Gorillas lanceert eigen muzieklabel

Gorillas lanceert eigen muzieklabel

Gorillas lanceert het muzieklabel Pedal Records, een cultureel initiatief dat hun getalenteerde crew in staat stelt hun creativiteit en passie in muziek uit te drukken. In samenwerking met het Berlijnse label MNF zal het bedrijf professionele steun bieden aan werknemers. Op deze manier wil het bedrijf ze stimuleren om hun creativiteit aan te wakkeren en de muziekindustrie in te gaan.

Deena Fox, Global Chief People Officer bij Gorillas: "Sinds dag één heeft Gorillas zich ingezet om een mensgerichte organisatie op te bouwen, waarbij een cultuur wordt gekoesterd met een hart voor creatieve expressie. Of het nu gaat om op maat gemaakte muurschilderingen in onze warehouses, persoonlijke briefjes aan onze klanten, of live dj-sets om de werkomgeving van energie te voorzien; we moedigen onze crew aan om onze waarden uit te dragen. Samen met het Berlijnse indielabel MNF hebben we Pedal Records gelanceerd om de artistieke talenten en passie voor muziek van onze werknemers te cultiveren. Het starten van een professioneel platenlabel is een spannende stap voor ons in het uitbreiden van onze creatieve cultuur. Ik kijk ernaar uit dat de vele talenten van de Gorillas' crew wereldwijd worden ontdekt.”

Sinds 20 januari 2022 hebben Gorillas medewerkers de mogelijkheid om hun tracks in te dienen bij Pedal Records. Het A&R-team, bestaande uit professionals uit de muziekindustrie met vele jaren ervaring, controleert alle binnenkomende nummers. Ook wanneer muziekstukken niet worden uitgebracht, of artiesten niet worden ondertekend, ontvangen alle Gorillas artiesten feedback en een kans om hun tracks opnieuw in te dienen.
 
Het Pedal Records platform fungeert ook als mentor tool: zodra een track is geselecteerd, staat een professioneel team klaar om de artiest te ondersteunen gedurende het gehele releaseproces. De mentoring omvat bijvoorbeeld hulp bij het mixen en masteren van de nummers. De tracks worden vervolgens uitgebracht op alle relevante distributieplatforms, zoals Spotify, Apple Music, Amazon Music en dergelijke. 

Nana A.J., rapper bij Pedal Records: "Toen ik opgroeide, wilde ik altijd iets bijzonders doen met mijn leven. Muziek is voor mij de enige manier geweest om dit te doen: ik wilde mensen aanmoedigen, inspireren en een positieve impact hebben op hun leven."  

In januari 2022 zijn de eerste tracks uitgebracht. Sindsdien zijn er nog veel meer ingediend door artiesten uit de verschillende landen waarin Gorillas actief is. Gorillas-Creatives Nana A.J, r0ben, Sardonique en Balwako hebben hun tracks inmiddels uitgebracht.

www.gorillas.io
www.mnf.berlin
www.spotify.com


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.