GLXY Radio neemt FM-netwerk over van Wild FM

GLXY Radio neemt FM-netwerk over van Wild FM

De urban muziekzender GLXY Radio neemt per maandag 3 juni het regionale FM-frequentienetwerk van Wild FM over. GLXY Radio is een radiozender met vooral hip-hop, rap, R&B, en Afro muziek. Wild FM zendt sinds 4 februari 2005 uit op FM en is sinds 2018 in handen van Bas Emons die daarop sindsdien naast de hitradio- en dancemuziek ook religieuze uitzendingen laat uitzenden.

GLXY Radio startte in 2021 met uitzenden op internet en DAB+ en is eigendom van Bart Meuleman (dj-naam Bart van der Molen). Om de radiozender te promoten zal een billboardcampagne worden gestart. De radiozender blijft ook op DAB+ te beluisteren. Wild FM blijft met de ondertitel happy music, feel good, bestaan via DAB+. GLXY Radio is gevestigd in Utrecht. Wild FM zendt uit vanuit Amstelveen, waarbij de (landelijke) reclamezendtijd via ePower Audiosales wordt verkocht.

In een toelichting bij Patrick Kicken (Spreekbuis Radio) heeft Bart Meuleman aangegeven dat GLXY Radio geen directe concurrent van de publieke stadsjongerenzender FunX is die in zijn optiek een andere missie en doelgroep heeft die jonger is en andere muziek draait. GLXY is volgens de eigenaar redelijk Amerikaans georienteerd is en jong talent een podium te willen geven en meer muziek draait. Wel maakt Bart Meuleman zich zorgen over oneerlijke concurrentie door de NPO met de nu nog experimentele DAB+ en internetzender NPO Blend.  Bart Meuleman heeft de ambitie met GLXY Radio een crossmediaplatform te maken met tv-programma's en een VOD-platform. Bart Meuleman is overigens ook eigenaar van Camfactor Media Group dat vooral tv-programma's produceert en daarnaast ook enkele kleinere themazenders (Oldies en Easy Radio) aanbiedt.

GLXY Radio blijft tot 1 september 2025 te beluisteren via het regionale FM-netwerk. Per 1 september 2025 worden de regionale en commerciele FM/DAB+-zenders herverdeeld via een veiling. Bart Meuleman gaf aan dat er enkele externe financiers bij GLXY Radio betrokken zijn.

www.glxy.radio

www.wildfm.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Closed on Monday ontwikkelt wervingscampagne Het Vergeten Kind en Kamers met Aandacht

15-07-2024 | 12:04:00
De campagne Een huisgenoot voor even, een ervaring voor het leven benadrukt de tijdelijke hulp die jongeren nodig hebben en de waardevolle ervaring die dit voor beide partijen oplevert.

Anton van Lieshout Head of Music Mediahuis Radio

15-07-2024 | 09:13:34
Mediahuis Radio heeft Anton van Lieshout per direct benoemd tot Head of Music van de hele radiotak. Hij wordt hiermee verantwoordelijk voor muzikale inhoud van Radio Veronica, 100% NL, SLAM!, Sublime en Sunlite. Hij wordt hiermee verantwoordelijk voor muzikale inhoud van Radio Veronica, 100% NL, SLAM!, Sublime en Sunlite. 

NPO FunX vernieuwt vormgeving en slogan

13-07-2024 | 15:52:00
NPO FunX heeft zijn vormgeving, logo en slogan vernieuwd, De slogan van het radiostation is voortaan Your city, Your sound

[Audify] maandrapport NMO Luisteronderzoek juni 2024

12-07-2024 | 12:26:00
Audify heeft de april-maandcijfers bekendgemaakt aan de hand van cijfers uit het NMO Luisteronderzoek. Daaruit blijkt dat de luistertijd van radioluisteraars met 131,1 minuten per dag stabiel is

Audify: radioreclamemarkt groeit met meer dan 10 procent in Q2 naar 67,5 en naar 115,9 miljoen in eerste half jaar

11-07-2024 | 14:13:00
De radioreclamemarkt is in het tweede kwartaal gegroeid naar 67,5 miljoen euro in het tweede kwartaal. Volgens brancheorganisatie Audify is de markt van radioreclame gegroeid met 10,4 procent.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.