in de gemeente Utrecht, waarbij Clear Channel Nederland daar binnenkort mee zal moeten stoppen in de gemeente Utrecht

Extinction Rebellion vervangt meer dan 500 buitenreclames; JCDecaux, Clear Channel en Global veroordelen illegale actie

01-07-2024 | 14:50:00
JCDecaux, Clear Channel en Global veroordelen de illegale actie van Extinction Rebellion die claimt meer dan 500 posters te hebben vervangen door een poster met de tekst Hier hing fossiele reclame. De actiegroep zegt het zat te zijn dat er fossiele reclames te zien zijn in de openbare buitenruimte.

[Vacatures] Global Media & Entertainment zoekt een Campagne Manager

01-07-2024 | 07:51:00
Global Media & Entertainment is per direct op zoek naar Campagne Manager -(36-40 uur)

[Vacatures] Global Media & Entertainment zoekt een (Junior) Account Manager

31-05-2024 | 07:57:00
Global is per direct op zoek naar (Junior) Account Manager (32-40 uur)

[Marketing Report Radio] Siebe-Geert de Boer (Global): BRO Next was de missing link in het buitenreclameonderzoek

27-05-2024 | 12:02:00
We spreken Siebe-Geert de Boer over de recente introductie van BRO Next, een uitgebreid en uitdagend bereiksonderzoek in de buitenreclame sector
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.