Marketing Report
Gospooky en HEMA brengen Roblox-collectie bij SLAYMA summer school-campagne nieuws

Gospooky en HEMA brengen Roblox-collectie bij SLAYMA summer school-campagne

HEMA komt in samenwerking met social technology agency Gospooky met een speciale SLAYMA summer school-collectie op social gaming platform Roblox.

HEMA is daarmee het eerste Nederlandse merk dat Roblox inzet binnen een marketingcampagne. Het doel is Gen-Z te helpen om in real life én digitaal slayend het schooljaar te beginnen.

Slayma is geboren vanuit de TikTok community en doorvertaald naar een landelijke multichannel campagne. De virtuele Roblox-collectie van iconische HEMA-producten is de volgende stap in de back to school-campagne die nog loopt tot en met 27 augustus.

Roblox lancering

Met de SLAYMA summer school-campagne die eind juni van start is gegaan wil HEMA scholieren helpen om al slayend hun schooljaar te starten, zowel in real life als digitaal. Voor Gen-Z staat slay of je bent aan het slayen synoniem voor je doet iets fantastisch.

Creators Thomas Drinkenburg (Thomas Panterpoes) en Lotte van Leeuwen hebben de Roblox-collectie feestelijk gelanceerd op Roblox tijdens een bonte avond met Lotte en haar Roblox community.

Via TikTok, YouTube en de kanalen van HEMA, Thomas Panterpoes en Lotte kan de rest van Nederland nu ook de virtuele collectie zien. Met typische HEMA items - waaronder een rookworstketting en hotdogtas - kunnen fans hun digitale avatar in Roblox de slaying touch geven.

Community gedreven

HEMA was een van de eerste klanten van Gospooky in 2016. De focus lag op het bouwen van organische merkkanalen waarin de community centraal staat. Dat resulteerde in 48 miljoen views, ruim 3 miljoen engagements en ruim 130 duizend volgers, waarvan 90 duizend nieuwe volgers in het afgelopen jaar.

Eva Vermeulen, Manager Campagne Marketing bij HEMA: "We laten met deze Roblox primeur zien dat je als oer-Hollands merk uit 1926 ook nieuwe generaties en communities kan bereiken. Het luisteren en engagen met de community is de sleutel tot succes. Dit vraagt om consistentie en langetermijnvisie, maar daarvan plukken we met de SLAYMA summer school-campagne nu al de eerste vruchten. Na het Slayma-succes op TikTok konden we een doorvertaling maken naar een landelijke campagne en daar zijn we trots op".

Tim van der Wiel, oprichter van Gospooky: "Samenwerken met een iconisch Nederlands merk als HEMA is geweldig. Het is onze missie om klanten in de voorhoede van social te houden. Live gaan op Roblox met de iconische HEMA-producten is daar het levende bewijs van. Hier komen technologie en creativiteit samen. We geloven heilig in onze community gedreven strategie waarbij HEMA onderdeel is van het gesprek met de community, resulterend in 90 duizend nieuwe TikTok-volgers binnen een jaar."

www.gospooky.com

www.hema.com

 

Lees ook:

Fama Volat en HEMA komen met gepersonaliseerde AI-pyjamaverhaaltjes

20-11-2023 | 05:00:00
De tool is gemaakt om het slaapritueel en voorlezen weer een boost te geven

HEMA start retail media netwerk

27-10-2023 | 15:07:00
HEMA is gestart met een eigen retail media netwerk voor leveranciers en niet-levanciers. Merken kunnen voortaan adverteren op de digitale schermen (DOOH) in alle HEMA-filialen

HEMA, Albert Heijn en Jumbo sterkste sponsormerken

23-08-2023 | 12:29:00
HEMA is het sterkste sponsormerk van Nederland in 2023. Dit blijkt uit het Sponsor Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Dit onderzoek meet sinds 2008 de reputatie van de grootste sponsors en hun sponsorpartners

LINDA. komt met magazine GOED rondom basiscollectie HEMA

18-04-2023 | 11:25:58
De aankomende uitgave van LINDA. wordt verspreid met een 75-pagina’s tellende special waarin de basiscollectie mode van HEMA centraal staat: GOED. Hierin kijkt LINDA. met een modebril naar de HEMA basiscollectie.

Samenwerking tussen LINDA. en HEMA zet mode basics centraal

05-09-2022 | 11:14:00
Met de start van de maand september, ook wel de modemaand genoemd, kondigen LINDA. en HEMA een bijzondere samenwerking aan
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.